• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

05.12.2018

21:34

DVA PIJANA VOZAČA USMRTILA TROJE LJUDI: Alkohol zavio u crno dve porodice u jednom danu!

Vesti

DVA PIJANA VOZAČA USMRTILA TROJE LJUDI: Alkohol zavio u crno dve porodice u jednom danu!

Podeli vest

Dva pijana vozača prekjuče su ubila troje ljudi u dve saobraćajne nezgode, dok je jedan mladić prebačen u bolnicu sa teškim povredama!

Prvo su oko 16 sati u Stajićevu poginuli supružnici Jovan (55) i Aleksandra Radak (52), kad je na njihovu "zastavu 101" naleteo "audi", u kom je bio mortus pijani Beograđanin Đorđe Damjanović (39). Samo dva sata kasnije, u selu Ristovac kod Vranja Igor Cvetanović (40) pijan je autom pokosio i usmrtio pešaka Jovana Stojadinovića (17), a njegovog druga Kristijana Mikića (19) teško povredio.

Direktan sudar

U policiji kažu da je do udesa na Zrenjaninskom putu u Stajićevu došlo kada je Beograđanin u svom "audiju A4" iznenada prešao u levu kolovoznu traku i direktno udario u "zastavu" novosadskih registracija.

- Supružnici Jovan i Aleksandra Radak iz Gardinovaca kod Titela bili su vezani pojasevima u "zastavi", ali to ih nažalost nije spaslo od strahovitog udarca. Alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač "audija" Đorđe Damjanović vozio sa 0,98 promila alkohola i on je s teškim povredama zbrinut u Kliničkom centru Srbije u Beogradu - objasnio je naš izvor iz policije.

NEMA GOREG UŽASA! Otac krenuo na posao i svoju četvoromesečnu bebu ZATEKAO MRTVU U KOLEVCI!

U drugoj nesreći, u selu Ristovac kod Vranja, nastradao je Jovan Stojadinović (17). On je išao peške desnom stranom lokalnog puta sa svojim drugom Kristijanom Mikićem, kada ih je autom pokosio Igor Cvetanović (40) iz susednog sela Buštranje. Jovan je na mestu poginuo, dok je Kristijan u teškom stanju zbrinut u vranjskoj bolnici. Cvetanoviću je izmereno čak 1,89 promila alkohola u krvi, pa je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

DOLIJAO NASILNIK IZ JAGODINE! Uhapšen jer je pretukao supružnike nasred ulice!

Komšije porodice Stojadinović imale su samo reči hvale za stradalog Jovana.

- Bio je zaista izuzetno dete. Jovan ima još tri mlađe sestre, a izučavao je zanat za metalostrugara u jednoj firmi u Vranju. Bio je treća godina srednje škole i trebalo je da naredne godine stekne diplomu i da se zaposli. Međutim, sve je to sada prekinuto - kaže očajni komšija.

Ne trezni se

Porodica nastradalog dečaka važi za izuzetno vrednu i poštenu u Ristovcu. Majka je domaćica, a otac limar i živeli su od njegovog zanata i poljoprivrede.

Foto: Informer DN

- Vozač koji je pokosio dečake godinama se ne trezni i svi ga znamo u našem selu. Često je vozio pijan. Govorili smo mu da prestane to da radi, da će ubiti nekog, i to se na kraju i dogodilo. Nastradalo je dete, ni krivo ni dužno - kaže ovaj meštanin Ristovca.

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Poginuo radnik, pao sa velike visine!

U Policijskoj upravi Vranje kažu da je Cvetanoviću određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Okanović: Zavisnici od alkohola ne plaše se kazni

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da se zavisnici od alkohola ne plaše visokih kazni.
- Veliki je problem što znatan broj alkoholičara smatra da bolje voze pijani nego trezni. Vozač sa 1,2 promila alkohola ima 35 puta veću šansu da učestvuje u saobraćajnoj nezgodi, a onaj koji vozi sa dva promila ima 80 puta veću šansu da učestvuje u udesu - objašnjava Okanović, i dodaje da pooštrena kaznena politika za pijane vozače nema nikakav uticaj na osobe koje imaju ozbiljan problem sa alkoholom:
- Imate tri kategorije vozača koji piju alkohol. Prvi su oni koji samo ponekad popiju na nekom slavlju i na njih je nedavno povećanje kazni pozitivno uticalo. Drugi su oni koji prilikom svakog izlaska u grad piju alkohol, a povećanje kazni je pozitivno uticalo i na veliki broj iz te kategorije. Problem su oni treći, koji imaju ozbiljan problem sa alkoholom. Kod njih zavisnost preovlađuje strah od visokih kazni i na njih kaznena politika nema nikakav uticaj. Zakon o prekršajima predviđa da pijanim vozačima povratnicima bude izrečena mera obaveznog lečenja od alkohola, ali se to ne sprovodi jer nemamo sistem koji bi tu meru sproveo u delo.

 

 

 


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pravo i pravda

pre 5 godina

Alooooo problem svakako jeste alkohol ali problem svih problema su bahati vozači-nasilnici-sumljivoga moralaia u skupocenim automobilima sa parama sumljivoga porekla. E to ključ svih problema ove napaćene zemlje a ima ih ko g....a.

joja

pre 5 godina

Ovo nije saobračajni prekršaj. Ovo je ubistvo i najmanja kazna bi trebala biti 20 godina bez mogučnosti žalbe. Nemojmo da se lažemo ako idemo u kafanu sa kolima onda nepijemo, a ako pijemo onda nas kući vozi trezna osoba ..recimo taxi. Kad neko uđe u kafanu, diskoteku sa pištoljem ili nožem pa nekoga upuca ili ubode do smrti to je ubojstvo a kad pijan šofer zgazi dete saobračajni prekršaj. Treba mu je naprtiti i sve troškove lječenja povređenih. ko nema par onda oduzet sve što ima.

Voja

pre 5 godina

Uvesti Zakonom kaznu zapijance koji izazovu smrt da bude obavezbo 10.godina zatvora bez prava smanjenja pa neka razmišljaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija