• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

27.09.2018

18:58

JOŠ JEDNA U NIZU TRAGIČNIH SMRTI NA RADNOM MESTU OVE GODINE: Poginuo radnik, pao sa Žeželjevog mosta!

Vesti

JOŠ JEDNA U NIZU TRAGIČNIH SMRTI NA RADNOM MESTU OVE GODINE: Poginuo radnik, pao sa Žeželjevog mosta!

Podeli vest

Dejan Đurđević (38) iz Siriga, radnik firme "NS Graditelj", propao kroz zaštitnu rešetku Žeželjevog mosta kod Novog Sada i pao na tucanik sa deset metara visine * Brzo prevezen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa

Dejan Đurđević (38) iz Siriga, radnik firme "NS Graditelj", poginuo je juče ujutru pošto je propao kroz zaštitnu rešetku Žeželjevog mosta kod Novog Sada i pao na zemlju sa desetak metara visine. Dejan je sa teškim povredama prebačen u Klinički centar Vojvodine, ali su lekari posle nekoliko pokušaja reanimacije mogli samo da konstatuju smrt.

Nesrećni radnik je na sebi imao svu zaštitnu opremu, ali ona nije uspela da ga spasi stravične smrti. Đurđević je 32. radnik koji je poginuo na poslu od početka godine, a osmi za nešto više od mesec dana (pogledajte tabelu)

Osma smrt na radnom mestu za mesec dana

24. 8.
Darko Šukalo (50) i Lazar Blagojević (25) iz beogradske firme "Empeks" ugušili su se ugljen-dioksidom dok su popravljali protivpožarne aparate u Narodnoj biblioteci u Beogradu
29. 8
Nebojša Turović (56) iz Kraljeva, heroj sa Košara, poginuo je na gradilištu bivše ambasade SAD, pošto se na njega obrušio zid visok deset metara. Nebojša nije bio prijavljen, a radio je za firmu "Anker bau"
6. 9.
Zorana Anastasijevića (41) iz Surdulice ubila je struja dok je montirao kablovsku televiziju u jednoj porodičnoj kući
8. 9.
Tomislav Stoiljković (42) smrtno je stradao pošto je pao sa skele na gradilištu u novobeogradskoj Ulici Milutina Milankovića. I on je radio na crno
14. 9.
Stefan Dabetić (26) i Aca Šumanov (41) poginuli su na gradilištu "Beograda na vodi" pošto su pali sa vrha Kule 2 sa visine od 75 metara. Imali su na sebi svu potrebnu zaštitnu opremu

Nesrećan slučaj

Dejanove kolege, koje su bile sa njim u trenutku nesreće, kažu da se sve odigralo brzo i da niko nije kriv za tragediju, već je reč o nesrećnom slučaju.

Da je pao u vodu, a ne na zemlju

Dejan je imao tu nesreću da sa mosta padne na zemlju. Da je pao u vodu, samo nekoliko metara dalje, verovatno bi preživeo
Dejanov kolega

- Negde oko devet časova ujutru postavljali smo vodovodne cevi preko Žeželjevog mosta, sa novosadske strane. Dejan je imao na sebi svu zaštitnu opremu, stajao je na rešetki koja je iz nepoznatih razloga jednostavno propala. On je pao sa visine od desetak metara, dole na obalu, na tucanik. Zato mu nije bilo spasa... Da je pao u reku, samo nekoliko metara dalje, možda bi i preživeo, ovako je prošao sa stravičnim povredama unutrašnjih organa. Kolege su pokušale da mu pomognu, brzo su se okupile oko njega, a i hitna pomoć je odmah stigla. Prebacili su ga u bolnicu, međutim ubrzo su nam javili da je preminuo - kaže nam jedan od Dejanovih kolega iz firme.
U Kliničkom centru Vojvodine saopštili su da je povređeni radnik već po prijemu bio u veoma teškom stanju i da mu i pored pružene pomoći nije bilo spasa.

- Prilikom prijema konstatovano je da pacijent ima višestruke teške povrede opasne po život. Sprovedene su sve potrebne mere lečenja i reanimacija, ali mogli smo samo da konstatujemo smrt - rekli su u KCV.

32

radnika poginula su na poslu od početka 2018.

Uviđaj na mestu tragedije trajao je nekoliko sati, ali se niko od nadležnih nije oglašavao povodom ove nesreće. Ni u Dejanovoj firmi "NS Graditelj", koja se bavi ugradnjom vodovodnih i kanalizacionih cevi, nisu hteli da daju izjave.

Uzoran radnik

Dejanovi prijatelji imaju samo reči hvale za njega, kažu da je bio dobar i vredan čovek, omiljen u društvu.

TRAGEDIJA U NOVOM SADU! Radnik poginuo na gradilištu na Žeželjevom mostu

- Ovo je zaista velika tragedija, izgubili smo dobrog prijatelja. Uvek nam je pričao da voli poslove na građevini. Mi smo mu govorili da vodi računa jer građevinci sve češće ginu, savetovali smo mu da bude obazriv. Međutim, on nas je smirivao rečima da ima dovoljno iskustva u ovom poslu. Eto, to iskustvo mu nije pomoglo - kažu Dejanovi prijatelji.

Otvoren pre mesec dana

Žeželjev most svečano je pušten u rad 1. septembra ove godine, posle višegodišnjih radova. Ostalo je da se na njemu završe samo poslovi koji ne ometaju saobraćaj, a na jednom od njih radio je i tragično nastradali Dejan Đurđević




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija