• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

17.10.2018

14:32

MAJKU POLILA BENZINOM I ZAPALILA! Određen pritvor za ĆERKU-MONSTRUMA iz Kočetina!

Vesti

MAJKU POLILA BENZINOM I ZAPALILA! Određen pritvor za ĆERKU-MONSTRUMA iz Kočetina!

Podeli vest

Na predlog zamenika višeg javnog tužioca u Požarevcu, sudija za prethodn postupak Višeg suda odredio je jednomesečni pritvor Gordani Petrović (59) iz Kočetina kod Žabara, zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu (80)


Narednih dana sledi saslušanje svedoka, veštačenja i razmatranje rezultata obdukcije. Pretpostavlja se da je smrt nastupila usled gušenja, jer je pokojnici slomljena grlena kost, mada bi ona preminula i usled teških opekotina trećeg stepena i udaraca koje je zadobila. 

Prilikom saslušanja u prisustvu njenog branioca određenog po službenoj dužnosti, jer nema para da angažuje nekog po svom izboru, osumnjičena je priznala delo za koje se tereti. Ona je rekla kako se kaje, ali da je ubistvo izvršila zbog nemaštine i čestih svađa. 

Ona je rekla kako je nju majka često izbacivala iz kuće, a to su uradili i ćerka i zet koji žive u Petrovcu, a kojima je pomagala pri gradnji kuće. Takođe, rekla je kako je majka određivala s kim će da se druži i kako je najavila da će ponovo da je izbaci iz kuće. 

Foto: M. V.

Pokojna Nadežda Petrović

Ovaj zločin osumnjičena je izvršila tako što je majku polila benzinom i zapalila, a onda je, pošto je ova pobegla na put, sustigla i ubila udarcima u glavu i gušenjem. Nadeždino beživotno telo, bez odeće, jer je skinula spavaćicu koja je počela da gori, pronašao je jedan od meštana u nedelju ujutru, na putu u blizini njene kuće. 

Tokom istrage, osumnjičena će biti podvrgnuta jednomesčenom psihijatrijskom veštačenju. Ukoliko se utvrdi da je bila uračunljiva ili smanjeno uračunljiva, preti joj kazna od 5 do 15 godina zatvora. Ukoliko se utvrdi da je bila neuračunljiva, sud će doneti rešenje o obaveznom lečenju u ustanovi zatvorenog tipa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija