• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

07.10.2018

09:17

RODITELJI U PANICI, "MALČANSKI BERBERIN" NA SLOBODI! U okolini Niša otimao devojčice, šišao, pa ih brutalno silovao

Vesti

RODITELJI U PANICI, "MALČANSKI BERBERIN" NA SLOBODI! U okolini Niša otimao devojčice, šišao, pa ih brutalno silovao

Podeli vest

Meštani Malče i susednih niških sela u strahu su nakon što je nedavno, nakon 12 godina iza rešetaka, iz zatvora izašao Ninoslav Jovanović (45), silovatelj dece poznatiji kao "Malčanski berberin"

 Više od 30 roditelja poslalo je prijave i iskazalo zabrinutost Igoru Juriću, osnivaču Fondacije "Tijana Jurić", da osuđenik ne ponovi krivično delo. "Malčanski berberin" je ovaj jeziv nadimak dobio zbog izopačene manije da pre seksualnog zlostavljanja šiša svoje žrtve.

Meštani Malče i susednih niških sela u strahu su nakon što je nedavno, nakon 12 godina iza rešetaka, iz zatvora izašao Ninoslav Jovanović (45), silovatelj dece poznatiji kao "Malčanski berberin". Više od 30 roditelja poslalo je prijave i iskazalo zabrinutost Igoru Juriću, osnivaču Fondacije "Tijana Jurić", da osuđenik ne ponovi krivično delo. "Malčanski berberin" je ovaj jeziv nadimak dobio zbog izopačene manije da pre seksualnog zlostavljanja šiša svoje žrtve.

Zabrinuti roditelji iz sela u okolini Niša pisali su Juriću nakon što je na svom Tviter profilu objavio jeziveporuke koje je Marko R. iz Kruševca slao majci jedne bebe u kojima ju je "molio da mu pošalje gole fotografije devojčice".

- Poslednjih godinu dana do nas je dolazilo mnogo prijava, ali nismo objavljivali te prepiske. Trenutno je najaktuelnije je da se ljudi iz okoline Niša brinu zbog muškarca N. J, koji je robijao deset godina zbog silovanja i onda je ponovio krivično delo čim je izašao iz zatvora, silovao je dete od 11 godina i držao ga je zatvoreno dva dana - ispričao je Jurić.

Kako je dodao roditelji su zabrinuti jer Jovanović danas na Fejsbuku ima više od 3.200 prijatelja pa strahuju da bi tako mogao da pronađe svoju sledeću žrtvu.

- Okolina se mnogo plaši što je on na slobodi. Više od 30 zabrinutih roditelja me je kontaktiralo samo zbog njega - dodao je on.

Foto: Shutterstock

 

Ko je Ninoslav Jovanović?

Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao u početkom januara ove godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.

- Devojčice koje su imale dugu kosu roditelji su ošišali jer znaju da manijaka uzbuđuje da šiša svoje žrtve. Nikome nije svejedno jer znaju o kakvom se manijaku radi. Uveče ih ne puštaju kasno da izlaze iz kuće jer se plaše za njihovu bezbednost - rekao nam je jedan od meštana Malče.

Meštani pričaju da je Jovanovića porodica prihvatila po izlasku sa robije i da za sada nije pravio nikakve incidente.

Jovanovićevo iživljavanje nad dve devojčice 2005. godine, kakvo nije zabeleženo u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini, meštani Malče nikako ne mogu da zaborave.

SVAKOG DANA PRIJAVI SE NESTANAK TROJE DECE! Policiju preplavili pozivi uspaničenih roditelja, UGLAVNOM REČ JE O LAŽNOJ UZBUNI!

Ta zlodela počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja. Zbog toga mnogi veruju da će zločin lako ponoviti.

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Kada se pojavio na vratima S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, niko nije ni mogao da zamisli šta će se uskoro desiti.

Naime, Jovanović se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad devojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks a potom ju je i deflorisao. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jersu navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

Foto: Shutterstock

 

U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi.

Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.

Veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.

Ocena neuropsihijatra veštaca na suđenju bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je "zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje".

UŽAS U ŽARKOVU: Ćelavi muškarac u crnom automobilu POKUŠAO DA OTME DEVOJČICU!

Vrhovni sud ublažio kaznu


No, iako je trebalo da provede iza rešetaka 15 godina, Jovanović se obreo na slobodi tri godine ranije jer je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 12 godina. Obrazloženje najviše sudske instance bilo je da je između prethodnih silovanja i novi silovanja prošlo više od deset godina, ne uzevši u obzir da je taj period Jovanović zapravo proveo u zatvoru i da je novo napastvovanje maloletnica počinio na uslovnoj slobodi, odmah po izlasku sa robije.

Jovanović je pokušavao da i tu kaznu umanji tako što će dobiti pomilovanje ili prevremeni otpust, ali je sud obio njegove molbe uz konstataciju da je osam puta osuđivan od čega dva puta za silovanje i da je visok stepen za ponovno vršenje krivičnih dela.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 5 godina

I, desiće se, da će neki roditelj da uzme pravdu u svoje ruke, pa će biti procesuiran jer je štitio dete. A, onda, biće kažnjen na duže robijanje od ovog bolesnika. Naša pravda i pravosuđe, u velikoj meri, uvreda su za logiku i zdrav razum...

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija