• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2018

10:07

SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP U BEOGRADU! Uhapšeno 14 osoba zbog UTAJE POREZA I PRANJA NOVCA!

Vesti

SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP U BEOGRADU! Uhapšeno 14 osoba zbog UTAJE POREZA I PRANJA NOVCA!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 14 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca

Uhapšeni su A. K. (1963), iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, i M. M. (1956), B. T. (1980), Z. D.  (1991), P. V. (1953), D. M. (1973) i V. B. (1982), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe. 
 
Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (1954), odgovorno lice firmi ''Sremački tim'' i ''Mimi World'', S.O. (1962), odgovorno lice firmi ''Tatmanc Impex’’ i ''Five Mil Trading'', A. N. (1989), odgovorno lice firme ''Niketal Angro'', Z. J. (1989), odgovorno lice firme ''Ceart Exim'', D. M. (1992), odgovorno lice firmi ''Lariki Tim'' i ''Pintila’’, T. M., (1965), odgovorno lice privrednog društva ''Tatmanc Impex’’, i J. K. (1996), odgovorno lice firme ''Ceart Exim'' iz Beograda.

Postoje osnovi sumnje da su pripadnici ove kriminalne grupe u toku 2017. i 2018. godine, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pronašli više privrednih subjekata sa teritorije Republike Srbije koji su izvršili uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga. 

Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama, i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko 6 do 10 odsto. 

Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.818.125 dinara. 

Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Pa ovo je smejurija - imovinska korist je 5M dinara, ni celih 50.000 EUR na kriminalnu grupu od 14 ljudi. Što ne hapsite one koji su na pravili štetu od desetine miliona Euro, one investitore koji iste stanove prodaju 5 puta ili uzmu pare a zgrade nikad ne završe? Svaki taj stan vredi više od "štete" o kojoj se ovde priča.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija