• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Veljković

20.09.2018

21:26

(FOTO) PANIKA U SELU BRADARAC: U stravičnoj eksploziji i požaru na naftnoj bušotini POVREĐENI RADNICI!

Vesti

(FOTO) PANIKA U SELU BRADARAC: U stravičnoj eksploziji i požaru na naftnoj bušotini POVREĐENI RADNICI!

Podeli vest

Večeras oko 19 časova izbio je veliki požar na naftnoj bušotini u blizini sela Bradarac, opština Kostolac, u kojoj su nakon eksplozije na bušotini povređena dva radnika. Eksplozije i požar izazvali su veliku paniku među meštanima Bradarca

Stravična eksplozija i nekoliko manjih nakon prve, kao i požar koji je buknuo na naftnoj bušotini u vlasništvu Nis-a,  veoma su uznemirili meštane Bradarca čije se kuće nalaze u blizini četri bušotina NIS-a sa kojih se eksploatiše sirova nafta.

U požaru, kako smo saznali iz policijskog izvora, povređena su dva radnika koji su odmah zbrinuta, jedan u Dom zdravlja u Kostolcu a drugi u Opštoj bolnici u Požarevcu i njihovo stanje je stabilno.

Foto: M. Veljković

 

Prema prvim informacijama koju smo dobili do eksplozije i požara došlo je kada je varnica zapalila gas koji se pojavio u većoj količini iznad sirove nafte koja je vađena. Ubrzo, nakon izbijanja požara na licu mesta došli su vatrogasci, policija i hitna pomoć koja je zbrinula povređene radnike.

Press služba NIS: Nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Brodarac

U četvrtak oko 19,30 časova došlo je do požara na NIS-ovoj naftnoj bušotini Bramalj 3 u selu Bradarac kod Požarevca. Tom prilikom su povređena 3 radnika od kojih su dvojica prevezena u bolnicu u Beograd, a jedan je ostao u bolnici u Požarevcu. 

Požar se desio prilikom remonta bušotine, a ugašen je oko 21 čas. Nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Bradarac. NIS sarađuje sa svim nadležnim službama i nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara, navodi u saopštenju Press služba NIS-a.

Policija je obezbedila mesto požara i udaljila meštane Bradarca koji su bili uplašeni da im vatra ne zahvati kuće jer su nalazile veoma  blizu upaljene bušotine. Oni su glasno negodujući otišli sa lice mesta na bezbedno mesto prozivajući nadležne zbog ovog slučaja.

Foto: M.Velković

 

- Bio sam u dvorištu kada se začula stravična eksplozija i još nekoliko manje glasnih. U prvi mah sam pomislio da je eksplodirala bomba, ali kada sam video plamen sa oboda sela, shvatio sam šta se radi. Sa ostalim meštanima dotrčao sam do zapaljene bušotine i snimio požar.

Foto: M. Veljković

 

Bili smo u strahu da vatra ne zahvati obližne kuće. Srećom ubrzo su došli vatrogasci koji su  počeli sa lokalizacijom požara. Ovo nije prvi put da se takve havarije dešavaju u našem selu. Prošle godine pukla je cev naftovoda koji prolazi kroz selo i vodi do susednog Maruljevca.

Srećom, tada se nafta nije zapalila, jer u suprotnom izbila bi prava katastrofa. Ovaj naftovod, kao i same bušotine su nebezbedne i niko ih ne čuva, pa svako nedronameran može da ih zapali. O tome treba da brinu nadležni, a ne da stalno strahujemo da se nešto ne desi-sa strahom i ogorčenjem priča jedan meštanin Bradarca, ne želeći da mu pominjemo ime.

Foto: M.Velković

 

U Sektoru za vanredne situaije  u Policijskoj upravi Požarevac rečeno nam je da su, odmah na licu mesta, upućena tri vatrogasna vozila sa desetak varogasaca.

- Pored naša tri vozila na licu mesta  došlo je još jedno iz Kostolca. Pristupili smo gašenju i uspeli u kratkom vremenu da lokalizujemo požar i sprečili njegovo širenje, tako da meštani sela ne moraju da se brinu za svoju imovinu i ličnu bezbednost.

Foto: M.Velković

 

Dva radnika NIS-a koji su nakon izbijanja požara povređena na vreme su zbrinuta- rekli su nam u požarevačkoj vatrogasnoj službi i dodali da očekuju vrlo brzo da ugase komletan požar.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59