• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer

26.11.2018

09:15

(FOTO) BIO SAM SIGURAN DA NEMA SPASA, ČUDOM SMO ŽIVI! Jeziva ispovest vozača minibusa sa Ibarske magistrale!

Vesti

(FOTO) BIO SAM SIGURAN DA NEMA SPASA, ČUDOM SMO ŽIVI! Jeziva ispovest vozača minibusa sa Ibarske magistrale!

Podeli vest

U subotu se na Ibarskoj magistrali dogodio saobraćajni udes u kojem je jedna osoba poginula, a 11 osoba je povređeno

- Video sam kako automobil prelazi u našu kolovoznu traku i direktno udara u nas. Kretao se velikom brzinom i verovatno je vozač izgubio kontrolu. Nisam mogao nikako da ga izbegnem. Pomislio sam da nam nema spasa i da ćemo svi da izginemo. Da nas je udario sa boka, prevrnuo bi nas pravo u Ibar. Samo čudo i neverovatna sreća su nas spasili da izbegnemo ogromnu tragediju - rekao je Ljupče Nikolić, vozač minibusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

On se iz bolničke postelje na Odeljenju ortopedske kraljevačke Opšte bolnice "Studenica" priseća teškog saobraćajnog udesa koji se u subotu uveče u 22 sata, dogodio u mestu Cerje na Ibarskoj magistrali. Deonica puta Kraljevo-Raška, nedaleko od rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra, odnela je jedan život, dok je čak 11 osoba povređeno. 

Od zadobijenih povreda na mestu udesa preminuo je sredovečni vozač "fijat stila" sa teritorije Novog Pazara koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima udario u minibus, dok je njegov suvozač sa teškim povredama zbrinut na Odeljenje intenzivne nege kraljevačke bolnice.

Od desetoro povređenih iz minubusa koji je prevozio igrače Rukometnog kluba Karađorđe iz Topole, vozač Nikolić i trener Dragan Vlajić su zadržani na Odeljenju ortopedije, dok je osmoro rukometaša posle ukazane pomoći u Hitnoj službi pušteno kućama. 

- Posle snažnog praska svi smo popadali. Koliko je bio jak udarac svedoči i to što nijedno sedište u minibusu nije ostalo na svom mestu. Povređenoi igrači su pušteni kućama, žale se na bolove, ali kako sam čuo, oporavljaju se. Ja sam sedeo iza vozača i u udesu sam povredio kuk - kaže Dragan Vlajić, trener rukometaša.

Prema nezvaničnim informacijama, udes se dogodio kada je "fijat stilo" novopazarske registracije, krećući se iz pravca Kraljeva, iz još neutvrđenih razloga prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa minibusom. Povređeni su sa tri sanitetska vozila hitno prebačeni u kraljevačku bolnicu, dok nesrećnom vozaču "fijata" nije bilo pomoći.

Prema rečima očevidaca ove saobraćajke, prizor je bio stravičan.

- Minibus i "fijat" su se čeono zakucali jedan u drugi. Prednji delovi su bili totalno smrskani. Zaustavio sam svoje vozilo i prišao da pomognem ljudima. Video sam da vozač automobila ne daje nikakve znake života, ali da je njegov suvozač bio živ. Putnici drugog vozila su jaukali, pošto su neki bili i zaglavljeni između sedišta - rekao je jedan od svedoka ovog udesa.

Saobraćajna policija je obavila uviđaj i zasad još nije poznato ko je i kako skrivio saobraćajnu nesreću. Zbog udesa i uviđaja saobraćaj je na ovoj deonici Ibarske magistrale bio u višesatnom prekidu, pa su iz oba pravca bile formirane kilometarske kolone vozila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija