• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2018

23:36

PEDOFIL MENTALNO OBOLEO, ALI SE NEĆE IZVUĆI! Manijak iz Kragujevca dobiće zasluženu kaznu!

Vesti

PEDOFIL MENTALNO OBOLEO, ALI SE NEĆE IZVUĆI! Manijak iz Kragujevca dobiće zasluženu kaznu!

Podeli vest

Marko Rosić, koji je preko Fejsbuka tražio od jedne majke da mu pošalje slike svoje gole bebe, priveden je u ponedeljak u Kragujevcu i odmah pušten zbog bolesti, ali je po nalogu tužioca u Beogradu juče ipak uhapšen

Pedofil Marko Rosić iz Kragujevca, koji je prošle nedelje preko Fejsbuka tražio od jedne majke da mu pošalje gole slike njene bebe, mentalno je zaostao i umalo je izmakao pravdi! Tužilac u Kragujevcu ga je u ponedeljak najpre pustio na slobodu zbog njegove bolesti i zato što, navodno, nisu znali ko je Markova žrtva! Međutim, iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VTK) u Beogradu su juče naložili hitnu istragu i Markovo hapšenje, pa će on ipak odgovarati!

Preuzeli slučaj

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Marko je otkriven u ponedeljak, nakon što je jedna žena iz Kruševca (vidi okvir) prijavila policiji da joj je on tražio slike njene gole bebe.

- Policija je brzo uspela da locira Marka u Kragujevcu i da ga u ponedeljak privede na saslušanje u nadležno tužilaštvo. Međutim, tužilja Slobodanka Raković je navela da je on bolestan čovek, sa smetnjama u razvoju, i da još nije određeno koje je krivično delo učinio, jer nije pronađena osoba kojoj je slao poruke. Zato ga je pustila na slobodu - kazao je naš izvor.

Zbog toga je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) preuzelo slučaj, pronašlo majku koja je dobijala bolesne poruke i odmah izdalo nalog za hapšenja Marka Rosića.

- Preuzeli smo predmet od kolega iz Kragujevca i u toku je analiza podataka sa zaplenjenih računarskih uređaja koji su pripadali okrivljenom. Odmah je dat nalog da se on uhapsi, jer smatramo da ima puno osnova za to. Takođe, identifikovali smo oštećenu i sa njom smo u kontaktu - rečeno nam je u VTK.

Markova žrtva: Ne sme to da radi, iako je bolestan

Kruševljanka koja je od Marka Rosića dobijala bolesne poruke istakla je da on nije smeo da joj šalje to bez obzira na njegovo zdravstveno stanje!

- Poruke mi je poslao u četvrtak uveče. Prvo sam pomislila da se neko šali, ali sam brzo shvatila da se niko ne bi šalio na takav način. Pozvala sam policiju u Kruševcu, a oni su mi rekli da dođem ujutru i prijavim slučaj, što sam i učinila. Trčala sam do policije, htela sam što pre sve da prijavim. Od njegovih poruka mi nije bilo dobro. Tresla sam se. Pomislila sam koliko dugo je on uopšte gledao moj profil, a drugo, nikada nisam objavila sliku nagog deteta. Imam jedino fotografiju sa mora gde ona nosi pelene - rekla je ona za "Blic".

U policiji je uz prijavu priložila Markove poruke i internet adrese njegovih profila.

- U policiji su mi rekli da ga ne blokiram zbog dalje istrage, ali je on mene već bio blokirao jer sam u međuvremenu na svom profilu objavila njegove poruke... On je saslušan i pušten na slobodu bez krivične prijave jer, navodno, mene nisu mogli da pronađu. Tek pošto se angažovao Igor Jurić, kome sam veoma zahvalna, kontaktirali su me iz Beograda. Rečeno mi je da im ponovo napišem prijavu i da je pošaljem mejlom - poručuje Kruševljanka.

Prema rečima Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koji je stravičnu prepisku u ponedeljak objavio na društvenim mrežama, on će ubuduće svaku ovakvu prijavu obelodaniti, kako bi upozorio javnost.

- Nažalost, ovo nije prvi slučaj. U poslednjih godinu dana bilo ih je mnogo, ali nismo objavljivali prepiske. Međutim, želeli smo sada još jednom da skrenemo pažnju da je takvih ljudi puno u našoj zemlji. Majka, koja nam se javila, dobila je strašne poruke, uvredljive i za nju i za dete - rekao je Jurić, apelujući na roditelje da na Internetu ne objavljuju nage slike male dece:

- U momentu kada se postavi jedna fotografija nagog deteta, znajte da je u roku od sat vremena ista fotografija prodata nekim pedofilskim portalima. To odgovorno tvrdim!

Molio "od srca"

Podsetimo, Marko Rosić je preko Fejsbuka molio jednu ženu iz Kruševca da mu pošalje sliku svoje bebe dok je kupa: "Šta ti radi ćerkica, lepa je mnogo. Ja znam da je ona beba, a želim da je vidim golu. Tebe ili nju".

Pošto mu zgrožena žena ništa nije odgovorila, Marko je bio uporan: "Molim te, od srca, pošalji mi, volim te mnogo", a odmah zatim i: "Kad kupaš malecku, da te pozovem?" Više puta ju je nagovarao na razgovor, ali je na kraju šokirana žena obavestila policiju i Fondaciju "Tijana Jurić", nazvanu po Igorovoj ćerki koju je 2014. u Bajmoku svirepo ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Nije bolestan da odmah blokira nalog na FB kad je shvatio da je provaljen a bolestan kad treba da odgovara? Kome oni pokušavaju da prodaju tu priču? Ako je toliko bolestan da ne može da odgovara onda ga zatvorite u ludnicu gde će biti pod nadzorom i odgovarajućom terapijom a naša deca bezbedna bar od njega.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija