• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/pink.rs

21.12.2018

23:56

IZAŠAO IZ ZATVORA PRE 13 DANA, PA UBIJEN U BEČU! Ko je bio Vladimir Roganović, likvidirani  pripadnik "kavačkog klana"

Vesti

IZAŠAO IZ ZATVORA PRE 13 DANA, PA UBIJEN U BEČU! Ko je bio Vladimir Roganović, likvidirani pripadnik "kavačkog klana"

Podeli vest

Vladimir Roganović, koji je danas ubijen u Beču, označen je kao visokopozicionirani član kotorskog "kavačkog klana“ i veruje se da je njegovo ubistvo nastavak obračuna ovog i "škaljarskog klana"

Inače, Roganović je 8. decembra otpušten sa izdržavanja kazne iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, po redovnom isteku kazne. Nije jasno odakle se našao u Austriji, gde je danas u Beču zbog njegovog ubistva izazvan opšti haos.

Roganović je prošle godine uhapšen u Beogradu i na sopstveni zahtev isporučen je Crnoj Gori uz jake mere obezbeđenja.

On je u beogradskom zatvoru "Nova skela" služio kaznu zbog falsifikovanja isprava, a u januaru ove godine je ponudio državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

Prvobitno je izdržavao kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je 25. avgusta 2017. godine započeo štrajk glađu. Tada se žalio na zatvorske uslove i nakon jednog dana ekspresno je prebačen u KPZ "Beograd“, poznat kao "Nova skela“. Odmah po smeštanju u novi zatvor prekinuo je štrajk glađu. 

Kaznu je izdržavao sam u sobi. Jedan od razloga štrajka glađu bio je i što mu nije ispunjen zahtev da kaznu izdržava u Crnoj Gori čiji je državljanin i gde se protiv njega vodi krivični postupak.

Vladimir Roganović je sa svojim bratom od strica Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe "delija", i Ivana Markovića 24. jula 2009. u Igalu. Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice.

MAFIJAŠKI OBRAČUN U BEČU! Ubijen Vladimir Roganović, teško ranjen Stefan Vilotijević, obojica pripadnici kavačkog klana

Dok je bio u pritvoru, policija je Roganovića osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila 2017. u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obe noge, ali je preživeo napad.

Šćepan Roganović (34), Vladimirov brat, je najmanje poznat među Roganovićima, a uhapšen je prošle godine u akciji "Mimoza" u Herceg Novom zbog zelenašenja.

Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladimir nosili su duže vreme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile. Vladimirov stric Niko Roganović, ubijen je 26. jula 2017, u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom. Pucala su dvojica napadača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija