• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

12.11.2018

22:45

FORENZIČAR KOJI ISTRAŽUJE UBISTVO PEVAČICE RAZGOVARAO SA NJENIM MUŽEM! Šipka: I Zoran mi je rekao da Jelena nije ubijena na nasipu!

Vesti

FORENZIČAR KOJI ISTRAŽUJE UBISTVO PEVAČICE RAZGOVARAO SA NJENIM MUŽEM! Šipka: I Zoran mi je rekao da Jelena nije ubijena na nasipu!

Podeli vest

Direktor CFI Nenad Šipka otkriva da je telefonom razgovarao sa Zoranom Marjanovićem i da su se usaglasili oko toga da njegova supruga nije usmrćena u kanalu, gde je njeno telo nađeno

Forenzičar Nenad Šipka kaže da mu je Zoran Marjanović (40), optužen za ubistvo supruge Jelene (33) na borčanskom nasipu 2. aprila 2016. godine, rekao da veruje da ona nije ubijena na tom mestu! Njih dvojica su se u nedavnom telefonskom razgovoru složili da je Jelena prvo oteta i usmrćena na drugoj lokaciji, pa tek naknadno bačena u kanal u Crvenki, gde je njeno telo pronađeno 3. aprila.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, koji vodi paralelnu istragu ovog zločina na zahtev Jelenine porodice Krsmanović, otkrio je za Informer samo neke detalje svog razgovora sa Zoranom Marjanovićem.

Iskreno zabrinut

Šipka navodi da je do ovog kontakta došlo na inicijativu zajedničke prijateljice koja je želela da on čuje Zoranovu verziju događaja na nasipu.

- U tom razgovoru sam izneo Zoranu sve ono što je CFI do sada uradio i naše zaključke do kojih smo došli na osnovu dokaza koji su nam bili dostupni. Naglasio sam da nikad nismo bili rukovođeni željom da ga optužimo, te da smatram da je bez razloga proveo deset meseci u pritvoru, pošto ne postoji nijedan materijalni dokaz da je on ubio Jelenu na nasipu - navodi Šipka i dodaje:

- Iz njegovog glasa sam zaključio da iskreno želi da se ubica njegove supruge pronađe. Pričao je o ljudima na nasipu sa kojima se sretao oči u oči, a nema ih u optužnici. Kada sam mu rekao da se zločin onda nikako nije mogao odigrati na nasipu, ako je bilo tih ljudi, izjavio je: "Moguće, moguće" i time potvrdio ono što više od godinu dana ponavljam.

Poziv advokatima na saradnju

Nenad Šipka uputio je još jednom poziv Zoranu Marjanoviću i njegovom timu advokata da CFI dostave sav materijal iz spisa predmeta, koji nisu imali prilike da vide, kako bi sa svoje strane doprineli istrazi:

- Pošto mi nismo zvanično stranka u postupku, ne možemo da imamo uvid u snimke kamera, podatke baznih stanica, listinge telefona i kompletnu dokumentaciju pa da uradimo rekonstrukciju sličnu onoj koju je Nezavisna komisija sačinila u slučaju ubistva gardista u Topčideru. Zato apelujem na Zorana da nam sve to dostavi preko svojih advokata, koji nisu obavešteni o našem razgovoru, jer namerno nisam želeo od njega da izvlačim činjenice koje bi mu mogle ići na štetu.

Međutim, ukoliko je ovo tačno, ostaje nejasno kako to da Zoran nije video otmičare i kako su ti eventualni kidnaperi neprimetno doneli telo i bacili ga u kanal a da ih niko od policajaca, novinara, porodice i prijatelja nije video. Na ta pitanja nismo mogli od Zorana da dobijemo odgovor, jer on ne komunicira sa medijima.

Zato ćemo podsetiti da je Marjanović u svojoj odbrani rekao da je Jelena nestala na nasipu 2. aprila, tokom džogiranja. U svom iskazu je naveo da su tog dana Jelena i on sa ćerkicom Janom došli do nasipa oko 15.30 kako bi ona trčala. Posle 15 minuta su, navodno, krenuli za njom i tada shvatili da im se izgubila iz vidokruga.

Pošto mu se nije odazivala na telefonske pozive, kako je naveo, odmah je krenuo ubrzanim korakom u pravcu u kom je otrčala. Kako je i dalje nije video, posumnjao je da joj se nešto dogodilo i o tome obavestio svoje ukućane, pa prijatelja policajca. Ubrzo potom krenula je opšta potraga za Jelenom sve do sledećeg dana, kada je pronađena u obližnjem kanalu.

Tanka optužnica

Iako je protiv Marjanovića podignuta optužnica, ona je dva puta odbacivana i vraćana tužilaštvu na dopunu "zbog nedovoljno jakih dokaza protiv njega". Poslednji put pre mesec dana, Apelacioni sud je ukazao na čak sedam spornih činjenica iz optužnice koje treba da se dodatno provere, ponove ili izvedu.

Branioci koje smo juče kontaktirali nisu imali saznanja da je tužilaštvo do sada postupalo po nalogu Apelacionog suda i preduzelo neku dokaznu radnju. S obzirom na to da je u pitanju obiman posao, vrlo je neizvesno kada će svi nalozi biti sprovedeni. Do tada Marjanović čeka dalji rasplet svoje sudbine sa slobode i i dalje odbija komunikaciju sa medijima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miloš

pre 5 godina

Budalaštine Šipke, ali i vas koji te budalaštine puštate u javnost.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija