• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2018

18:53

ODGOVOR NA INFORMACIJU: Senad Mahmuti nije učestvovao u napadu na Cecinu kuću, dobrovoljno je saslušan u svojstvu građanina

Vesti

ODGOVOR NA INFORMACIJU: Senad Mahmuti nije učestvovao u napadu na Cecinu kuću, dobrovoljno je saslušan u svojstvu građanina

Podeli vest

Našoj redakciji obratio se punomoćnik gospodina Senada Mahmutija, u vezi povrede ličnih prava njegovog klijenta učinjene neprecizinim izveštavanjem o incidentu koji se dogodio 30. septembra 2018. godine, kada su dva motorna vozila udarala u ogradu kuće Svetlane Ražnatović

Odgovor na informaciju koji je uputio punomoćnik gospodina Mahmutija objavljujemo u celosti:

Obraćam Vam se, u svojstvu specijalnog punomoćnika g. Senada Mahmutija, a u vezi povrede ličnih prava g. Mahmutija učinjene neistinitim i netačnim izveštavanjem o incidentu koji se dogodio dana 30. septembra 2018. godine, kada su 2 (dva) motorna vozila udarala u ogradu/kuću gđe Svetlane Ražnatović, te odgovora na informacije koje su objavljene na portalu "Informer.rs":

- Na portalu „Informer.rs“, od dana 4. oktobra 2018. godine, u tekstu „Rasvetljen napad na Cecinu kuću: Automobilima pokušali da razvale vrata, meta bio pevačicin sin Veljko!?“;

- Na portalu „Informer.rs“, od dana 3. oktobra 2018. godine, u tekstu „Oglasila se Ceca o otkrivanju napadača: Ovo nije Divlji zapad nego Beograd! Učiniću sve što je u mojoj moći da odgovaraju!“;

- Na portalu „Informer.rs“, od dana 3. oktobra 2018. godine, u tekstu „Identifikovani napadači na Cecinu kuću! Za njima je raspisana potraga“;

- Na portalu „Informer.rs“, od dana 3. oktobra 2018. godine, u tekstu „On je napao Cecu Ražnatović! Policija traga za ovim muškarcem!“;

U navedenim tekstovima navedeno je, zbirno, da je g. Mahmuti jedan od napadača na kuću gđe Ražnatović, da ga je policija jasno označila kao napadača, te da je osumnjičen za krivično delo nasilno ponašanje, pa je stoga raspisana i potraga za njim od strane policije. Takođe, navedeno je i da je g. Mahmuti navijač i huligan.

Napominjemo da g. Mahmuti nije učestvovao u navedenom događaju, da je kritičnom prilikom bio kod svoje kuće, a da je jedina njegova veza sa ovim događajem to što je jedan od automobila, kojim je izvršeno navedeno delo, pre par meseci prodao drugom fizičkom licu.

Posebno je netačno da je g. Mahmuti bio osumnjičen za bilo koje krivično delo, da je bio u bekstvu, da je za njim bila raspisana potraga i/ili da se „krio“. Naime, odmah po saznanju (iz štampe) da je imenovan kao jedan od učesnika u ovom događaju, i to dana 4. oktobra 2018. godine, g. Mahmuti je otišao, samostalno i dobrovoljno, u prostorije PS Savski Venac, gde je dao izjavu i gde je saslušan u svojstvu građanina (o čemu je sačinjena Službena beleška o obaveštenju primljenom od građana, koja je dostavljena redakciji uz ovaj odgovor) i nakon toga otišao svojoj kući, bez ikakvog bekstva. Tom prilikom, g. Mahmuti je u celosti objasnio sve okolnosti ovog slučaja, da nema nikakve veze sa ovim događajem, te da je ljut i razočaran jer je oklevetan u svim medijima. Uz ovaj odgovor na informaciju redakciji je dostavljeno i uverenje da protiv g. Mahmutija nije podignuta optužnica, niti da se protiv njega vodi bilo kakva istraga.

U tom smislu, molimo medije da prestanu sa izveštavanjem o g. Mahmutiju, kao jednom o izvršilaca i učesnika u ovom događaja, jer se na ovaj način flagrantno krše osnovna ljudska prava g Mahmutija, a on sam izlaže velikim pritiscima i njegove bliže okoline i druge neodređene javnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija