• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

05.01.2019

08:56

SNEŽANA SE NE BUDI! Njenog verenika je na licu mesta BMW-om ubila bogata slikarka iz Crne Gore, A ONA JE VEĆ PET I PO MESECI U KOMI!

Vesti

SNEŽANA SE NE BUDI! Njenog verenika je na licu mesta BMW-om ubila bogata slikarka iz Crne Gore, A ONA JE VEĆ PET I PO MESECI U KOMI!

Podeli vest

Devojka Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. jula 2018. u Bečićima i za čije izazivanje je optužena crnogorska slikarka Emina Adrović (23), već pet i po meseci je u komi.

Od povreda zadobijenih u toj nesreći Snežanin verenik Miloš Vukomanović (25) preminuo je na licu mesta.

Kako se saznaje u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gde je Rudinac prebačena posle prvobitne hospitalizacije u risanskoj bolnici, njeno stanje je i dalje nepromenjeno.

- Ona je i dalje u komi, u teškom stanju - kaže izvor iz ove ustanove.

Devojka je smeštena na odeljenju intenzivne nege, a kod nje mogu da uđu samo članovi najbliže porodice. Snežana je u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su ona i njen verenik pokošeni kao pešaci, zadobila povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša.

(FOTO) POČELO SUĐENJE TAJKUNKI EMINI ADROVIĆ ZA IZAZIVANJE NESREĆE U KOJOJ SU STRADALI VERENICI IZ SRBIJE: Žalim zbog tragedije ali ne osećam krivicu!

Do nesreće je, da podsetimo, došlo na bulevaru u Bečićima, u koji su Snežana i Miloš otišli da rade kao sezonski radnici radili u hotelu "Ibero star Belvi". U trenutku kada su se vraćali sa posla i prelazili ulicu njih dvoje je pokosio automobil koji se kretao iz pravca Budve, a kojim je upravljala Emina Adrović.

Foto: facebook

Verenici su pokušali da pređu ulicu na mestu gde je nekada bio pešački prelaz, a koji, kako su objasnili u opštini Budva, više "nije u funkciji".

Miloš Vukomanović od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, dok je teško povređena Snežana prebačena helikopterom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Miloš i Snežana su u vezi bili nekoliko godina. Verili su se, a na jesen prošle godine planirali su da svoju vezu ozvaniče i pred zakonom i pred bogom. Da bi sakupili novac za to, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

Suđenje prate brojne kontroverze

Suđenje slikarki i bogatoj naslednici iz Budve Emini Adrović (23), koja je BMW-om pregazila je verenike iz Srbije, Miloša Vukomanovića (25) i Snežanu Rudinac (24), od prvog dana prate brojne kontroverze - od prikrivanja brzine kojom je Adrović vozila do poništavanja rezultata njenog alko-testa.

Slikarka je posle mesec dana pritvora izašla na slobodu i na suđenju tvrdi da su za tragediju krivi oštećeni.

Adrović je na jednom od prvih ročišta sudiji rekla da joj je žao zbog nesreće, ali da se ne oseća krivom za udes jer "nije mogla da predvidi kretanje Vukomanovića i Rudinac" koji su prelazili ulicu. A potom je nevešto dodala da, nakon meseci branjenja ćutanjem, ipak želi da iznese svoju odbranu, ali pod jednim uslovom.

- Želim da dam odbranu, ali ne i da odgovaram na pitanja prisutnih, zastupnika optužbe, državnog tužioca Ljiljane Milić, svog branioca, kao ni suda. Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem - rekla je tada pred sudom slikarka.

(FOTO) GDE JE TU PRAVDA?! Slikarka koja je pregazila verenike iz Srbije NA SLOBODI: Sud prihvatio jemstvo, Emina Adrović izašla iz zatvora

Od trenutka kada se saznalo za tragediju u Bulevaru u Budvi ovaj slučaj crnogorski mediji uglavnom su pokušali da zataškaju. Nakon inicijalne informacije, u narednim danima o ovoj tragediji nije moglo puno da se pročita. Tek ponegde moglo se saznati da je za nesreću osumnjičena mlada Emina Adrović, inače ćerka bivšeg policajca iz Budve, a sada vlasnika jednog od najluksuznijih hotela na Svetom Stefanu.

Brzinu i dalje kriju

Adrović je ipak nakon udesa uhapšena i ubrzo joj je određen privor do 30 dana. Za to vreme ona je odbijala da ispriča šta se kobne noći dogodilo i odlučila je da se brani ćutanjem.

Kojom brzinom je u tom trenutku vozila Emina Adrović, nikada nije objavljeno jer je to trebalo da utvrdi veštak saobraćajne struke.

Ubrzo je opština Budva izdala zvanično saopštenje, koje su preneli crnogorski mediji, u kom je nevešto objašnjeno da je do nesreće došlo na pešačkom prelazu, ali onom koji nije u funkciji, te da su verenici iz Srbije ulicu pretrčavali tamo gde nisu smeli.

- Novi pešački prelaz je iscrtan dvadesetak metara dalje, a tragovi zebre na starom pešačkom zato nisu podebljani - saopštili su iz opštine.

Foto: facebook

U danima nakon toga pojavila se i informacija da je Adrović u trenutku nesreće bila potpuno trezna, iako je preliminarni nalaz pokazao da je imala 0,51 promila alkohola u krvi.

Kako su pisali pojedini crnogorski mediji, posle dobijanja prvih rezultata alko-testa i saslušanja osumnjičene, istražni sudija Višeg suda u Podgorici, vratio je predmet na postupanje Osnovnom sudu u Kotoru i to zbog, kako navodi podgorički dnevnik, "prekvalifikacije krivičnog dela i nepostojanja umišljaja".

Nakon jednomesečnog pritvora, Adrović je puštena da se brani sa slobode i na suđenju se izjasnila da nije kriva za nesreću.

- Jako mi je teško, ovo mi je totalno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad - rekla je ona, a potom dodala da su Miloš i Snežana "trčali unazad, ali se nisu okretali".

Slikarkini roditelji nudili Miloševom ocu novac

Na dan sahrane Miloša Vukomanovića, kako je ispričao mladićev otac, kod njih kući došao je slikarkin otac sa svitom od oko 20 ljudi. On je insistirao da plati troškove Miloševe sahrane što je njegov otac odbio.

- Nisu uspeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Posle sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili - ispričao je tada otac poginulog mladića, Dragutin Vukomanović.

On je ispričao i da je Eminin otac nakon toga otišao na grob njegovog sina i pokušao tamo da ostavi novac, ali su ga Miloševi rođaci upozorili da to ne radi. Nakon toga slikarkin otac vratio se u Crnu Goru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Ја сам био у екипи која је била оптужена за смрт младића.Особа која нема право да управља возилом попела се и кратком вожњом улетела у гаражи у којој је био радник баш иза врата.Ја сам окривљен што возило нисам при паркирању угасио.Писменим путем сам затражио пре суђења сусрет са судијом да га упознам са истином јер сам био сигуран да он не зна правила рада у нашој фирми.Дошло је до сусрета где је судија изјавио да је размишао кога да позове како би знао истину.Велика возила на минус се не гасе јер немају антифриз већ су паркирана и мотор ради на леру.Да руководиоци дозвољавају да сви радници раде све а да нису за све обучени.Несрећни ,,возач,, је добио само 6 месеци затвора ЈЕР НИЈЕ ХТЕО ДА УСМРТИ РАДНИКА!Ми смо били ослобођени а тужиоце сам изрешетао пошто им је био циљ да спасу лошу организацију руководиоца.НЕ СЕДАЈ ЗА БИЛО КАКВО ВЕЛИКО ВОЗИЛО АКО НА ТО НЕМАШ ПРАВО.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija