• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

06.09.2018

20:44

U TREĆEM TUŽILAŠTVU ŠOKIRANI IZJAVOM VLASNIKA "GRANDA": Vila bila otključana, a kamere nisu snimale!

Vesti

U TREĆEM TUŽILAŠTVU ŠOKIRANI IZJAVOM VLASNIKA "GRANDA": Vila bila otključana, a kamere nisu snimale!

Podeli vest

Saša Popović priznao na saslušanju da mu je kuća bila potpuno neobezbeđena 8. marta, kad je iz nje ukraden sef sa dokumentima, nakitom i satovimal. Nije se izjasnio da li poznaje Vojislava Stojičića, koji je uhapšen zbog pljačke

Vlasnik "Granda" Saša Popović i njegova supruga Suzana juče su u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu praktično priznali da je njihova vila na Bežanijskoj kosi bila potpuno neobezbeđena 8. marta, kad je iz nje ukraden sef sa dragocenostima vrednim 145.000 evra!

Imali goste

Saša je ostavio u čudu sve na saslušanju u Tužilaštvu kad je rekao da je kuća na dan pljačke ostala otključana, a da video-nadzor uopšte nije snimao!

Popovići su juče malo pre 12 sati stigli u tužilaštvo, u pratnji advokata, i do detalja ispričali šta su radili 8. marta.

Plen
U sefu su bili zlatni lančići, dukati, nakit, razna dokumenta, pištolj... Ukupna vrednost je oko 145.000 evra
Saša Popović

- Tog dana su nam u poseti bili pevač Dejan Ćirković i njegova porodica. Ja sam morao prvi da odem iz kuće zbog nekih obaveza, a tamo su još neko vreme ostali supruga Suzana i gosti. Ubrzo zatim su i oni zajedno napustili vilu jer je Suzana imala snimanje neke emisije, a Ćirković je sa porodicom otišao na koncert Saše Matića - kazao je Popović pred tužiocem.

Potom je, na iznenađenje svih, priznao da je kuća ostala otključana.

- Moja žena slučajno nije zaključala vrata kad je izašla iz kuće. Ona se nešto kasnije prva vratila kući i zatekla ispreturane stvari. Odmah me je pozvala i rekla mi da smo opljačkani. Brzo sam stigao kući i ustanovio da su nestali sef i moji ručni satovi - rekao je vlasnik "Granda", a zatim precizirao:

- U sefu su bili zlatni lančići, dukati, nakit, razna dokumenta, pištolj... Ukupna vrednost ukradenih predmeta je oko 145.000 evra. Kasnije sam obavešten da je ukradeni sef pronađen u nekoj šumi u blizini.

Na pitanje kako funkcioniše video-nadzor na njegovoj vili, Popović je kratko objasnio da kamere samo prenose uživo snimak na ekrane, ali da se snimci ne čuvaju.

Sašina supruga Suzana dala je gotovo identičan iskaz posle njega.

Ćira se svađao s kolegama zbog Popovića

Pevač Dejan Ćirković Ćira je blizak prijatelj Saše Popovića i nije se ustezao da ga javno brani pred svima koji kritikuju vlasnika ""Granda". Tako se pre nekoliko godina zatekao u društvu pevača i muzičara koji su "opleli" po Popoviću, pa je Ćira pobesneo. Svađu je prekinuo tako što je ustao i otišao, po cenu da nikad više ne progovori sa kolegama. 
- Davno sam rešio da bežim iz društva koje pljuje Popovića. Ne mogu to da slušam. Ne samo zato što mi je Saša prijatelj već zato što znam koliko su se ti isti do juče gurali kod Popovića i šlihtali mu se. Uvek me napadnu rečima: "Šta ti njega braniš kad je on ovakav i onakav?" Pa da su i oni sa Saletom bili 24 sata dnevno kao ja, ne bi lupetali gluposti i pričali ono što ne znaju - rekao je Ćirković.

Izvor iz istrage nije znao da nam objasni zašto je Saša Popović bio toliko opušten i nezabrinut za lopove, iako je držao veoma vredne stvari u kući.

- To je veoma čudno, suviše čudno, rekao bih. Imućni ljudi poput Popovića obično preduzimaju sve mere bezbednosti da bi zaštitili imovinu od provalnika, a on čak ni ne zaključava kuću. Da li je on zaista toliko nemaran, ili potpuno uveren da njemu niko neće provaliti u kuću ili, pak, to možda i nije slučajnost, utvrdiće se daljom istragom. Popović se, inače, nije izjašnjavao o tome da li poznaje Vojislava Stojičića (38), koji je 16. avgusta uhapšen zbog te pljačke - kazao je naš izvor.

Dosije Malog Badže

Podsetimo, Vojislav Stojičić je sin Radovana Stojičića Badže, načelnika Resora javne bezbednosti, koji je ubijen u noći između 9. i 10. aprila 1997. u restoranu "Mama mia".

Vojislav je glavnoosumnjičeni za pljačku Popovićeve luksuzne vile u Ulici Partizanske avijacije, a na saslušanju u tužilaštvu je negirao to delo, ističući da mu je sve smestila policija zbog njegovog ubijenog oca. Međutim, nije pojasnio zašto bi to neko radio.

Inače, Vojislav je hapšen i 2002. zbog nelegalnog držanja pištolja, a u centru pažnje je bio i 2010, kada je sa saučesnikom priveden zbog obijanja luksuznih kuća. Sumnjičio se za pljačke vila Nenada Bjekovića, Žarka Zečevića, Andrije Draškovića i nekoliko diplomatsko-konzularnih predstavništava na Dedinju i Senjaku. Bio je osuđen najpre na 18 meseci, ali mu je ta kazna naknadno smanjena za 4 i po meseca. Kaznu je odslužio 2013. godine.

PREOKRET U ISTRAZI! Saša Popović tvrdi da satovi koje mu je ukrao Badžin sin vrede 145.000 evra!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Šta će onaj koga nema ni ker za šta da ugrize.Što ne nabavi sisteme za odbranu.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija