• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: D.K.

25.09.2018

08:41

JAUCI PARAJU NEBO NAD NIŠOM, pik-ap bez vozača UBIO DEVOJČICU (12): Jadno moje dete, vraćalo se iz škole i POGIBE ISPRED KUĆE!

Vesti

JAUCI PARAJU NEBO NAD NIŠOM, pik-ap bez vozača UBIO DEVOJČICU (12): Jadno moje dete, vraćalo se iz škole i POGIBE ISPRED KUĆE!

Podeli vest

Dostavno vozilo "fijat doblo" iznenada samo krenulo unazad na nizbrdici i pokosilo malu Isidoru Vučković (12), koja se trotoarom vraćala iz škole

Devojčica Isidora Vučković (12) poginula je juče u Nišu kada ju je pokosio pik-ap "fijat doblo", u kom nije bilo vozača! Dostavno vozilo je bilo parkirano na nizbrdici u Požarevačkoj ulici i iznenada je krenulo unazad i pregazilo devojčicu na trotoaru!

Nije zvao Hitnu?!
Užas

Isidora je bila zaglavljena pod točkom sve dok vatrogasci dizalicom nisu podigli pik-ap

 

Kako smo saznali, vozač tog vozila B. S. (53) iz Leskovca juče je oko 12.30 parkirao službeni "fijat doblo" ispred radnje za prodaju elektroopreme u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Donji Komren.

- Vozilo je bilo jednom stranom na ulici, a drugom na trotoaru. U trenutku kad je vozač ušao u radnju, mala Isidora se tom ulicom sa drugaricom vraćala iz OŠ "Ivo Andrić", gde je pohađala šesti razred. Pod još uvek nepoznatim okolnostima, pik-ap je krenuo nizbrdo, udario devojčicu i podvukao je pod točkove. Devojčica je ostala zaglavljena pod vozilom i na mestu je poginula - objašnjava naš izvor.

Foto: D. K.

On dodaje da su vatrogasci morali da podignu pik-ap kako bi Isidorino telo preuzela pogrebna služba.

Inače, nezapamćena tragedija dogodila se na stotinak metara od kuće stradalog deteta, pa su na mesto nesreće brzo stigli njeni užasnuti roditelji i rođaci.

Isidora nije videla pik-ap da ide na nju

Kako saznajemo u tužilaštvu, tragediju su zabeležile nadzorne kamere sa jedne od obližnjih prodavnica.
- Na snimku se vidi da se dete zbog jakog vetra povijalo i okretalo leđima dok se kretalo ulicom. Vozilo se kretalo tridesetak metara dok je nije udarilo. Devojčica se bukvalno podvukla pod kola, udarena je desnim zadnjim točkom. Vozilo je upućeno na tehnički pregled - rečeno nam je u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu.

 

Isidorina baka Milena udarala se u glavu i grudi i naglas naricala za mrtvim unučetom.

- Kako da živimo bez Isidore? Kako će moja Ana bez svog deteta? Jao, što neće infarkt da me udari, ne mogu dalje - kukala je očajna baka.

Milena nam je kroz suze kazala da je za tragediju saznala od devera svoje ćerke Ane.

- Pozvao nas je telefonom i kazao nam da su Isidoru zgazila kola. Poleteli smo kao bez duše, mislili smo da je samo povređena. Joj, kad sam videla, glava joj modra, telo smrskano... Jadno moje dete, vraćalo se iz škole i pogibe ispred kuće - jaukala je neutešna žena.

DEVOJČICA (12) POGINULA U NIŠU! Dostavno vozilo samo krenulo na nizbrdici i POKOSILO DETE!

Ana je ispričala da je u vreme tragedije spavala jer je prethodnu noć radila u trećoj smeni.

Foto: D. K.

- Svekar je otišao u školu po moje mlađe sinove blizance, a Isidora se uvek vraćala sa drugaricom. Ne mogu da shvatim šta nas je zadesilo... Čujem da taj čovek, koji je vozio, nije pozvao ni Hitnu pomoć, da se samo sklonio... Ako je to stvarno bilo tako, neću se smiriti dok ga ne vidim u zatvoru - grcajući je pričala Ana.

Nije video nesreću

Radnici firme u kojoj se B. S. nalazio kada je devojčica stradala kažu da niko od njih nije video da je pik-ap sam krenuo unazad.

- Tek kada je B. S. okončao kupovinu, video je da mu nema vozila. Onda smo videli gužvu, policiju i Hitnu pomoć. On je bio u šoku, stajao je ispred vrata prodavnice dok nije došla policija. Oni su ga uveli unutra, dok se nije okončao uviđaj - rekao je ovaj prodavac.

Foto: D. K.

Vozač B. S. je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu. 


 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srdjan

pre 5 godina

Lice na tehnickom pregledu koji bude registrovao tehnički neispravan auto mora u zatvor.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija