• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.12.2018

22:30

OPROSTIO BIH MU SMRT BRATA DA JE BIO TREZAN: Aleksinčanin skrhan tugom zbog udesa u Zemunu!

Vesti

OPROSTIO BIH MU SMRT BRATA DA JE BIO TREZAN: Aleksinčanin skrhan tugom zbog udesa u Zemunu!

Podeli vest

Svakom može da se desi nesreća i tragedija u saobraćaju, znam to... Ali vozač "škode oktavije" bio je pijan kad mi je pregazio brata i ubio ga na autobuskom stajalištu u Zemunu. To ne mogu da oprostim, istakao je Dalibor Vujović iz Aleksinca, čijeg je brata Bojana (36) autom usmrtio I. V. (34)

Nesrećni Bojan je kobnog dana s posla u kurirskoj službi "Siti ekspres" krenuo kod bivše supruge da bi uzeo ćerkicu na vikend, ali je nastradao u udesu.

Vozaču "škode" preti robija

Alko-test je posle tragičnog udesa pokazao da je vozač "škode" imao više od jednog promila alkohola u krvi. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta mu preti do 12 godina zatvora.
Sa druge strane, stradali Bojan, po rečima njegovog brata Dalibora, nikad nije pio, pa čak ni na slavlju neposredno pre tragedije.
- U petak je bila proslava zbog zaposlenja jednog Bojanovog druga, ali je moj brat i tada, kao i uvek, pio samo sok. Sa te proslave je krenuo po dete i poginuo je - istakao je Dalibor.

Nije verovao

Porodična kuća Vujovića zavijena je u crno nakon tragedije. Bojan se u Beograd uputio radi boljeg života, a kući se vraća u kovčegu. Najcrnje vesti majci i sestrama morao je da prenese Bojanov brat Dalibor.

DVE OSOBE POGINULE, A JEDNA POVREĐENA U STRAVIČNOM UDESU NA PUTU BEOGRAD - ZRENJANIN!

- Nikada neću zaboraviti kad me je u petak pozvao Bojanov drug i kazao mi: "Desila se tragedija, Bojana je na stajalištu usmrtio automobil." Spustio sam slušalicu, nisam hteo da verujem da su te reči istinite. Trebalo mi je nekoliko trenutaka da dođem sebi i da ga pozovem. Pitao sam ga: "Da Bojan nije u bolnici, da nije samo povređen?" Rekao mi je da je baš on identifikovao Bojanovo telo. Činilo mi se da mi se svet srušio na glavu - priča neutešni brat.

Dalibor dodaje da isprva nije bio ogorčen na vozača koji je usmrtio Bojana.

- Saobraćaj je to, znam da svakome može da se desi nesreća. Kada su mi Bojanovi drugovi kazali da je to neki momak iz Rume, rekao sam: "Što se mene tiče, neka ga puste, kaznu prepuštam njegovoj savesti." Međutim, nakon što sam saznao da je bio pijan, više nemam ni razumevanja ni oprosta za njega! Neka mu sude i ljudi i Bog! Moj brat je mrtav njegovom krivicom, za njega nemam više nikakvog opravdanja. I ta priča da mu je pukla guma pa je skrenuo na pločnik po meni je samo izgovor da izbegne kaznu - očajan je Dalibor.

SA MOSTA NA ADI SKOČIO U SMRT! Policija pronašla beživotno telo muškarca (50)!

Kazao nam je i da je bio veoma blizak s bratom, te da je Bojan često sa ćerkicom dolazio u rodni Aleksinac.

- Svi smo u porodici bliski i složni, pa bi Bojan iskoristio svaku priliku kad ne radi da dođe u Aleksinac. Nakon razvoda, uvek bi sa sobom dovodio ćerkicu, Novu godinu bi uvek proveo ovde, dolazio bi za Uskrs i obavezno za našu krsnu slavu Svetu Petku - priča Dalibor.

Tako je, kaže on, bilo i ove godine, kad su se svi iz te porodice poslednji okupili.

Foto: Informer DN

- Tog kobnog petka sam stalno mislio na njega, hteo sam da ga nazovem, ali ne znam šta me je omelo. Želeo sam, između ostalog, da popričamo o fudbalu, da prokomentarišemo utakmicu između Zvezde i Napolija, pošto smo obojica navijači Partizana. Sad me mnogo boli što ga nisam pozvao... - žali se on.

Nije im bilo lako

Prema njegovim rečima, Bojan je bio veseo momak, koji je sve udarce sudbine stoički podnosio.

- Nije nam bilo lako, roditelji su nam se razveli, otac se vratio na rodno Cetinje, tamo je i umro pre deset godina. Bojan je želeo da živi bolje, otišao je u Beograd, vredno je radio, oženio se i dobio ćerkicu koja je bila sav njegov svet. Nažalost, taj brak nije potrajao, ali je brat u svom detetu našao smisao života. Tog dana, kada je poginuo, pošao je po nju da je uzme za vikend - navodi Dalibor. 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija