• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

07.11.2018

21:39

NEZAPAMĆENA DRAMA MAVRIĆA IZ NOVOG PAZARA! Evo kako je porodica preživela pad u kanjon Morače!

Vesti

NEZAPAMĆENA DRAMA MAVRIĆA IZ NOVOG PAZARA! Evo kako je porodica preživela pad u kanjon Morače!

Podeli vest

Četvoročlana porodica Esada Mavrića automobilom sletela u 70 metara duboku provaliju u kanjonu Morače, ali su pravim čudom svi prošli samo sa lakšim povredama

Četvoročlana porodica Mavrić iz Novog Pazara preživela je u subotu pad kolima u 70 metara duboku provaliju u kanjonu Morače kod mesta Bioče između Kolašina i Podgorice! Esad Mavrić, njegova supruga i dvoje maloletne dece, i pored stravičnog udesa, pravim čudom prošli su samo sa lakšim povredama.

Da stvar bude još neverovatnija, kola Mavrića posle survavanja niz provaliju upala su u hladnu i nabujalu Moraču, koja ih je nosila stotinama metara, sve dok ih nisu izbavili hrabri ribolovci Vlado Zarubica i Vesko Božović, koji su se sasvim slučajno tu zadesili.

Čudom spaseni

Esad Mavrić, glava porodice, koji je bio za volanom kada se dogodila strašna nesreća, kaže da ni sam ne zna kako su njegova supruga, deca i on preživeli pad sa tolike visine.

Skromni spasioci

Ribolovac i spasilac Vlada Zarubica kaže da ni trenutka nije razmišljao da li da uđe u nabujalu Moraču i pomogne Mavrićima.

- Nisam ja heroj, uradio sam ono što bi učinio bilo ko drugi. U takvim trenucima samo gledaš da pronađeš način da pomogneš ljudima, ništa drugo nije bitno - rekao je Vlada Zarubica.

- Ne sećam se kako smo sleteli sa puta, sada kada prevrćem film ne znam šta se tačno dogodilo. Pamtim samo da se ispred mene ukazao kanjon, ogromna visina i da smo počeli da padamo niz liticu. Video sam nabujalu reku, osetio kada smo upali u nju i onda je nastao mrak - pokušava Esad da rekonstruiše trenutak nesreće.

Prema njegovim rečima, nije još uspeo ni da shvati kakvu je sreću u nesreći imao, a morao je da se bori sa novim problemom - hladnom i nabujalom Moračom.

- Voda je nadolazila, punila je automobil, bila je baš hladna i počela je pomalo da nas hvata panika. Nismo uspevali da izađemo, bili smo zarobljeni u kolima koja je Morača nekontrolisano nosila. Od ledene vode smo se bukvalno ukočili, reakcije su nam bile usporene - kaže Mavrić i dodaje da je skoro izgubio nadu u izbavljenje, kada je primetio dvojicu spasilaca, Vladu Zarubicu i Veska Božovića, kako prilaze kolima:

I lutke bi gore prošle

Esad Mavrić, dva dana nakon tragedije, našalio se sa novinarima i rekao da su on i njegova porodica bolje prošli nego da su u automobilu bile plastične lutke.

- Ko zna šta bi se sa lutkama dogodilo. Bogu hvala, mi smo prošli sa lakšim povredama, živi smo. I ne samo da smo živi, već smo stekli i nove, iskrene, hrabre prijatelje - kaže Esad.

- Imali smo ludu sreću da našu agoniju primete dvojica ribolovaca, inače obučenih spasilaca. Hrabri momci su ušli u vodu, rizikovali su svoje živote. Uspeli smo da se dokopamo obale, i tada sam primetio da mi se supruga onesvestila, da ne daje znake života. Nekako sam uspeo da je oživim, a kada sam video da su mi i deca dobro, laknulo mi je.

Večna zahvalnost

Esad je prošao samo sa dva polomljena rebra, a njegovo dvoje dece oporavljaju se u podgoričkoj bolnici i uskoro bi trebalo da izađu i vrate se u Novi Pazar.

- Veliku zahvalnost dugujem ribolovcima Vladu i Vesku, ali i Drašku Vukoviću, u čijem domu smo supruga i ja gosti dok čekamo da nam deca izađu iz bolnice. Večno ću im biti zahvalan, uradili su veliku stvar. Dobio sam prave prijatelje - kaže Esad, koji se posle nesreće vratio na mesto u kanjonu Morače gde je 3. novembra umalo izgubio život i celu porodicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija