• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/blic/informer

14.10.2018

21:31

(FOTO) SRBIJA U DIMU POŽARA: Jak vetar rasplamsao vatru sa njiva, STIHIJA SE OTELA KONTROLI!

Vesti

(FOTO) SRBIJA U DIMU POŽARA: Jak vetar rasplamsao vatru sa njiva, STIHIJA SE OTELA KONTROLI!

Podeli vest

Zbog paljenja ostataka obranog kukuruza, vatra rasplamsana vetrom, zahvatila je večeras velike površine njiva, između Kočinog Sela i Ribara, na levoj obali Velike Morave kod Jagodine, a gorelo je i kod Obrenovca

Vatra je na oko 150 metara od autoputa Beograd - Niš i prvih kuća, a njive su u gustom dimu.

Vatrogasne ekipe gase požar, ali zbog vetra i velikih površina zahvaćenih požarom ne stižu, na jednom mestu ugase, na drugom izbije vatra.

Foto: Tanjug

 


Borba vatrogasaca sa vatrom na njivama, traje nekoliko dana, a ne pomažu ni apeli poljoprivrednih stručnjaka i vatrogasaca, da se ostaci žitarica ne pale na njivama.

Ne pomažu ni kazne, koje nisu male, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Jagodini.

Foto: Tanjug

 

Na velikom delu obradive površine koja se prostire od Obrenovačkog puta ka Savi, na Čukarici, izbio je veliki požar, potvrdila je vatrogasna služba.

- Za sada znamo da se radi o velikoj površini, ali nemamo detaljnijih informacija jer su naše ekipe i dalje na terenu - rekli su vatrogasci.

O ovom požaru stigla je i potvrda iz MUP-a, gde kažu da je za sada poznato da gori nisko rastinje i trava, te da vatrogasne ekipe intenzivno rade na sanaciji požara.

Foto: n.s.

 

Na incident skrenuli su pažnju i korisnici društvenih mreža, upozoravajući da vetar koji tokom celog dana duva dodatno pogoršava situaciju.

Foto: n.s.

 

- Gore njive od Obrenovačkog puta prema Savi. Od pre Makiša, sve do Ostružnice. Tri policijska vozila i dva vatrogasna. Vatra je sve do puta, blizu semafora. Vetar nosi dim ka reci - napisao je jedan korisnik na svom Tviter nalogu.

Foto: n.s.

 

Inače, ovakvi incidenti danima zadaju muke stanovnicima naselja na obodu grada. Naime, vlasnici poljoprivrednih zemljišta su glavni krivci zbog povremenih požara, jer paleći strnjiku pokušavaju da očiste njivu, uopšte ne mareći za moguće posledice.

Foto: n.s.

 

Podsetimo, usled nekontrolisanog paljenja strnjike jedan 77-godišnju muškarac je ove godine nastradao, a prekjuče je nedaleko od Ugrinovaca uginulo osam pasa, dok je u Rumi jedan zadobio teške opekotine.

ZLOČIN U VOJVODINI: Nekontrolisano palili strnjiku na njivama, IZGORELO OSAM PASA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nnn

pre 5 godina

Zakljucak je, da se posle izjave nekih ucesnika u onim nedavnim lancanim sudarima u tom kraju, da je to uzrok tih nesreca, pa drzavi organi izvolite i nadjite i kaznite krivce za 8 zrtava! U suprotnom i vi ste saucesnici! Jel rece covek da je bilo sve crno kao crni zid a magla je bela!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija