• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

04.01.2019

22:07

KOMŠIJA SA "NANOGICOM" MI UMALO ZAKLAO UNUKE! Ispovest pretučenog starca s Karaburme!

Vesti

KOMŠIJA SA "NANOGICOM" MI UMALO ZAKLAO UNUKE! Ispovest pretučenog starca s Karaburme!

Podeli vest

Moji unuci su slavili Novu godinu u stanu s drugarima, kad nam je u ponoć banuo komšija Đorđe (23) sa svojim rođakom. Đorđe je stavio nož pod grlo mom unuku, a njegov rođak me nokautirao, valjda zbog buke

Komšija Đorđe, koji nosi "nanogicu", banuo mi je u stan sa svojim rođakom u novogodišnjoj noći, tačno u ponoć, i stavio mom 16-godišnjem unuku nož pod grlo! Navodno mu je zasmetala buka... Uplašio sam se da će ga ubiti, pokušao sam da ga zaštitim, a Đorđev rođak me je udario u glavu i nokautirao me... Uplašio sam se da će nas komšija sve pobiti u kući, priča Miodrag Dimitrijević iz beogradskog naselja Karaburma.

On se oporavio od snažnog udarca, ali je njegov unuk M. D. (16) posečen po ruci dok je pokušavao da se otrgne od pomahnitalog komšije Đorđa P. (23), koji služi kaznu kućnog zatvora zbog droge.

Nije bilo preglasno

Neverovatan incident dogodio se u zgradi u Ulici Salvadora Aljendea. Miodragovi unuci M. D. (16) i N. D. (13) pozvali su u goste pet drugova i dve drugarice kako bi proslavili Novu godinu.

- To su sve školski drugari mog starijeg unuka, dobra deca. Cele večeri nadzirali smo ih moja supruga Ljiljana i ja. Deca su puštala muziku, ali ona zaista nije bila preglasna. Trudio sam se da ne bude prevelike buke jer u zgradi ima dosta starijeg sveta, kojem to smeta. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću imati problem sa tim mlađim komšijom - priča Miodrag.

Nešto pre ponoći, kaže on, nekoliko dečaka je izašlo ispred zgrade da bacaju petarde, dok je Miodragov stariji unuk ostao u stanu sa jednim drugom i drugaricama.

- U tom momentu neko je pokucao na vrata. Pomislio sam da se neko od dece vraća u stan. Unuk je otvorio vrata, a komšija Đorđe mu je bez reči stavio nož pod grlo i zakoračio u stan. Nastala je histerija... Moj unuk je nekako pokušao da odbije napad rukama i tu se posekao o oštricu noža. Đorđe ga je sve vreme jurio kroz stan, mislio sam da će ga ubiti! Pokušao sam da mu pomognem, ali istog trenutka sam osetio jak udarac u glavu, od kog sam završio na podu. Tek sam posle shvatio da me udario taj Đorđev rođak... S njima je bila i neka devojka, valjda Đorđeva - priča šokirani Miodrag.

Nesrećnom starcu i dalje nije jasno šta je tačno zasmetalo komšiji, pa da mu sa nožem upadne u stan.

Đorđev otac ubijen u teretani 2000.

Prema saznanjima Informera, Đorđe P. trenutno služi kaznu kućnog zatvora, uz elektronski nadzor, zbog preprodaje droge. Njegov otac Zoran ubijen je 2. decembra 2000. u jednoj teretani na Karaburmi. Prema tadašnjim napisima u medijima i izjavama očevidaca, Zoranu je u glavu pucao njegov prijatelj, koji je nakon zločina pobegao. 

- Vikao sam u agoniji: "Đorđe, pa šta ti je? Šta to radiš, hoćeš da nas pobiješ?", ali on se nije smirivao. Izudarao je i unukovog drugara, koji je od straha iskočio kroz prozor. Jadno dete je otrčalo do susedne zgrade i lupalo ljudima na vrata pokušavajući da dozove pomoć. Ostala deca su ostala napolju i nisu smela da se vrate - naveo je Miodrag.

U jednom trenutku, u gužvu se umešala i Ljiljana, koja je pokušala da izbaci nasilnike iz svog stana.

- Pitala sam ih zašto nas tuku, a taj Đorđev rođak mi je odgovorio nešto u stilu: "Pa šta hoćeš, tvoji tuku nas." Viknula sam da izađu napolje. Za divno čudo, otišli su... Kad sam videla unuka krvavog i muža ošamućenog, uplašila sam se i odmah pozvala policiju. Oni su ubrzo došli i uhapsili komšiju i njegovog rođaka, ali su ih odmah i pustili kući. Nemam reči - kaže zgranuta Ljiljana.

Sin mu poginuo 2011.

Da sve bude još šokantnije, policajci su ih posavetovali da dečaci neko vreme provedu kod majke, da Đorđe opet ne nasrne na njih?!

Dečaci, inače, žive sa babom i dedom nakon što im je otac, Ljiljanin i Miodragov sin jedinac, poginuo 2011. godine u eksploziji bojlera. Majka dečaka se nakon te nesreće preudala, ali M. D. i N. D. samo povremeno borave kod nje.

Miodrag ističe da su njegovi unuci sada, po savetu policajaca, kod njihove majke.

- Oporavljaju se od šoka i onoga šta im se desilo... Đorđa znam od malih nogu i nikada nisam imao problema sa njim. Poznavao sam i njegove roditelje. Mogu da razumem da je nekoga iznervirala buka, ali onda dođeš, pokucaš na vrata i kažeš šta ti smeta, a ne da bodeš decu, i to još u njihovoj kući - zaključuje Miodrag. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neko

pre 5 godina

Kakva je ovo drzava s ovakvim zakonima i institucijama? Totalno smo nebezbedni cak u svom stanu a ni na ulici nije bolje, skoli,,,,, Jadni mi gde zivimo!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija