• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rts

27.12.2018

23:59

ODZOVONILO JE ŠIPTARSKIM ZLOČINCIMA: Sultan ide u Hag, ZLOGLASNI KOMANDANT OVK USKORO PRED SUDOM!

Vesti

ODZOVONILO JE ŠIPTARSKIM ZLOČINCIMA: Sultan ide u Hag, ZLOGLASNI KOMANDANT OVK USKORO PRED SUDOM!

Podeli vest

Nekadašnji komandant glavnog štaba Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi, poznat i po ratnom nadimku Sultan, biće saslušan sredinom januara u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK u Hagu, javljaju mediji u Prištini

Seljimi, protiv koga se i na Kosovu vodi proces zbog navodnih ratnih zločina, trenutno se nalazi u zatvoru. Advokat Tom Gaši rekao da njegov klijent nije dobio poziv za saslušanje, prenosi RTS.

Jedan od najuticajnijih komandanata OVK, Sulejman Seljimi, pozvan je u Specijalni sud za ratne zločine u Hagu, čime je postao deseti visokopozicionirani pripadnik ove formacije koji bi se mogao naći na optuženičkoj klupi za ratne zločine.

Seljimijev advokat Tom Gaši rekao je da njegov klijent nije dobio poziv za saslušanje. 

Optužbe protiv Seljimija, kada je reč o istrazi koju vodi Specijalno tužilaštvo, nisu obelodanjene, ali je nekadašnji šef glavnog štaba OVK već osuđen na 14 godina zatvora u okviru suđenja „dreničkoj grupi“. Kosovski vrhovni sud je ovu presudu, u međuvremenu, ukinuo i suđenje vratio na početak.

Vrhovni sud je, u septembru, potvrdio kaznu od sedam godina robije za Seljimija u procesu nazvanom „Drenica 2“.

Osim Seljimija, još jedan pripadnik „dreničke grupe“ Sami Ljuštaku će se, takođe, sredinom januara naći u Hagu, gde će ga saslušati predstavnici tužilaštva novog suda, koji je formiran kako bi se procesuirali navodi iz istrage koje je za Savet Evrope sačinio Dik Marti.

Martijev izveštaj podigao je veliki prašinu u međunarodnoj javnosti, pošto je Švajcarac naveo veze najviših komandanata OVK sa ratnim zločinima, progonom nealbanskog stanovništva i vezama sa organizovanim kriminalom, nakon čega je EU osnovala poseban sud koji će se baviti procesuiranjem vinovnika ovih nedela.

Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio Agim Čeku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" SIPCI, KOD NAS SRBA SE KAZE IMA BOGA PA CE GA STICI BOZIJA KAZNA " !!!???? A KOD VAS JE ALAH, JEL I ON PRAVEDAN ILI JE SITAR PA VAM GLEDA KROZ PRSTE " !!!!???? ONAJ SIPAC STO JE KIDAO KRST NA CRKVI, STIGLA GA JE BOZIJA KAZNA " !!!???

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija