• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

03.09.2018

22:30

ZORANU JOTIĆU JOTKI ODREĐEN PRITVOR!

Vesti

ZORANU JOTIĆU JOTKI ODREĐEN PRITVOR!

Podeli vest

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Kruševcu Jotka i Gaja branili se ćutanjem, ali i poricanjem optužbi za koje se sumnjiče

U Višem tužilaštvu u Kruševcu potvrdjeno je za Informer da je osumnjičenima za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, Zoranu Jotiću Jotki (63) i Igoru Gajiću Gaji (45) odredjen pritvor i izdato rešenje za sprovodjenje istrage o teškom krivičnom delu. 

Njima je sudija Višeg suda u Kruševcu, po isteku policijskog zadržavanja od 48 satii i saslušanja u Višem javnom tužilaštvu odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71), jednog od glavnih konkurenta u kruševačkom podzemlju.

R.B.

Kako saznajemo, osumjičeni za saizvršilaštvo i pomaganje za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, koje je izvršeno ispred hotela "Golf" na saslušanju su se branili ćutanjem, ali iodbijanjem priznanja krivice za šta se sumnjiče.

Oni se dovode i za sumju likviidacije Dejanovog sina Vojina Stankovića Ždrokinca.

Mesec dana pre Dejanove likvidacije u Kruševcu je u Čolak Antinoj ulici, ,usred bela dana smrtno izrešetan sa više hitaca iz pištolja Dejanov sin Vojin Stanković.

Za izvršenje tog ubistva osumnjičen je Stefan Radulac,za koga se u kruševačkoj čaršiji pronela priča da je u vezi sa Jotkinom ćerkom.

Potsećamo, pored Jotke, koji je posle 15 godina provedenih u zatvoru samo pet meseci bio na slobodi, u akciji "Sablja" bio je uhapšen i pripadnik Jotkinog klana Igor Gajić Gaja (45), koji je s Jotkom već odslužio sedam godina robije.

R.B.

Osumnjičeni za izvršenje likvidacije Dejana Stankovića I njegovog sina Vojina, Stefan Radulac (25), izvesnii Jotkin zet je i dalje u bekstvu i za njim se traga. Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je 6. juna nešto pre 11 časova po izlasku iz teretane kruševačkog hotela Golf. 

Samo što je prišao svom motoru, koji je prethodn o parkirao na trotoaru, izrešetan je sa više fitzaca iz pištolja i tu je ostao nepomiičan, a hitna je samo mogla da konstatuje smrt. 

Dejan je odranije bio poznat policiji, koja ga je sumnjičila i za ubistvo agenta, državljanina južnoafričke republike Gorgija Gorga Darmanovića (58), koje se dogodilo mesec dana ranije u Beogradu. 

R.B.

On i njegov brat blizanac Vojin Stanković, koji je nedavno preminuo prirodnom smrću, bio je optužen i za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića, ali su obojica na sudu oslobodjeni jer su im se poklopile iste DNK analiize.

 
Zoran Jotić Jotka, koji je sa svojoim grupom u Kruševcu I okruženju važio za strah i tgrepet je najpre uhapšen još u vreme akcije "Sablja" 2003, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu.

Posle hapšenja Jotke i njegove grupe, kruševačko podzemlje "zauzimajmu" Ždrokinci, braća blizanci Dejan i Vojin, koji su u međuvremenu "skoknuli" i do Južne Afrike. U to vreme je 2015. godine ispred hotela Golf, u teretani, likvidiran Jotkin najbliži saradnik Zoran Petrović Peta, zvani "Jotkin general". 

R.B.

Pre toga, 2014. godine, u žestokim obračunima aktera kruševačkog podzemlja ubijen je vođa džodinaca" Goran Obradović Suša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija