• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika.rs

11.11.2018

14:32

"GROBAR" U POLICIJI zbog famozne čitulje Anti Firiću!

Vesti

"GROBAR" U POLICIJI zbog famozne čitulje Anti Firiću!

Podeli vest

Famozna čitulja data hrvatskom navijaču Ante Firiću i dalje talasa Partizanove navijačke krugove. Rade Petrović zvani Rade Seljak, jedan od viđenijih pripadnika frakcije Grobara koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi, otišao je čak i u policiju da prijavi da nije on dao čitulju, ali i da se ogradi od Filipa Koraća, piše republika.rs

 

Podsetimo, nakon pogibije Firića u Večernjim novostima se pojavila čitulja uz poruku "Počivaj u miru, brate" potpisana sa "Kimi, Rade, Goksi i Korać".

Navijačka frakcija poznata i kao "kimijevci" se odmah ogradila tvrdeći da ne stoji iza čitulje, ali je Rade Petrović otišao dalje.

- On se po svemu sudeći sam prepoznao u čitulji, za koju je želeo i da prijavi istražnim organima da je nije on pisao. Tvrdio je da su Goksi i Kimi njegovi drugari, ali da to nije i Kora. Rekao je da ga zna samo preko interneta i novina - navodi neimenovani izvor.

Foto: Printscreen/Novosti

Nadležni tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela u prijavljenom. Ono što nije jasno šta je bio Petrovićev motiv da policiji ispriča da nije on dao čitulju i da naglasi da nema veze sa Koraćem.

Splitski navijač Ante Firić poginuo je 16. oktobra dok je, po navodima hrvatskih medija, pokušavao da pretrči auto-put kod Ivanić grada kada su ga pregazila tri automobila i usmrtila na licu mesta.Firić je u žižu javnosti dospeo u decembru prošle godine, kao jedan od splitskih huligana koji su izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana. Firić je tada bio teško povređen, jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predelu leđa.

Nakon nereda na derbiju, on je sa ostalim navijačima priznao krivicu za nerede i sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu, pa su osuđeni na kazne zatvora od četiri do šest meseci. Nakon što su odslužili kazne proterani su iz Srbije. Prema ranijem pisanju medija, vezu između Firića, "kimijevaca" i Koraća, inače desne ruke Luke Bojovića, čini upravo 16. minut pomenutog 156. večitog derbija, upamćen kao krvavi derbi.

Kako se tada govorilo u javnosti, upravo Korać je direktno upravljao krvavim pokušajem preuzimanja tribine stadiona u Humskoj i pomogao da se angažuju hrvatski huligani da pomognu u zauzimanju tribine jednoj grupi navijača Partizana.

Svi hrvatski navijači privedeni su istog dana, naime sa njima su se sukobile druge navijačke grupe Partizana i skinule ih gotovo do gole kože. Isprebijane i gole, od pravog linča, spasavala ih je srpska žandarmerija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija