• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

02.10.2018

23:51

NESLANA ŠALA SE NIJE ISPLATILA: Kažnjen mladić koji je "divljao" na policijskom automobilu!

Vesti

NESLANA ŠALA SE NIJE ISPLATILA: Kažnjen mladić koji je "divljao" na policijskom automobilu!

Podeli vest

Krajem avgusta se pojavila na društvenoj mreži „Instagram“ fotografija mladića koji sa isplaženim jezikom sedi na haubi policijskog patrolnog automobila na parkiralištu ispred policijske ispostave u Novom Sadu

Kako saznajemo, mladi ” divljak” sa parkinga kažnjen je od stane prekršajnog sudije novčanom kaznom od 50.000 dinara.
 

- Pseudonimi i lažni osećaj nedodirljivosti su nerealna individualna impresija onih koji se kriju iza takvih profila na društvenim mrežama i favorizuju društveno neprihvatljiva i devijantna ponašanja izvrgavajući ruglu reprezente državnosti i uređenosti.

Podržavamo brzu reakciju MUP, ekspeditivnost prekršajnog postupka, kao i stav prekršajnih sudova da izriče oštrije novčane kazne izvršiocima prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja – kaže za Informer Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije ” Dr Rudolf Arčibald Rajs”, čije je sedište u Novom Sadu.

Ljubišić dodaje da, uzimajući u obzir da je uniformisana policaja reprezent države, odnosno državne iinstitucionalnosti u najširem smislu, svako bahato ophođenje prema obeležjima ili sredstvima policije predstavlja i podrugljivost prema onome što ta uniforma predstavlja.

- U poslednje vreme evidentna je glorifikacija i publikacija bahatosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenih i devijntnih ponašanja, naročito na društvenim mrežama gde akteri imaju prividan osećaj anonimnosti i nedodirljivosti.

Strukovno udruženje policije apeluje na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja , jer isto predstavlja i prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru , a zaprećena je novčana kazna u iznosu od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 časova – objasnio je Ljubišić.

(EKSKLUZIVNI VIDEO) OVI STVARNO NISU NORMALANI! Policajac dao ključeve službenog auta "opasnom momku", PA DIVLJALI ULICAMA BORČE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Divljak,pa samo 50.000 din.Pa šta će da radi sa imovinom građana kad se sad ovako ponaša.Novi problem u Srbiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija