• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

29.10.2018

22:12

DETALJI KOBNE SVAĐE U NOVOSADSKOM NOVOM NASELJU! Na žurci nožem ubio mladića!

Vesti

DETALJI KOBNE SVAĐE U NOVOSADSKOM NOVOM NASELJU! Na žurci nožem ubio mladića!

Podeli vest

Interventna jedinica u Novom Sadu uhapsila Lazara R. zbog sumnje da je u stanu nožem ubio Stefana S.. Napadač pokušao da pobegne sa mesta zločina, ali ga je policija otkrila u potkrovlju

Lazar R. (21) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je juče posle kraće svađe na žurci nožem nasmrt izbo sugrađana Stefana S. (23). Napadač je nakon zločina pokušao da se sakrije u potkrovlju solitera, ali ga je policija ipak pronašla i stavila mu lisice na ruke.


Ubistvo se dogodilo u nedelju oko 11 časova na osmom spratu višespratnice u Ulici braće Dronjak 13 u novosadskom Novom naselju.

Celu noć bili zajedno

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, Lazar i Stefan su zajedno sa još nekolicinom prijatelja bili u noćnom provodu u Novom Sadu.

- Oni su u ranim jutarnjim časovima odlučili da nastave provod u stanu kod svog prijatelja koji je iznajmljivao stan na osmom spratu solitera. Nastavili su da piju, da bi u jednom trenutku između Lazara i Stefana izbila svađa. Ostali drugari su pokušali da ih smire, što su i uspeli nakratko - rekao je naš sagovornik.

On je dodao da je ponovo izbila svađa između njih dvojice, a potom i tuča.

- Oni su se udarali i lomili sve po stanu. U jednom trenutku Lazar je uzeo nož iz kuhinje i krenuo ka Stefanu. Mladić je pokušao da pobegne iz stana, ali ga je Lazar sustigao i više puta ubo u telo. Stefan je teško povređen uspeo da otvori vrata, ali se samo stropoštao u hodniku - priča Informerov izvor blizak istrazi.

Prijatelji koji su sa njima bilu u stanu odmah su pozvali Hitnu pomoć, a neko od komšija je obavestio policiju.

Lazar: Samo sam se branio


Prema saznanjima Informera, osumnjičeni Lazar R. je u policiji rekao da on nije želeo da ubije Stefana S.

- Mi smo se poznavali. To veče smo otišli u grad sa društvom. Stefan je u stanu u kom smo nastavili provod odjednom podivljao i krenuo da me napada. Ja sam se samo branio od njega. Nisam žele da ga povredim - izjavio je Lazar.

- Lekari Hitne pomoći su vrlo brzo stigli i odmah su pokušali da reanimiraju teško povređenog mladića. Uprkos trudu lekara, Stefan je ipak preminuo. U međuvremenu novosadska interventna jedinica je pronašla nož kojim je ubijen mladić, a odmah je počela i potragu za Lazarom, koji je nakon ubistva pobegao - navodi izvor iz istrage i dodaje:

- Srećom, njega je nekolicina stanara višespratnice primetila kako beži ka vrhu zgrade. Oni su to policajcima i rekli, pa su Lazara ubrzo pronašli u potkrovlju kako traži izlaz na krov solitera. Njemu su stavljene lisice na ruke i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Ležao u lokvi krvi

Prema rečima stanara solitera u Ulici braće Dronjak 13, iz stana na osmom spratu se dugo čula galama i glasna muzika.

- Ne znam ko tu stanuje, jer gazda izdaje stan. mogu da kažem da je bilo dosta mladih ljudi. Po galami bih rekao da je većina bila pijana, a možda i drogirana. Iznenada je nastala strašna lupnjava i vika na hodniku. Čini mi se da je neko dozivao pomoć. Kada sam izašao na hodnik, video sam jednog mladića koji je ležao u lokvi krvi, a ubrzo su došli lekari. Iz stana u kom je, pretpostavljam, taj mladić bio stalno su izvirivali mladići i devojke, ali niko nije smeo da izađe. Na njihovim licima se video strah - rekao je jedan od stanara ove višespratnice.

Drugi stanar zgrade je rekao da zna da je glasna muzika treštala dugo, ali da mu nije poznato da li je predsednik skupštine stanara ili neko od komšija pre ubistva prijavio galamu.

- Ne poznajemo ni mladiće koji su se sukobili. Nažalost, prava je tragedija što je jedan mladi život ugašen na ovakav način - kratko je rekao M. F. (42) stanar u toj višespratnici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija