• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

12.12.2018

18:13

OVAKO IZGLEDA  ŽIVOT DARKA ŠARIĆA NA ROBIJI! Sam ide u šetnju, nema cimera, a u posetu mu dolaze SAMO ONI!

Vesti

OVAKO IZGLEDA ŽIVOT DARKA ŠARIĆA NA ROBIJI! Sam ide u šetnju, nema cimera, a u posetu mu dolaze SAMO ONI!

Podeli vest

Darko Šarić, koji je u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina, od 18. marta 2014. nalazi se sam u ćeliji pritvora

Šarić otkrio kakvu je torturu preživeo u zatvoru, kao i zašto je i njegov sin ispaštao zbog toga!

Prema rečima dobro upućenog sagovornika, on nije u samici, ali nema kontakte s drugim pritvorenicima i nikad nije imao cimera.

Posebne mere

- Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić je pod nekom vrstom posebnih mera. Iako nije u samici, on nema cimere, s drugim pritvorenicima se ne sreće čak ni na redovnoj šetnji, poseti ili u kantini. Praktično, osim stražara, za četiri i po godine, koliko je u pritvoru, on sreće samo advokate i porodicu, koja ga redovno obilazi - otkriva sagovornik. Prema njegovim rečima, Pljevljak boravi na prvom spratu pritvora, a ispred njegove ćelije neprekidno dežura jedan stražar.

Darko Šarić će u ćeliji u kojoj boravi u zgradi Specijalnog suda ostati još neko vreme, čak i ukoliko Apelacioni sud potvrdi kaznu od 15 godina zatvora.

- Najduže, pritvor može da mu bude produžen do pravosnažnosti presude. U tom slučaju, ukoliko bi kazna bila potvrđena, ostatak bi služio u nekom drugom zatvoru u Srbiji, jer se u pritvoru u Ustaničkoj ne služi kazna. Najbliže gde bi mogao da bude jeste Padinska skela - objašnjava sagovornik.

Foto: Zoran Sinko

- Po pravilima i "kućnom redu", svaki pritvorenik ima pravo na dnevnu dvočasovnu šetnju, to jest boravak na svežem vazduhu. Za razliku od drugih stanara pritvora u Ustaničkoj ulici, koji "na krug" izlaze u manjim grupama, ovaj pritvorenik isključivo šeta u pratnji stražara - objašnjava on.

Kad mu dolaze advokati ili najbliži članovi porodice u posetu, u prostoriji predviđenoj za to borave sami. Vreme, kako navodi, provodi uglavnom tako što čita knjige i priprema se za suđenja.

Smetale mu kamere

Darko Šarić, kako dodaje, nije jedini pod posebnim merama.

- Reč je o tome da se za svakog pritvorenika radi bezbednosna procena i da se na osnovu toga odlučuje gde će i sa kim svaki od njih da boravi. Nije reč o privilegiji, već odluci nadležnih službi - navodi sagovornik.

Foto: Zoran Sinko

Tokom skoro pet godina boravka iza rešetaka, Pljevljak se nije posebno žalio na uslove u kojima boravi.

- Jedina zamerka koja je postojala bila je ta što je boravio u ćeliji koja je pod video-nadzorom. Smatrao je da se time krše njegova ljudska prava i taj problem je rešen. Kao i drugi, poštuje kućni red i sva pravila koja važe za pritvorene - objašnjava izvor.

DARKO ŠARIĆ OPTUŽUJE: Moj kum Joksović i tužilac LAŽU DA BI ME OPLJAČKALI!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija