• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2018

15:59

ČUDO U URGENTNOM CENTRU! Lekari spasili mladića koji je UBODEN NOŽEM DIREKTNO U SRCE!

Vesti

ČUDO U URGENTNOM CENTRU! Lekari spasili mladića koji je UBODEN NOŽEM DIREKTNO U SRCE!

Podeli vest

Zajedničkom i brzom intervencijom kardiohirurga i hirurga Urgentnog centra KCS, spasen je život mladića koji je izboden nožem i koji je u tu ustanovu dovezen sa otvorenom povredom srca, slezine, želuca, dijafragme

 

Lekari kažu da je mladić imao sreće, da je stigao na vreme, jer sa tako ozbiljnim povredama pacijent brzo iskrvari.

Pretila je opasnost da obilno krvarenje zaustavi rad srca, navode u Urgentnom centru.

Zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović kaže da je pacijent u tu ustanovu došao u teškom stanju, da je postojala samo jedna ubodna rana, ali da je bilo povređeno više organa - slezina, želudac, dijafragma i otvorena povreda srca.

Dodao je da je pacijent najbrže moguće, za nekih dvadesetak minuta, bio u operacionoj sali.

- Već na samom ulazu u Urgenti čekao ga je uigran tim lekara, sestara, tehničara, a u operacionoj sali tim kardiohirurga, hirurga, anesteziologa. Operacija je bila uspešna i sve povrede su zbrinute i pacijent je preživeo - rekao je Jovanović za Tanjug.

Objasnio je da pacijenti s tako teškim povredama brzo iskrvare i da malo njih uopšte uspe da stigne do bolnice i operacione sale, ali i da preživi operaciju.

Načelnik Intenzivne nege kardiohirurgije Dragan Cvetković, koji je radio operaciju na srcu, kaže da su brzo reagovali i da je pacijent imao dosta krvi u srčanoj kesi, da mu je bila presečena jedna srčana arterija i zasečena leva komora, odakle je krvario.

- Uradili smo rekonstrukciju komore, ušili arteriju i krvarenje je stalo. Posle toga je nastao drugi deo priče koji su radile kolege iz Urgentnog centera gde su morali da zbrinu višestruke povrede u abdomenu - zaključio je Cvetković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdjurdjevic

pre 5 godina

Her Gebels Vučićeviću, ima li taj mladić ime, mora da se radi o mnogo "finom" dečku

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija