• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

14.12.2018

09:42

MALI SREĆKO JOŠ NE ZNA DA JE OSTAO SIROČE! Mališan iz Poljne u bolnici neprestano DOZIVA MAMU U TATU!

Vesti

MALI SREĆKO JOŠ NE ZNA DA JE OSTAO SIROČE! Mališan iz Poljne u bolnici neprestano DOZIVA MAMU U TATU!

Podeli vest

Dečak Srećko Anđelković (3), čiji su se roditelji Časlav (57) i Slađana (50) udavili u bunaru dok su krali kupus, u bolnici često doziva mamu i tatu. Još nije odlučeno ko će o njemu preuzeti brigu

Mali Srećko Anđelković (3) iz Poljne kod Trstenika, čiji su se roditelji Časlav (57) i Slađana (50) u subotu udavili u bunaru dok su krali kupus u Stragarima, nalazi se u bolnici i lekari mu još nisu rekli da je ostao siroče. Nesrećni mališan je posle pogibije roditelja tri dana proveo sam u kući, gladan i promrzao, sve dok ga nije našla policija.

Rođaci ili hranitelji

Razmišljamo da brigu o detetu preuzme neko od najbližih srodnika, ili da se smesti u hraniteljsku porodicu
Dragojlo Minić, direktor Centra

Srećom, neće imati zdravstvenih posledica i uskoro će biti odlučeno ko će preuzeti brigu o njemu.

Kako smo nezvanično saznali u kruševačkoj bolnici, lekari i Srećkovi rođaci čekaju da psihijatri najpre pripreme dečaka, pre nego što mu saopšte da je ostao bez roditelja.

- Mali Srećko često pita gde su mu mama i tata i zašto ne dođu da ga obiđu u bolnici. Medicinskom osoblju je teško kad ga vide kako pati za roditeljima i čine sve da mu koliko-toliko olakšaju - kaže naš sagovornik iz bolnice.

MALI SREĆKO ZOVEI MAMU I TATU! Dečaku (4) čiji su roditelji upali u bunar i poginuli, NIKO SE NE USUĐUJE DA KAŽE ISTINU!

Direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragojlo Minić potvrdio nam je da je održan sastanak sa rođacima Srećkovih roditelja.

- Svi su se srodnici sa očeve i majčine linije, čim su čuli za stravičnu vest, odazvali na naš poziv. Razmišljamo da brigu o detetu preuzme neko od najbližih srodnika, a druga varijanta je da se dete smesti u neku od hraniteljskih porodica. O tome još nije definitivno odlučeno, jer ima i drugih prioriteta u ovom slučaju. Treba brinuti o imovini nesrećnih roditelja, nahraniti bespomoćne krave i svinje na njihovom imanju. Pitanje je sad da li će stoku na čuvanje preuzeti neko od srodnika, ili da se pošalje na prinudno klanje - naveo je Minić.

Bili su dobro situirani, ali kleptomani

Roditelji malog Srećka Anđelkovića bili su situirani, imali su dve kuće, stoku, njive, a spremali su se da kupe i stan u Trsteniku, koji su nameravali da izdaju. Zato je potpuno neverovatno što su u subotu išli u krađu kupusa, što im je došlo glave. Komšije, međutim, kažu da je Slađana bila kleptomanka i da je i ranije hvatana kako u prodavnici krade neke sitnice, koje je u svakom trenutku mogla sebi da kupi.
- Ta Slađana je i nagovarala Časlava da ide s njom u krađe, ona mu je pomutila mozak. Zbog nje smo i mi, komšije, bili u svađi s njima - kaže komšija. 

Tela stradalih Časlava i Slađane su poslata na obdukciju, nakon čega će se obaviti sahrana. O tome da li će sahrani prisustvovati i mali Srećko, odlučiće grupa psihologa i radnika Centra za socijalni rad.

Podsetimo, Slađana i Časlav su u subotu automobilom "opel astra" otišli u selo Stragare, u njivu Stojana Mišića kako bi mu obrali kupus, a u kući u Poljni ostavili su samog malog Srećka.

Još nije poznato pod kojim okolnostima su Anđelkovići upali u neograđen bunar, dubok devet metara. Moguće je da su krenuli da beže po mraku, kad su videli da neko nailazi, pa su slučajno upali u rupu. Pokušavali su da se izvuku iz bunara, ali su ubrzo skončali u hladnoj vodi.

Njihov sin je danima potom uporno dozivao mamu i tatu sa terase porodične kuće u Poljni. Komšija Anđelkovića je čuo dečaka, ali mislio je da Časlav i Slađana samo trenutno nisu bili kod kuće, pa nije želeo da ulazi na njihovo imanje da to proveri, pogotovo jer nije bio u dobrim odnosima s njima.

MISTERIJA! BRAČNI PAR NAĐEN MRTAV U BUNARU! Njihov sinčić (4) čitavu noć LUTAO SAM PO ŠUMI, UMOTAN SAMO U ĆEBENCE!

Međutim, u sredu usred noći komšija je opet čuo vapaje dečaka iz njegove kuće, pa je konačno pozvao pomoć. Policija je ubrzo ušla u kuću Anđelkovića i zatekla dečaka, umotanog u ćebence, kako se pribio uz mačku da bi se ugrejao.

Usledila je potraga za Časlavom i Slađanom. Samo sat kasnije, javljeno je da je njihov auto nađen u kupusištu u Stragarima, a u obližnjem bunaru i njihova tela. 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Grundfos

pre 5 godina

Zasto bunar nije bio obezbedjen? Sada na odgovornost vlasnika zemlje na cijem je mestu bunar! Rupetinu od devet metara ne obezbediti!? Verujem da je njih dosta znalo za to mesto,nego se svi vodimo politikom, nije to moja briga,a kada neko uzme nesto da preduzme,onda kazu vidi budalu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17