• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.11.2018

22:52

ŽANDARM UBIO PEŠAKA, PA 3 GODINE IZBEGAVA KAZNU: Pravda nedostižna za Doljevčanina Vlastimira Stankovića!

Vesti

ŽANDARM UBIO PEŠAKA, PA 3 GODINE IZBEGAVA KAZNU: Pravda nedostižna za Doljevčanina Vlastimira Stankovića!

Podeli vest

Stefan Blagojević (28), pripadnik niškog odreda Žandarmerije, više od tri godine uspešno izbegava presudu za tragičan udes, kad je autom pokosio Vlastimira Stankovića (64) iz Malošišta kod Niša

Sudski proces je pri kraju, izrečene su i završne reči, ali Blagojević je sa svojim advokatom uspeo više puta da odloži suđenje i izricanje presude.

Žandarmov otac
osuđen na zatvor

Gordana Stanković je jedno vreme sumnjala da je žandarma, koji joj je usmrtio muža, štitio njegov otac Siniša Blagojević, bivši načelnik Policijske uprave u Prokuplju. Za te njene tvrdnje nije bilo dokaza, ali je Siniša, sticajem okolnosti, nedavno pravosnažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja na šest meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor. Presuda mu je izrečena jer je krio dokaze o nekim sumnjivim poslovima u koje je bila umešana njegova majka.

Sinovi bez oca

Vlastimirova udovica Gordana Stanković je očajna jer joj svaki odlazak u sud predstavlja agoniju.

- Svaki odlazak u sud za mene i za moja dva sina je stres. Svaki put se nadamo da je poslednji, a naše se muke nastavljaju zbog odlaganja suđenja, unedogled. Ostala sam bez muža, moji sinovi bez oca, a čovek koji nam ga je oduzeo i dalje je na slobodi. Nije pokušao nijedan jedini put ni da nam se izvini - ogorčena je Gordana.

Tragedija se, inače, dogodila 8. oktobra 2015, kada je Blagojević "opel zafirom", krećući se iz pravca Malošišta ka Nišu, sleteo s puta i udario pešaka. Nesrećni Vlastimir je video da auto ide na njega, pa se bacio u jarak pokušavajući da izbegne udarac, ali uzalud. Stefan je uleteo u jarak i na mestu ubio nesrećnog čoveka.

PETORICA SRBA OSUĐENA OD 5 DO 10 GODINA ZATVORA ZA NAPAD NA AMERIKANCA NA ZAKINTOSU!

Stanković je zadobio stravične povrede, između ostalog jetra mu je zdrobljena, a srce puklo. Dve godine je trajala istraga protiv žandarma, koji je tvrdio da mu se volan zaključao, zbog čega je izgubio kontrolu nad automobilom. Suđenje je posle niza odlaganja stiglo do završne reči, ali tu je ponovo stalo.

- Kad smo došli do završne reči, mislila sam da će presuda brzo biti doneta. Međutim, on se tada setio da zaključi sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom. Smatram da mu je to bio izgovor za novo odugovlačenje, jer do nagodbe nije ni došlo. Na pretposlednjem ročištu nije se pojavio njegov advokat, pa je suđenje odloženo, a na poslednjem, održanom 14. novembra, nije bilo ni Blagojevića - priča Gordana.

Plakala pred sudijom

Blagojević, kaže ona, nije došao na suđenje bez obzira na molbu sudije da se odazove na poziv, da bi već jednom okončali proces.

APELACIONI SUD RAZMATRA ŽALBE NA PRESUDU ZA UBISTVO BOJOVIĆA!

- Advokat je njegovo odsustvo opravdao nekakvim srčanim problemima, zbog čega je Blagojević navodno zadržan u bolnici. Ja sam se plačući obratila sudiji i molila je da sve to već jednom završi, da krenemo dalje - navodi neutešna udovica.

Gordana ističe i da je pretrpela nenadoknadiv gubitak, koji je urušio njenu porodicu.

- Moj muž je bio divan čovek, veliki radnik, stub naše porodice. Moji sinovi su ga izgubili kada im je bio najpotrebniji. Mi smo "mali", obični ljudi, nemamo više kome da se obratimo... Izgubili smo nadu da će naš Vlastimir ikada dobiti pravdu - zaključuje Gordana.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija