• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.11.2018

23:41

UPOZORENJE ŽELEZNICA SRBIJE: NE PENJITE SE NA VAGONE! Dečak koga je udarila struja sa teškim povredama prebačen u Tiršovu!

Vesti

UPOZORENJE ŽELEZNICA SRBIJE: NE PENJITE SE NA VAGONE! Dečak koga je udarila struja sa teškim povredama prebačen u Tiršovu!

Podeli vest

Dečak, koga je danas udarila struja na ranžirnoj stanici u Makišu, sa teškim povredama prebačen je prvo u Urgentni centar, a večeras u bolnicu u Tiršovoj, saopstila je "Infrastruktura železnice Srbije", alpelujući na sve, a posebno na najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život

- Prema izjavama dežurnog železničkog osoblja, i prilikom današnje nesreće u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu, dvojica dečaka nešto pre 14 sati penjala su se na vagone na 13. i 14. koloseku i skakali sa vagona na vagon, kako bi se fotografisali. Jedan dečak je tom prilikom pretrpeo strujni udar. Nakon intervencije Hitne pomoći i MUP-a, dečak je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar - navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije".

Tokom večeri, povređeni 14. godišnji dečak prebačen je u bolnicu u Tiršovoj, a pored lekara iz zdravstvenih ustanova, na njegovom zbrinjavanju bio je angažovan i Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara.

"Infrastruktura železnice Srbije" i ovaj put upozorava da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti i da zbog njene izuzetno velike snage do strujnog udara može da dođe i ako se uđe u strujno kolo, koje može biti čak i nekoliko metara udaljeno od same kontaktne mreže.

Posledice takvog strujnog udara najčešće su tragične, a godišnje na taj način život izgube tri do četiri, najčešće mlade osobe.

Poslednjih godina, piše u saopštenju, često se mladi penju na putničke i teretne vagone duž srpskih pruga kako bi se fotografisali, i gotovo po pravilu takvi slučajevi završavaju se strujnim udarom, a posledice budu najtragičnije.

"Infrastruktura železnice Srbije" navodi da sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da se ovakve nesreće ne događaju, ali i pored znakova upozorenja i obezbeđenja železničkih objekata, neophodno je da se pravila poštuju i da se shvate sve opasnosti od penjanja na vagone, kako bi se izbegle tragične posledice i mladi sačuvali svoje živote.

DEČAKA (13) SPRŽILA STRUJA NA RANŽIRNOJ STANICI U MAKIŠU! Popeo se na vagon da napravi selfi i zakačio kabl pod naponom! PREBAČEN U URGENTNI CENTAR S TEŠKIM POVREDAMA!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17