• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

06.12.2018

22:14

KOMŠIJE OTKRIVAJU! SILOVATELJ PIKASO SILOVAN KAO DETE: Opasni višestruki osuđenik opet na slobodi!

Vesti

KOMŠIJE OTKRIVAJU! SILOVATELJ PIKASO SILOVAN KAO DETE: Opasni višestruki osuđenik opet na slobodi!

Podeli vest

Višestruki silovatelj Dušan Murgaški Pikaso (59) iz Novog Sada seksualno je zlostavljan kao dete i otad je psihički oboleo i postao nasilan prema devojčicama i ženama

Ovo je Pikasovoj komšinici otkrila njegova majka Danica, kod koje živi ovaj opasni napasnik otkad je izašao iz zatvora 30. novembra!

Zlostavljao dete u sred škole

Najmonstruoznije silovanje Dušan Murgaški je počinio 1998. nad 14-godišnjom devojčicom. Kako saznajemo, devojčica je tada otišla da poseti drugaricu u školi, koju nije pohađala. Murgaški ju je sve vreme pratio, a kada ga je ona videla, pokušala je da pobegne u školski toalet. On je, međutim, utrčao u taj WC i silovao nesrećnu devojčicu, ne obazirući se na njene molbe da je pusti.

Zna da joj je sin lud

Pikaso je u petak izdržao treću zatvorsku kaznu zbog silovanja, a ukupno je proveo na robiji 25 godina!

Prvi put je 1992. silovao čistačicu u jednoj novosadskoj osnovnoj školi, zbog čega je osuđen na pet godina zatvora. Ubrzo nakon što je odslužio kaznu, 1998. godine je silovao 14-godišnju devojčicu u školskom WC-u (vidite okvir), zbog čega je osuđen na još deset godina. I opet, čim je odslužio tu kaznu, 2008. silovao je jednu sredovečnu Novosađanku u njenom stanu, zbog čega je još deset godina proveo u zatvoru, sve do 30. novembra ove godine.

Po izlasku s robije, otišao je pravo kod majke, u stan u Ulici Antuna Urbana u novosadskom naselju Satelit. Stanari ovog naselja su u strahu otkad je višestruki silovatelj ponovo došao u njihov kraj. Juče je bilo pusto ispred zgrade i jedva smo sreli nekoliko Pikasovih komšija.

PAO PEDOFIL IZ KRAGUJEVCA! Uhapšen jer je SPOPADAO DEVOJČICU (13) NA ULICI!

- Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U poslednje vreme nisam viđala ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni krst i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova - priča Pikasova komšinica J. L. (74).

Pre nekoliko godina, kaže ona, Danica joj je ispričala "da je njen sin Dušan psihički bolestan jer je kao dete bio silovan i da ga je ta trauma, verovatno, podstakla da zlostavlja devojčice i žene".

(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA KOD UMKE! U udesu poginula žena, teško povređen muškarac!

- Danica mi, međutim, nije otkrila ko je i kada silovao i zlostavljao njenog sina. Samo me je pitala postoji li mogućnost da Dušan, po izlasku iz zatvora, odmah bude trajno smešten u neku psihijatrijsku ustanovu. I ona je svesna da njen sin u svakom trenutku može ponovo da napadne nekog - kaže Daničina komšinica.

Obavešteni u školi

Pikasa se seća i druga komšinica M. Š. (64), koja je zabrinuta za svoju unuku od kada je ovaj izašao iz zatvora.

- Dugo živim u ovom kraju i sećam ga se, iako sam ga poslednji put videla pre dvadesetak godina. Sada ga možda ne bih ni prepoznala da prođe pored mene. Saznala sam da je izašao iz zatvora još pre nego što se ta vest pojavila u medijima. Odmah sam o tome obavestila upravu škole koju pohađa moja unuka kako bi bili na oprezu. Uplašena sam za unuku, ona pohađa sedmi razred - ispričala je M. Š.

OPTUŽENI NASILNICI KOJI SU GOTOVO NASMRT PRETUKLI FUDBALERA! Revijalna utakmica postala bojno polje!

Inače, izlazak serijskog silovatelja iz zatvora posebno je zabrinuo roditelje devojčica koje pohađaju osnovnu školu koja se, kao i vrtić, nalazi oko stotinu metara od zgrade gde stanuje Murgaški. Od objavljivanja vesti da je Pikaso na slobodi, znatno je povećan broj roditelja koji čekaju svoju decu ispred škole.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija