• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2018

15:11

SPECIJALNI SUD: Policajcu iz Užica četiri godine zatvora zbog lažnih pasoša!

Vesti

SPECIJALNI SUD: Policajcu iz Užica četiri godine zatvora zbog lažnih pasoša!

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora policajca iz Užica Rajka Šimšića (35), a na tri i po godine Branka Simića koji je u bekstvu, zbog optužbi da su učestvovali u izradi falsifikovanih pasoša za kriminalce

 

Ovo je prvostepena presuda na koju okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Prema optužnici, izrada lažnih dokumenata je išla preko Šimšića koji je tražio lične podatke da bi obezbedio odgovarajući lažni identitet za narucioce dokumenata, dok je Simić bio zadužen za popronalaženje klijenata iz kriminalnog miljea spremnih da plate izradu lažnih dokumenata.

Prethodno su trojica okrivljenih u ovom slučaju osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal pošto su priznali krivicu.

Darko Karaičić iz Užica osuđen je na tri i po godine zatvora zbog organziovanja gruge koja je kriminalcima obezbeđivala lažna dokumenta, Mladen Novaković na 22 meseca zatvora, a Vladimir Jakić za godinu dana zatvora.

Prema pisanju medija, klijenti ove grupe za izradu lažnih dokumenata bili su, pored ostalih i pripadnici ozloglašenog kriminalnog klana iz Kotora - "kavačnog klana", koji vodi rat do istrebljenja sa škaljarskim klanom iz istog mesta.

Ova grupa je pohapšena u maju prošle godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija