• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/informer.rs

21.12.2018

08:23 >> 15:12

(VIDEO) SRBIJA U ŠOKU POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA! Otkriven identitet pet žrtava kobnog sudara voza i autobusa, najmlađa je imala samo 15 godina!

Vesti

(VIDEO) SRBIJA U ŠOKU POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA! Otkriven identitet pet žrtava kobnog sudara voza i autobusa, najmlađa je imala samo 15 godina!

Podeli vest

Stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati jutros u selu Donje Međurovo kod Niša kada je voz udario autobus! U užasnoj nesreći poginulo je petoro ljudi, dok je 30 povređeno

14:55 - Poznat identitet poginulih: Bogomir Lazić (75), Danijela Stanković (48), Nataša Janković (42), A.D. (15), K. M. (16).

14:45 - Niš ekspres se oglasio šest sati posle nesreće.

Zamenik direktora na održanoj konfernciji "Niš ekspresa" Novica Tasić kazao je da ne želi da spekuliše sa uzrocima jutrošnje saobraćajne nezgode i da ne može da govori o odgovornosti vozača, ali je naglasio da je ispunjavao sve zakonske uslove.

(FOTO) NAJPOTRESNIJA SCENA IZ KLINIČKOG CENTRA U NIŠU! Trenutak kada otac saopštava sinu da mu je MAJKA POGINULA U NESREĆI!

- Mi smo više puta upozoravali nadležne, ne samo što se tiče ovog već i ostalih sličnih pružnih prelaza, jer vozimo po celoj Srbiji, da moraju da budu adekvatno opremljeni svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i branicima, što je i zakonska obaveza - izjavio je Tasić.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

13:22 - Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, obišao je povređene u Kliničkom centru u Nišu i saopštio da je na lečenju zadržano 13 osoba, od kojih je je osam  maloletno.

U teškom stanju su dečak i devojčica, koji oboje imaju po 16 godina.

- Devojčica ima teške povrede centralnog nervnog sistema, operisana je, ali je i dalje u komi, a dečak ima povredu gornjeg dela kičme. Nastavlja se borba za njihov život - rekao je Lončar.

(FOTO) DIREKTOR POLICIJE NA MESTU STRAVIČNOG UDESA U NIŠU: Nesreću je najverovatnije izazvala NEPAŽNJA VOZAČA AUTOBUSA!

13:05 -  Profesor Biljana Milićević, čiji su učenici bili u autobusu "Nišekspresa" došla je u Urgentni centra Kliničkog centra kako bi se raspitala o stanju svojih đaka. I nažalost doživela šok. Na spisku poginulih našla je i svog učenika A. D. (15).

Autobus je, kako se saznaloodmah posle nesreće, prevozio decu u srednju školu. Od siline udarca voz je prepolovio autobus na dva dela.

Na licu mesta poginulo je dvoje odraslih i jedno dete, potvrdio je za RTS direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

Još dve osobe preminule su u Kliničkom centru u Nišu, javlja reporter RTS-a. 

Svih 26 povređenih zbrinuti su u Kliničkom centru u Nišu, gde se lekari bore za život više od 10 osoba sa vrlo teškim povredama. 

Desetoro dece ima vrlo teške povrede, a u toku je trenutno pet operacija, kažu u Kliničkom centru. 

(FOTO) POGLEDAJTE JEZIVE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE KOD NIŠA! Lekari u šoku: OVDE KAO DA JE BIO RAT!

Radovanović je rekao je da dve osobe imaju vrlo teške prognoze.   

Roditelji i rodbina dece iz autobusa okupili su se u Kliničkom centru.

Svi povređeni bili su u autobusu, a niko od 10 putnika iz voza nije povređen. 

Šesnaestogodišnji Dimitrije Jovanović koji ima lakše povrede ispričao je za RTS da je nesreća bila stravična i da je u autobusu bilo dosta njegovih drugova. 

Foto: RTS printscreen

 - Izašao sam napolje, oni su plakali. Samo sam čuo kad je autobus udaren na dva dela -  ispričao je Dimitrije. 

Železnička kompozicija jednim delom je zbog ovog udesa iskliznula sa šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije". 

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije. 

Meštani Donjeg Međurova ispričali su da je Hitna pomoć brzo došla na mesto nesreće. "U autobusu su deca srednjoškolci, na prelazu nema rampe", pričaju meštani.

Kako kažu, ovo nije prvi put da se desi nesreća, i već godinama unazad traže da se pružni prelaz uradi kako treba. Sramota je, ističu, da selo na tri kilometra od grada nema rampu.

Očekuje se da u Niš stignu direktor policije i državni sekretar Ministarstva zdravlja. 

Na mestu nesreće su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.  

Uzrok nesreće za sada nije poznat. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan

pre 5 godina

Vrlo prometan prižni prelaz bez rampe. Samo je bilo pitanje vremena kada će se desiti tragedija. Saučešće porodicama poginuli

sinisa

pre 5 godina

Tako je to kad imamo i primamo takve vozace autobusaPa ako nema rampe gde su oci vozaca kuda je gledao da li je on prvo psihofizicki i mentalno bio zdrava osoba.On je krivac broj jedan.....STRAŠNO.....

majka

pre 5 godina

Ovakve zemlje nema nigde da nam se gine na prutevima vise nego da je ndB ratno stanje a sve zbog nebrige nadleznih i nepostavljanja rampi kojih je bilo vise pre 2000.god. a toliko novca odlazi na bahacecnje raznih neljudi, organa, institucija, ustanova, pojedinaca... Ne valja nam sistem pa ko god da je na vlasti ne vredi ako ne zeli da ga menja u korist naroda a ne licnih interesa!!!

izlazeizbaceni

pre 5 godina

Kao prvo, @MAJKA, nauci decu da se na znak STOP obavezno staje i osmotri levo i desno. U svim udesima na prelazima preko pruge, vozaci NISU postovali pomenuti saobracajni znak. Treba li jos nesto ???

Saradžogla

pre 5 godina

Рампа,рампа па рампа? Ало,бре,народе,то је је ПОЛУБРАНИК. Да поновим - железнички термин - ПОЛУБРАНИК јер нешто брани! Идите у било коју радионицу на железници и погледајте ГОМИЛУ САВИЈЕНИХ ИЛИ УНИШТЕНИХ ПОЛУБРАНИКА од лаког алуминијума.Можеш,бре,да поставиш војну патролу са оружјем ,,на готовс,, и опет ће морони У ИНАТ да пређу пругу возу ,,испред носа? Српски рулет! СРПСКИ РУЛЕТ! Нико не пише како је машиновођи који удес има да памти док је жив.Зато нико не доживи да сиђе са локомотиве и оде у пензију.Од Београда до Ниша најмање три стреса машиновођа има јер му толико возила утекну ,,за длаку,,!Возиш стотком а спуштене полубранике заобилази кретен а позади седе деца.Мој комша машиновођа у пензији дан данас има пред очима унезверен поглед детета на задњем седишту!

Amater

pre 5 godina

TREBALI STE DA AUTOBUS IZLEPITE REKLAMAMA I NA VOZACEVOM STAKLU,ETO VAM ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA...

RINGISPIL

pre 5 godina

Taljige brale to je za nas. Narod nije odmakao od turskog mentalteta ni za jotu a drzava... to je tek za pricu. Ajmo redom ministar reko, drugi ministar reko, jedan direktor pa drugi nesto rekli, pa dobro svi smo solidarni. A gde bese ono e uprava.

nele33

pre 5 godina

E moja srbijo zapitaj se dokle si dosla, obećavaju kule, gradove, prvi u evropi u svemu a realnost sasvim drugačija pomalo tuzna. Osnovno nemamo, pocevsi od infrastrukture pa do kulture. Idemo u evropu a rampe na prugama nemamo sramota,kao da imamo zivote na bacanje. I ko je na kraju kriv??? Ko odgovara???... Niko nema veze jos jedan dan u ovoj divnoj i uredjenoj zemlji. Iskreno saučešće porodicama

xxx

pre 5 godina

Sve bi vas smenio , sram vas bilo ZBOG JEDNE RAMPE JE UGASENO 5 ZIVOTA ALAL VAM VERA DRZAVO !!!!

masa

pre 5 godina

...odgovornost treba da postoji vozaca bilo kod vozila....ali...skoro na putu za Sabac,vozac autobusa je razgovarao telefonom od ulaska u Irig do Sapca,da li je to normalno????....ako oce da prica nek prica kad stane,a ne da juri po krivinama,mota volan jednom rukom ,i menja brzine...a drugom drzi telefon...pa vozacku iseci mu na rezancice i da vise nikad nema pravo da sedne ni na suvozacevo mesto ,a kamoli da vozi

SOS 820044

pre 5 godina

S obzirom da je tu često magla kao i svuda veliki je rizik prelaska pruge bez branika...voz ne može da se zaustavi nekolike stotine metara a Vozač ga ugleda na 50-100 metara.Moraju postojati branici,

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija