• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

30.08.2018

14:47

MILIĆEV OSTAJE IZA REŠETAKA?! Sud traži procenu zatvora da li vozač "kantrimena" može na slobodu!

Vesti

MILIĆEV OSTAJE IZA REŠETAKA?! Sud traži procenu zatvora da li vozač "kantrimena" može na slobodu!

Podeli vest

Vozač "kantrimena" Marko Milićev za sada ostaje iza rešetaka, odlučio je danas Treći osnovni sud u Beogradu. Naime, sud je tražio dopunu o proceni njegovog vladanja i resocijalizacije u zatvoru.

Kao saznajemo, odbrana Marka Milićeva tražila je da se ispita vaspitač koji je nadležan za Milićeva u zatvoru "Zabela" jer je priloženo mišljenje zatvora o njegovom vladanju i resocijalizaciji bilo šturo i bez obrazloženja.

Sledeće ročište zakazano je za 20. septembar.

Treći osnovni sud u Beogradu danas je odlučivao o molbi za uslovni otpust iz zatvora Marka Milićeva, koji je osuđen na četiri i po godine jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Milićevu ranije odbijena molba: Osuđeni nije svestan dela

Tanjug

Milićev je u oktobru prošle godine podneo već jednu molbu da bude ranije pušten iz zatvora. Ona je odbijena jer je, kako saznajemo, izveštaj uprave zatvora jasno pokazao da se nije resocijalizovao. To ukratko znači da osuđenik nije u potpunosti shvatio greške koje je napravio dok je bio na slobodi, odnosno nije u potpunosti postao svestan šta je učinio i koliko je ozbiljno delo koje je počinio.

Marko Milićev ispunio je prošle godine jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno izdržao je dve trećine zatvorske kazne, a ostale uslove ceniće sud na osnovu mišljenja zatvora u kome izvršava kaznu.

Među uslovima za puštanje na slobodu, a koje je sud uzeo u obzir jeste i to da li je Marko Milićev postao svestan ozbiljnosti saobraćajne nesreće u kojoj je kolima ubio Luku Jovanovića. Prema činjenicama koje su do sada došle do javnosti, nije nimalo.

O izostanku pokajanja ovog čoveka govori i činjenica da se i posle četiri godine od tragedije na Brankovom mostu obratio javnosti skandaloznim pismom u kojem se žalio samo na svoju tužnu sudbinu, i dalje izbegavajući da kaže gde je i čiji je "kantrimen" koji je vozio kobne noći.

Pismo je očigledno trebalo da izazove neku vrstu empatije kod veća Trećeg osnovnog suda, koje je danas, posle cirkusa koji je Milićev pokušao da izazove, razmatrao njegovu molbu za uslovni otpust, pa je napisao da je "sudbina lako mogla da postavi mog oca ili nečijeg drugog oca na njegovo mesto". On je kazao i da je nesreća na Brankovom mostu "jedna od 600 koje se dogode godišnje".

Inače, od hapšenja Marka Milićeva u Kini, u koju je pobegao nakon što je kolima udario nesrećnog mladića koji je pokušavao da sa svojim drugarima odgura "ladu" koja im se pokvarila u zaustavnu traku, ovaj čovek samo jednom je pokušao da se izvini Lukinim roditeljima, tražeći od sudije da se suoči sa njima.

Informer

Da ne shvata šta je učinio, pokazuje i to što je nakon hapšenja ponudio novac Jovanovićima preko punomoćnika da bi "nadoknadio štetu".

Tokom suđenja Milićev se pravdao kako je to moglo svakom da se desi, da ga je oslepeo blic fotoaparata, ali i da nije znao da je udario čoveka. Milićev je na sve to čak doveo i sudskog veštaka koji je pred sudom ispričao kako bi Luka Jovanović svakako preminuo i da se vozač "kantrimena" zaustavio i pružio mu pomoć.

Izričito je odbijao da kaže čiji je "kantrimen" koji je vozio kobne večeri i gde se sada nalazi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bulatović: Borko nastavlja da širi zlu antisrpsku propagandu!
Politika

Bulatović: Borko nastavlja da širi zlu antisrpsku propagandu!

U iščekivanju odluke Dragana Đilasa o tome da li će udostojiti svoje birače učešćem na beogradskim izborima koji će se održati 02. juna, ili će ipak preovladati njegova neodgovornost i nesposobnost, prvi među političkim licima koje Đilas plaća i izdržava, Borislav – Borko Stefanović, jutros se pojavio na Radio Televiziji Srbije.

18.04.2024

12:52

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija