• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

23.10.2018

23:24

OPTUŽNICA "TANKA"! Nastavlja se sudska agonija u slučaju "Marjanović", sud traži nove dokaze protiv Zorana

Vesti

OPTUŽNICA "TANKA"! Nastavlja se sudska agonija u slučaju "Marjanović", sud traži nove dokaze protiv Zorana

Podeli vest

Optužnica protiv Zorana Marjanovića (40), okrivljenog za teško ubistvo supruge Jelene (33) na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, ponovo je vraćena tužilaštvu na dopunu, jer ovakva kakva je ne može da "prođe"

To je, u najkraćem, zaključak Višeg suda u Beogradu, koji je po nalogu Apelacionog suda naredio Tužilaštvu da prikupi nove i proveri postojeće dokaze protiv Marjanovića.

Dugotrajna istraga


Sporno je čak sedam dokaza iz optužnice, a s obzirom na to šta je sve sud naložio, ova dopuna bi mogla da potraje unedogled, jer zakonski rok ne postoji!


Optužnica protiv Marjanovića prvi put je vraćena na dopunu 19. marta i tada je naloženo da je neophodno saslušanje njegove i Jelenine ćerkice Jane (7). Devojčica je dala svoj iskaz i njime potvrdila očevu tvrdnju da je kobnog dana bila s njim na nasipu i da se nijednog trenutka nisu odvajali, dok je majka Jelena džogirala.

Foto: Informer

Međutim, novom naredbom o dopuni istrage Apelacioni sud je ukazao na to da je iskaz male Jane uzet suprotno zakonu, jer devojčica na saslušanju nije imala punomoćnika, iako je to bilo neophodno, pošto je maloletna. To znači da Jana treba da se sasluša još jednom!


Drugi sporni dokaz, koji se ne nalazi u optužnici, jeste da se uradi prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera sa kuće u ulici Put za Crvenku, odnosno, svih kadrova koji gledaju na nasip. Najinteresantniji nalog suda, koji je do sada u javnosti bio nepoznat, ukazuje da je Marjanović imao ogrebotinu na ruci koja nikad nije veštačena?!

Na potezu Više tužilaštvo

Iz Višeg suda je potvrđeno da Tužilaštvo ima rok od tri dana po prijemu naredbe o dopuni optužnice da se izjasni o daljim koracima.
- Više tužilaštvo bi u roku od tri dana trebalo da donese naredbu o dopuni istrage da bi se ispitala osnovanost optužnice protiv Marjanovića, koja je podignuta 27. juna. Viši sud je u svojoj naredbi naveo sedam dokaznih radnji koje bi Tužilaštvo trebalo da preduzme po nalogu Apelacionog suda, koji je 13. septembra ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice - precizirala je za Informer Bojana Stanković, portparolka Višeg suda.


"Odmah posle supruginog ubistva Zoran je na desnoj ruci imao posekotinu. Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa ogrebotine, odmah po pronalasku pevačicinog tela, ali taj materijal nije otvaran i veštačen! Zbog toga obavezno mora da se veštači kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo Jeleninog DNK", stoji u nalogu za dopunu optužnice.


Takođe, sud je ukazao da u predmetu fali foto-dokumentacija sa uviđaja, te je naloženo da se fotografije sa uviđaja izrade elektronski i dodaju predmetu. Osim toga, treba da se veštači i trag krvi pronađen na zadnjem sedištu "mercedesa", kojim su se Jelena i Zoran sa malom Janom kobnog dana dovezli do nasipa.

Foto: Informer


"Utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sedišta 'mercedesa' pripada Jeleni i da po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi. Međutim, u fazi istrage nije obavljeno veštačenje tog traga, pa je ostalo nepoznato na koji način je mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali", zaključuju u Apelacionom sudu.


Od presudnog značaja bi trebalo da bude i veštačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R., kojim bi trebalo da se ukaže na to da li je on zaista u vreme ubistva, između 17.05 i 17.10 časova, bio u neposrednoj blizini mesta zločina, a samim tim i da li je tu video Jelenu i Zorana zajedno, kako je tvrdio.

Novo veštačenje telefona


Navodi se i da je neophodno da se obavi dopunsko veštačenje Zoranovog telefona i da se objasni na koji način se može dokazati da li je on zaista isključio telefon po dolasku na nasip. Odnosno, da se na jasan način utvrdi "na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesno isključio telefon".


Podsetimo, Jelena Marjanović (33), pevačica "Granda", pronađena je mrtva 3. aprila 2016. nakon 20 sati potrage, u kanalu u Borči. U narednim danima policija je saslušala niz svedoka, a pod lupom istrage najpre su se našli Zoran i članovi njegove porodice, otac majka, brat i sin iz prvog braka. Svi oni negirali su učešće u ubistvu. Zoran je proveo u pritvoru deset meseci, nakon što je uhapšen 15. septembra prošle godine. Trenutno se brani sa slobode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 5 godina

Dokle vise sa ovim slikama od ovoga zlocinca. molimo nevinare da nas postede od slika ovih zlotvora,

Zoran

pre 5 godina

Efikasna metoda, mnogo puta dokazana kao delotvorna: odugovlači se sa procesom pa kad zastari ima država da mu isplati što je bio zatvoren. Žrtvu više niko neće ni pomenuti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija