• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. I.

26.10.2018

10:13

UKRAO TRAKTOR, PA "KRATEŽOM" UPUCAO POLICAJCE! Detalji divljačkog napada na pripadnike MUP kod Despotovca!

Vesti

UKRAO TRAKTOR, PA "KRATEŽOM" UPUCAO POLICAJCE! Detalji divljačkog napada na pripadnike MUP kod Despotovca!

Podeli vest

Miroslav Petrović (62) iz Ravne Reke smešten iza rešetaka jer je u njegovoj kući nađena fantomka koju je nosio kada je "kratežom" ranio dvojicu policajaca

Jagodinska policija uhapsila je sinoć Miroslava Petrovića (62) iz Ravne Reke kod Despotovca zbog sumnje da je prethodnog dana iz puške "kratež" ranio dvojicu policajaca dok je maskiran krao traktor! Miroslav je doduše priveden na informativni razgovor ubrzo posle vatrenog obračuna, ali protiv njega nije bilo jakih dokaza sve dok sinoć u njegovoj kući nije nađena kapa fantomka.

Bio brži

Kradljivac je brzo potegao "kratež", a Petrović je potegao pištolj, ali je kriminalac bio brži i zapucao
Izvor iz istrage

Kako smo saznali, inspektor Boban Miladinović i pozornik Ljubiša Petrović su prekjuče sa još jednim kolegom krenuli kod Miroslava zbog sumnje da je ukrao traktor jednom meštaninu. Pošto u kući nisu pronašli ni Miroslava ni njegovog sina, policajci su krenuli da ih traže po okolini.

- U jednoj vrtači su naišli na muškarca kako sa fantomkom na glavi i u rukavicama pokušava da skine deo sa ukradenog traktora. Pozornik Petrović ga je glasno upozorio da ga je policija opkolila i da se mirno preda. Kradljivac je brzo potegao "kratež", a Petrović je potegao pištolj, ali je kriminalac bio brži i opalio iz jedne cevi. Sitna sačma zasula je policajca Petrovića i bukvalno mu izrešetala ruke u kojima je držao pištolj - priča izvor blizak istrazi.

Foto: Informer DN

Čuvši pucanj, u vrtaču je utrčao inspektor Miladinović, ali ga je dočekala uperena cev "krateža".

- Inspektor je upozorio napadača da baci oružje, ali ovaj je zapucao još jednom. Samo zahvaljujući tome što se Miladinović brzo trgao u stranu, sačma iz puške ga je samo okrznula po glavi. Napadač je zatim pobegao - priča naš sagovornik.

Ranjeni policajci nisu životno ugroženi

Ranjeni policajci su odmah nakon napada prebačeni u bolnicu u Ćupriji. Inspektor Boban Miladinović je zadobio lakše povrede glave i on je juče pušten na kućno lečenje, dok je pozornik Ljubiša Petrović zbog ozbiljnijih povreda ruku prebačen u kragujevačku bolnicu. Nijedan od njih nije životno ugrožen. 

U Ravnu Reku brzo je stiglo policijsko pojačanje i počela je opsežna potraga za napadačem. Ubrzo su locirani Miroslav Petrović i njegov sin S. P. i privedeni su na informativni razgovor. Obojica su, naravno, sve poricala, a policija u prvom trenutku nije imala dovoljno jake dokaze iako im je Miroslav bio dobro poznat jer je više puta hapšen zbog krađa, uglavnom motornih testera. Ipak, pretresom kuće klupko se odmotalo.

- Pretragom terena i kuće osumnjičenog pronađeni su traktorski delovi, dve motorne testere za koje se sumnja da potiču iz krađa, patrone za lovačku pušku kao i fantomka koju je, najverovatnije, osumnjičeni nosio kada je pucao na policajce - saopštio je MUP.

Nakon ovih otkrića Miroslavu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini. Na teret mu se stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška krađa. Njegov sin S. P. pušten je kući jer nema dokaza da je učestvovao u obračunu.

POLICAJCI PRETRESALI KUĆU U DESPOTOVCU, KADA JE NA NJIH OTVORENA PALJBA: Jedan ranjen u glavu, drugi u ruku

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija