• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2018

22:12

BRAČNI PAR ZELENAŠA OJADIO NAJSIROMAŠNIJE PROKUPČANE! Davali novac na kamatu, pa OTIMALI SOCIJALNU POMOĆ!

Vesti

BRAČNI PAR ZELENAŠA OJADIO NAJSIROMAŠNIJE PROKUPČANE! Davali novac na kamatu, pa OTIMALI SOCIJALNU POMOĆ!

Podeli vest

Supružnici Zoran K. i Mirjana K. iz Prokuplja, radnici pošte, mesecima su na ime zelenaške kamate uzimali novac sa računa korisnika socijalne pomoći. Oni su uhapšeni i njima je određen pritvor do 30 dana

Bračni par Zoran K. i Mirjana K. iz Prokuplja uhapšeni su zbog sumnje da su siromašnim Prokupčanima davali novac na kamatu, a zatim im sa računa uzimali pare od socijalne pomoći. Procenjuje se da su supružnici od više desetina korisnika socijalne pomoći i dečijeg dodatka uzeli oko 60.000 evra.

Prokupačka policija uhapsila je u petak Zorana K. i njegovu ženu Mirjanu K. zbog sumnje da su počinili krivična dela zelenašenje, pronevere kao i zloupotreba službenog položaja.

Uigran par

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, ovaj bračni par je bio odlično uigran, pa je teško bilo ući u trag njihovom poslu.

- Mirjana K. je radila na šalteru u jednoj prokupačkoj pošti, dok je njen suprug Zoran bio obezbeđenje u istom objektu. Ona je imala evidenciju svih osoba koje od države dobijaju socijalnu pomoć i dečiji dodatka u filijali gde je bila zaposlena - navodi naš sagovornik i dodaje:

Sveska sa dužnicima

Prilikom hapšenja Zorana K. i Mirjane K., bračnog para iz Prokuplja, inspektori su u njihovom stanu pronašli veću količinu novca.
- Inspektori su pronašli i svesku u kojoj su precizno bili upisani svi dužnici kojima su ovi supružnici pozajmili novac na kamatu. To će svakako biti jedan od ključnih dokaza u postupku protiv Zorana i Mirjane - rekao je izvor iz istrage.

 

- Mirjana je njima velikodušno nudila pozajmicu koju bi oni u ratama vraćali mesečno. Obećavala im je da su to male kamate u odnosu na novac koji će im pozajmiti, a sa kojim će oni sigurno rešiti veliki deo svojih problema. Međutim, uslov za pozajmicu je bio da njenom suprugu Zoranu daju rešenje na osnovu kog podižu socijalnu pomoć, blanko nalog za podizanje para i ličnu kartu.

Zatim su, priča naš izvor iz istrage, oni davali novac po ogromnim zelenaškim kamatama i svakog meseca na ime rate duga sa računa više desetina korisnika socijalne pomoći ili dečijeg dodatka skidali sav novac.

- Zoran je prilično dobro držao sve pod kontrolom, a razvio je i metod zastrašivanja. Kada bi se neki prevareni građanin pojavio i pobunio da je otplatio čitav dug zajedno sa kamatama, prvo bi na scenu stupala Mirjana, koja je uredno vodila evidenciju dužnika. Ukoliko ona ne bi mogla da objasni oštećenom da on navodno i dalje duguje mnogo novca, tada bi se pojavio Zoran i pod pretnjom fizičke sile objasnio da novac mora da im se daje dok oni ne kažu da je dosta. Procenjuje se da su oni tako od najsiromašnijih građana Prokuplja uzeli bezmalo 60.000 evra - kaže Informerov sagovornik.

Klupko je, navodi on, srećom počelo da se odmotava kada je policija Zorana stavila pod prismotru zbog sumnje da se bavi zelenašenjem.

Pritvor do 30 dana

- Kada je utvrđeno da on daje novac na kamatu siromašnim građanima Prokuplja, bilo je pitanje na koji način oni njemu isplaćuju kamate za koje se znalo da su zelenaške. Inspektori su polako počeli da sakupljaju informacije i na kraju shvatili šta se događa - ispričao je izvor upoznat sa čitavim slučajem.

HIRURG PAO ZBOG 500 EVRA! Uhapšen lekar specijalista iz Kliničkog centra Vojvodine!

On je dodao da su Zoran i Mirjana uhapšeni i da je naknadnom istragom detaljno utvrđeno šta su i kako oni radili.

- Inspektori posebnog odeljenja za korupciju i Specijalno tužilaštvo za korupciju u Nišu ispituju koliko je tačno prevareno korisnika socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Osumnjičenim supružnicima je prvo određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega su saslušani u tužilaštvu. Potom je Zoranu i Mirjani sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana - rekao je sagovornik Informera.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 5 godina

Ove poslati u kamenolom na robiju, da vrate pare mucenicima od kojih su otimali. Al' sa kamatom. Dok ne vrate nema izlaska na slobodu. Pa kolko traje, traje.

amigo

pre 5 godina

dobice po godinu dana,,a upropastili su zivote stotitini ljudi,,

zora

pre 5 godina

Preseo im je novac.Kada sledeci put slavite slavu ne zaboravite da trazite oprostaj a onda posle slave ponovo na posao.

Milena

pre 5 godina

I u Lebanu ista situacija, na žalost i dan danas haraju i nikako da ih uhapse. Da napomenem da su članovi Jeremićeve stranke! Toliko o njihovom poštenju! Otimaju "legalno" preko suda sa dva lažna svedoka! Jedan čovek tuži ceo grad za navodno pozajmljeni novac, bruka i sramota!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17