• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.10.2018

14:43

PRODUŽEN PRITVOR "ŠKALJARCU" JOVICI VUKOTIĆU! Optužen zbog falsifikovane isprave, TUŽILAŠTVO TRAŽI 18 MESECI ZATVORA!

Vesti

PRODUŽEN PRITVOR "ŠKALJARCU" JOVICI VUKOTIĆU! Optužen zbog falsifikovane isprave, TUŽILAŠTVO TRAŽI 18 MESECI ZATVORA!

Podeli vest

Drugo osnovno tužilašvo u Beogradu produžilo je pritvor jednom od vođa "škaljarskog klana" Jovici Vukotiću i tražilo godinu i po dana zatvora zbog dela falsifikovanje isprave

On je priznao da je koristio lažni makedonski pasoš na ime Georgije Andonov, "i to da bi lakše putovao po zemljama EU i Turskoj".

Vukotić je, inače, početkom septembra zbog lažnih dokumenata proteran iz Turske u Srbiju, a ne u rodnu Crnu Goru. Za njim je, pritom, Grčka raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina, ali Turci nisu isporučili Vukotića ni toj zemlji jer su odnosi ove dve države godinama "zategnuti".

JOVAN VUKOTIĆ: KORISTIO SAM LAŽNI PASOŠ, ALI NE U SRBIJI! Ovo su detalji saslušanja vođe "škaljarskog klana", tužilaštvu je SVE PRIZNAO!

Inače, Vukotić je do sada u rodnoj Crnoj Gori osuđivan samo jednom. Međutim, nikada nije bio čak ni pod istragom za šverc droge. Odležao je godinu dana zatvora zbog pomaganja pri pokušaju ubistva 2002. godine. Tu kaznu je odslužio u novembru 2015. godine.

Sudilo mu se takođe zbog pucnjave u diskoteci "Madam Koko" u Tivtu kada je ranjen pripadnik obezbeđenja. U tom postupku je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Protiv njega se vodila i istraga zbog sumnje da je kao direktor i osnivač firme "V2" iz Podgorice utajio porez. Takođe, bez presude.

VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA U RUKAMA SRPSKE POLICIJE? Jovicu Vukotića uhapšenog u Turskoj potražuje i grčka policija!

Na drugoj strani, u Srbiji se protiv njega do sada nije vodio nijedan sudski postupak.

Međutim, bezbednosni podaci tajnih službi ukazuju na to da se Vukotić nalazi na čelu "škaljarskog klana" i da se godinama unazad bavi međunarodnim švercom droge. Sumnja se i da blisko sarađuje sa grupom Luke Bojovića, koji se nalazi na izdržavanju 18-godišnje robije u Španiji.

Osim u Crnoj Gori, klan ima ogranke u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru i Kopaoniku, gde su sagradili brojne nekretnine pranjem novca od šverca droge. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija