• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.10.2018

22:50

TRAGIČNA SUDBINA ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA IZ OBRENOVCA: Mučili je muževi, pa završila kao robinja!

Vesti

TRAGIČNA SUDBINA ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA IZ OBRENOVCA: Mučili je muževi, pa završila kao robinja!

Podeli vest

Jelena V. (28), koju je drugarica skoro dve godine držala kao robinju i zverski mučila, trpela je bedu i jezivu torturu skoro ceo život. Preživela je dve operacije tumora, a muževi su je konstantno zlostavljali

Sudbina Jelene V. (28), koju je drugarica u Velikom Polju kod Obrenovca skoro dve godine držala kao robinju i zverski mučila, jedna je od najtužnijih u Srbiji. Nesrećna Jelena je ceo život provela u teškoj bedi, preživela je dve operacije tumora na mozgu, četvorica muževa su je konstantno zlostavljali, da bi završila vezana lancima i primoravana na prosjačenje i prostituciju.

Nikog nije briga

Nakon što je oslobođena iz ropstva, u kom su je do početka oktobra držali drugarica Mileva M. (27) i njen ljubavnik Nenad P. (35), Jelena je prebačena u Sigurnu kuću. Tamo je, međutim, kratko bila, a zatim je nestala.

Krvnik iz Kaluđerice osuđen na 3,3 godine

Jezivo zlostavljanje koje je Jelena trpela u ropstvu umnogome podseća na torturu koju je preživela Marija Ferizović (22) u beogradskom naselju Kaluđerica. Mariju je početkom prošle godine muž Ahmet Marinković (43) zverski mučio, zbog čega je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.
Ahmet je Mariju, u naletu ljubomore, tukao šipkom od usisivača, ubadao makazama i ekserima, obrijao joj glavu, obrve i trepavice, sekao je užarenim žiletom i pekao cigaretom. Takođe, terao ju je da kašikom jede izmet iz bebine pelene, nakon čega ju je silovao! Posle svega, pomokrio se po njoj.
Ahmet je, međutim, bez trunke kajanja sve to negirao. Tvrdio je da se Marija uoči njegovog hapšenja sama ošišala zbog vaški, ili u dogovoru sa ljubavnikom, te da je izgorela čelo nargilom "jer je bila stondirana"!

Reporteri Informera juče su potražili Jelenu u jednom mestu kod Idvora, u kom je ona odrasla. Ispred trošne i neuslovne kuće zatekli smo Jeleninog brata Jovu.

- Ne znam šta se desilo sa mojom sestrom, odavno se nisam čuo sa njom. Čuo sam razne priče, ali ja ne mogu da joj pomognem... Šta drugo da vam kažem - kratko je rekao Jovo, okrenuo se i otišao.
Komšinica nam je ispričala da se Jelena celog života užasno mučila, trpela torturu i grcala u bedi i siromaštvu.

- Njeni roditelji imaju ukupno osmoro dece, pet ćerki i tri sina. Njene četiri sestre su se još u pubertetu udale za četvoricu Milevine braće i otišle od kuće. I Jelena se prvi put udala kad je bila veoma mlada, za 20 godina starijeg čoveka iz sela, i rodila mu dete. On je još bio koliko-toliko dobar prema njoj, ali je ubrzo umro, pa se Jelena zatim preudala jer nije imala gde da živi - priča komšinica.

Prema njenim rečima, sva tri sledeća Jelenina muža bili su pravi zlotvori prema njoj, a svakom od njih je rodila po jedno dete, ukupno četvoro.

OVO JE SOTONA IZ OBRENOVCA! Robinju silovala metlom, NATERALA JE DA JEDE IZMET!

- Redom ju je svaki tukao, a na kraju bi je izbacio iz kuće i oduzeo joj dete. Roditeljima nije smela na oči, jer njih zapravo i nije bilo briga za nju. Zato je Jelena i išla od jednog do drugog muža, koji su je tretirali kao staru kantu. Ona je zbog cele te torture imala i psihičkih problema, a lekari su joj dva puta operisali tumor na mozgu. Sećam se kad je pre nekoliko godina drugi put operisana, bila je u toliko lošem stanju, glava joj je bila sva u ranama. Ubrzo je i zatrudnela sa četvrtim mužem, pa je takva, jadna, sa stomakom do zuba, išla u nadnice da zaradi za hleb. Nikad nikog nije bilo briga za nju - navodi komšinica.

Nakon što ju je poslednji muž, sa kojim ima dvogodišnju ćerku, oterao iz kuće, Jelena se nekako obrela u Perlezu kod sestara.

- Tada se čula s tom drugaricom Milevom, koja se u međuvremenu preselila kod ljubavnika u Veliko Polje kod Obrenovca. Nemam pojma kako ju je Mileva nagovorila da dođe kod nje, ko zna šta joj je obećala... U januaru prošle godine je Jelena otišla kod Mileve, a ova ju je odmah pretvorila u robinju. Jelenine sestre su sigurno znale šta ova tamo preživljava, ali prstom nisu mrdnule za nju. Njeni roditelji i braća takođe... Čula sam da je Jelena sada negde u Pančevu, ko zna kod koga je - kaže komšinica.

I deca je tukla

Podsetimo, Mileva i Nenad uhapšeni su početkom oktobra zbog sumnje da su skoro dve godine držali Jelenu kao robinju. Nesrećnu devojku su sve vreme držali vezanu lancima, tukli je, silovali je metlom, terali je da jede izmet, žigosali je žaračem i primoravali na prosjačenje i prostituciju. Mileva i Nenad su čak i svoje četvoro dece terali da biju nesrećnu ženu.

Svaki put kad bi im iz prosjačenja donela manje novca nego što su očekivali, Jelena bi bila užasno mučena i prebijana. Samo jednom mesečno bi je sredili i odvodili do pošte kako bi podigla socijalnu pomoć od 11.800 dinara, što bi joj Mileva i Nenad odmah oduzeli. 

HOROR U OBRENOVCU! Milena zarobila školsku drugaricu, uz pomoć dečka je MESECIMA DRŽALA U LANCIMA I TERALA NA PROSJAČENJE!



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija