• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

01.10.2018

09:59

(FOTO) SESTRE ŽIVE IZGORELE U STRAVIČNOM POŽARU: Užasna tragedija šokirala Novi Pazar, proglašena dvodnevna žalost!

Vesti

(FOTO) SESTRE ŽIVE IZGORELE U STRAVIČNOM POŽARU: Užasna tragedija šokirala Novi Pazar, proglašena dvodnevna žalost!

Podeli vest

Sestre Šemsa (25) i Alisa (33) Mujković izgorele su u stravičnom požaru koji je u subotu zahvatio stanove u zgradi "Bor" u Novom Pazaru. Anica Mujković, majka nastradalih sestara, zadobila je teške opekotine po celom telu i trenutno se nalazi na intezivnoj nezi i diše pomoću aparata

Prema veštačenju koje su uradili stručnjaci iz Beograda, zaključeno je da je požar izazvala stara furuna koja je bila u stanu porodice Mujković.

Izgorele na terasi


Prema rečima Ramiza Mavrića, komšije, prizor koji je tog kobnog jutra video nikada neće zaboraviti.

- Gledali smo komšinice kako žive gore, nismo mogli da im pomognemo, vatra je brzo gutala sve pred sobom. Izgorele su na balkonu, odakle su dozivale pomoć. Vatrogasci i policajci su odozdo prskali vodom, ali uzalud. Vatra je bila velika - ispričao je Ramiz.

Foto: anel grbović

Dok su vatrogasci, policajci i dobrovoljci gasili požar u stanovima u zgradi "Bor", kod kuće nije bio Alisin i Šemsin brat Senad. Kada se vratio zatekao je zgradu u plamenu, a niko od prisutnih nije imao snage da mu kaže da su mu sestre poginule, a majka teško povređena.

Senad je dan nakon nesreće za Informer rekao da sumnja da je furuna izazvala požar jer, kako tvrdi, taj šporet nije korišćen godinama.

- Rečeno mi je da su se ubrzo nakon izbijanja vatre dogodile dve eksplozije. Mislim da su eksplodirale plinske boce koje su se nalazile u stanu. Vatrena stihija je bila toliko jaka da su se zidovi topili, izgorela je krovna konstrukcija. Srce me boli kada pomislim da su moje sestre umrle u stravičnim mukama - kratko je rekao Senad.

Foto: Anel Grbović

Dvodnevna žalost


U Novom Pazaru proglašena je dvodnevna žalost, a nastradale sestre biće sahranjene danas na gradskom groblju. S druge strane, u tom gradu se rasplamsala polemika koje kriv za požar. Štab za vanredne situacije i Gradsko veće Novog Pazara nisu prihvatili izveštaj vatrogasne službe o gašenju požara.

Vatrogasnu službu gradska uprava i građani optužuju da nisu blagovremeno i adekvatno reagovali prilikom gašenja požara. Takođe, postavljeno je i pitanje o tehničkoj opremljenosti vatrogasaca u Novom Pazaru. Šef ove službe Danko Belić kazao je da su vatrogasci brzo reagovali, u skladu sa svojim mogućnostima.

(VIDEO/FOTO) VATRENA STIHIJA UZELA DVA ŽIVOTA U NOVOM PAZARU! U jezivom požaru u zgradi "Bor" u centru grada IMA I VIŠE POVREĐENIH!

Kuvali na plinskoj boci

Rođena sestra poginulih sestara, Senada, koja se davno odselila, kaže da su njena majka, sestre i brat godinama živeli bez struje i kuvali na maloj plinskoj boci.

- Jedva su kraj sa krajem sastavljali. Gledala sam snimke i ne mogu da verujem da vatrogasci nisu uspeli da ih izvuku sa one terase, još ne mogu da verujem da su izgorele - rekla je ona i dodala:


- Naša druga sestra Alisa je razvedena od muža. Njena deca su često boravila kod Anice, ali ovog puta je bila sreća što bivši zet nije decu rano ujutro doveo kod majke. Ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo da je Alisin bivši muž rano ujutro doveo decu kod nje, daleko bilo, možda bi i deca izgorela.

Grad Novi Pazar saniraće na svim stanovima štetu koja je nastala u požaru, a preživelim članovima porodice obezbeđen je privremen smeštaj.

SVAKA ČAST MAJSTORE: Novopazarac pokazao veliko srce, ELVEDIN BIŠEVAC SVETLA TAČKA U VELIKOJ TRAGEDIJI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija