• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs/Alo.rs

29.10.2018

22:56

DARKO LAZIĆ NAKON BUĐENJA IZ KOME KOMUNICIRA SA LEKARIMA: Stručnjaci objasnili zašto su morali da ga uvedu u besvesno stanje!

Vesti

DARKO LAZIĆ NAKON BUĐENJA IZ KOME KOMUNICIRA SA LEKARIMA: Stručnjaci objasnili zašto su morali da ga uvedu u besvesno stanje!

Podeli vest

Poznati folk pevač Darko Lazić u ponedeljak je probuđen iz veštačke kome, u kojoj je bio šest dana, nakon što je prošle nedelje doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u Brestaču

Darko Lazić od utorka je bio u veštačkoj komi, a danas su ga lekari probudili. Doktori su odlučili da mu ne daju lek koji ga smiruje i uspavljuje, dok su mu šanse za oporavak sada nešto veće.

On sada može da komunicira sa lekarima. Nije u mogućnosti da priča, zbog usnoždrelnog tubusa, ali daje znake odgovarajući na pitanja.

Lazić je bio u kritičnom stanju jer su mu prilikom udesa probušena pluća i bubrezi su mu otkazali, a pre nekoliko dana mu je izvađena slezina.

Zašto je pevač morao da se uvede u veštačku komu?

Zbog vrste povreda, u njegovom slučaju opasnih po život, pacijent se uvodi u stanje indukovane kome, iliti dubokog sna, bez mogućnosti odgovora na bilo koje draži.

Pevaču je bilo neophodno da uđe u komu, zbog uzbuđenja i lošeg stanja organizma, pa je Laziću moralo da se stabilizuje situacija sa plućima, krvarenjem, da mu bude izvađena slezina i drugo.

Darku je sklonjena anestezija koja ga je držala u besvesnom stanju, odnosno izbačen lek iz daljeg lečenja.

- Da bi postojala mogućnost za oporavak mora biti miran, što se postiže lekovima. Oduzima mu se svest, mišići se relaksiraju daju se lekovi protiv bolova, i tako sve dok se organizam malo ne oporavi. Potom polako počinju da se isključuju lekovi. Vraća se svest, mogućnost pokreta - naveli su lekari objasnivši situaciju u kojoj se Lazić našao.

LEKARI DELIMIČNO IZVELI DARKA LAZIĆA IZ VEŠTAČKE KOME! Pevačev otac OTKRIO u kakvom je sada stanju njegov sin!

DARKO BI MOGAO DA IMA PROBLEMA SA GOVOROM I RASUĐIVANJEM! Lekari strahuju zbog teških povreda glave koje je Lazić zadobio tokom udesa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija