• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

11.10.2018

23:30

(FOTO) ZBOG NJE JE RUTOVIĆ UMALO UBIO PECONIJA! Na sudu rasvetljena pozadina napada na tajkuna u hotelu "Prag"!

Vesti

(FOTO) ZBOG NJE JE RUTOVIĆ UMALO UBIO PECONIJA! Na sudu rasvetljena pozadina napada na tajkuna u hotelu "Prag"!

Podeli vest

Danijela Mijatović priznala da je u martu 2017. izvređala Željka Rutovića za susednim stolom, koji ju je potom nazvao kurvom. Peconi je pokušao da je zaštiti, a Rutović ga je sa telohraniteljem izrešetao i pretukao

Danijela Mijatović priznala je u Višem sudu da je 22. marta 2017. u beogradskom hotelu "Prag" izazvala incident u kom je Željko Rutović sa telohraniteljem krvnički pretukao i izranjavao vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija!

Mijatovićka je tog dana bez ikakvog povoda izvređala Rutovića za susednim stolom, koji ju je potom, sav besan, nazvao kurvom! Peconi je pokušao da zaštiti Danijelu, a Rutović je skočio na njega i umalo ga ubio!

Foto: Informer

 

Početak incidenta

Danijela je u Višem sudu rekla da je pre incidenta sedela u Peconijevom društvu i pitala ga naglas ko je "ona osoba", pokazujući glavom na Rutovića.

- Rutović se u tom trenutku okrenuo prema meni i pitao me da li se znamo. Rekla sam mu da poznajem njegovog sina i da je on veoma fin i vaspitan mladić, za razliku od svog oca. Rutović je počeo da viče i da me vređa, nazvao me je kurvom. Predrag je ustao i rekao: "Što vičeš i vređaš damu?" Rutović mu je odbrusio: "Šta se ti mešaš?", i tada je nastao haos - rekla je Mijatovićeva, i dodala:

- Skočio je neki čovek iz Rutovićevog obezbeđenja i napao Predraga. Ja sam legla na pod i puzeći sam pobegla odatle.

Od pokušaja ubistva do nanošenja povreda

Prema optužnici, Željko Rutović i Neđeljko Mumin terete se za nanošenje teških povreda Peconiju. Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu, a Rutović da je potom ispalio više hitaca u Peconijeve noge. Zatim su ga, prema optužnici, zajedno sa još jednom nepoznatom osobom udarali flašama i čašama u glavu, a onda su pobegli. Iako je protiv Rutovića i Mumina prvobitno vođena istraga zbog pokušaja ubistva, prvenstveno na osnovu snimaka kamera iz hotela koje su jasno zabeležile taj brutalni napad, tužilaštvo je na kraju prekvalifikovalo optužnicu u nanošenje teških povreda, pa optuženima preti znatno blaža kazna.

Peconi je, međutim, juče rekao na sudu da se uopšte ne seća tog incidenta.

- Doživeo sam neki prekid filma, od trenutka ulaska u restoran. Ničega se ne sećam. Neću krivično da gonim optužene, niti mi treba naknada štete. Nemam nikakve psihičke ni fizičke posledice od tog dana - rekao je Peconi, iako je prilikom napada pogođen sa tri metka u butinu i u karlicu, a lekari su ga jedva spasli da ne ostane invalid.

Pevačica Tijana Radivojević i biznismen Milo Đurašković, koji su takođe sedeli sa Peconijem za stolom kad je izbio incident, manje-više su potvrdili Danijelin iskaz. Oni su kratko objasnili da je svađa najpre počela između Danijele i Rutovića, a da je kasnije sve kulminiralo većim sukobom između Peconija i Rutovićevog obezbeđenja. Ni Tijana ni Milo nisu mogli da kažu ko je pucao u Rankovića, jer su se razbežali čim je počeo haos.

Video pištolj

Jedini koji je u Višem sudu detaljnije opisao pucnjavu je svedok obračuna Đorđije Medenica, koji je naveo da je video kako Peconiju prilazi Rutovićev telohranitelj Neđeljko Mumin, i to sa pištoljem u ruci.

- Ne znam da li je Rutović imao oružje. Sećam se da je Željko sedeo za svojim stolom i da se posvađao sa Danijelom. Ona je bila vrlo neprijatna, a Rutović ju je pitao zašto ga vređa. Peconi je ustao i krenuo ka Rutoviću. Tada je Željkov telohranitelj krenuo na Peconija i tu su se sukobili - izjavio je Đorđije.

Inače, Željko Rutović je u bekstvu, a za njim je raspisana međunarodna poternica od 4. aprila 2017. godine. On je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavio fenomenom "žestokih momaka" u Srbiji početkom devedesetih. Rutović je u vreme objavljivanja dokumentarca 1994. godine bio član "zvezdarskog klana". Tada je pričao kako "pametno treba poslovati", kao i o saradnji sa Jermenima i Gruzinima u Ukrajini, gde je boravio izvesno vreme.

 

 

ŽELJKU RUTOVIĆU UCENJENA GLAVA NA 5 MILIONA EVRA: Šokantan iskaz njegovog telohranitelja na SUĐENJU ZA RANJAVANJE PECONIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vukasin Manojlovic Vucko

pre 5 godina

Ja posedujem video snimak kompletnog obracuna. Đorđije Medenica kaze "Ne znam da li je Rutović imao oružje.", a ja kazem, Rutovic je imao pistolj, njime je prvo pucao Peconiju u noge, ovaj je pao pored stola, a onda mu je Rutovic razbio kompletan stakleni inventar sa stola o glavu, znaci sve flase, case i piksle koje su bile na stolu je razbio Peconiju u glavu, a kada je porazbijao kompletan stakleni inventar Peconiju o glavu, dohvatio je jedan od nozeva koji su bili na stolu, pa je njime nekoliko puta ubo Peconija, kad mu je taj noz ispao, uzeo je drugi noz sa stola, pa ga je i njime nekoliko puta ubo. Cudo je da je Peconi nakon svega toga uopste ostao ziv.

Marcco

pre 5 godina

Nekako se zbog ""dama" stalno nastrada u ovoj našoj Srbiji. Taman pomisliš mnogo si jak i niko ti ništa ne može a ono se pojavi neka "dama" i sve krene po zlu.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija