• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

10.01.2019

22:13

ISPEKLE 'ZANAT' U ITALIJI, PA ONDA HARALE PO SRBIJI: Snaja i zaova ojadile Nišlije za 4,5 miliona

Vesti

ISPEKLE 'ZANAT' U ITALIJI, PA ONDA HARALE PO SRBIJI: Snaja i zaova ojadile Nišlije za 4,5 miliona

Podeli vest

Pančevka V. Đ. (32) i bivša žena njenog brata L. Đ. (22) za samo mesec dana opljačkale više stanova u Nišu i okolini, odakle su odnosile keš i dragocenosti. Predstavljale se kao vračare ili kupci antikviteta

Pančevka V. Đ. (32) i bivša žena njenog brata L. Đ. (22) sumnjiče se da su u proteklih mesec dana ukrale keš i dragocenosti u ukupnoj vrednosti od 4,5 miliona dinara iz stanova u Nišu! Žrtvama bi kucale na vrata i predstavljale se kao vračare ili kupci starih stvari i antikviteta kako bi ušli u stan i krali. Ako nikog ne bi bilo u stanu, jednostavno bi kalauzom razvalile bravu.

Ima još žrtava

Policija je prekjuče uhapsila V. Đ., ali ju je sudija za prethodni postupak pustio da se brani sa slobode (?!?), dok je L. Đ. i dalje u bekstvu!

Plen

Jednom čoveku na Vizantijskom bulevaru, koji je nakratko napustio stan, ukrale su čak 25.000 evra iz stana

U policiji sumnjaju da su snaja i zaova, osim u Nišu, gde se sumnjiče za sedam teških krađa, harale i po drugim gradovima u Srbiji, pa se konačan broj opljačkanih još utvrđuje!

- Njih dve su lopovski "zanat" ispekle u Italiji i odlično su uigrane. One su deo porodične bande koja se godinama bavi krađama u Italiji. Teško je pratiti njihovo kretanje jer putuju bez pasoša, granicu prelaze ilegalno ili na prevaru, pričajući da su im ukradena putna dokumenta. Zato i čudi odluka suda da V. Đ. pusti da se brani sa slobode - objašnjava naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, snaja i zaova su polovinom prošle godine došle u Srbiju iz Italije i odmah krenule u pljačku.

- S obzirom na to da ih u njihovom kraju, u Pančevu, dobro poznaju, odlučile su da kradu po drugim delovima Srbije. Postoje ozbiljne indicije da su pljačkale po Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ali su se na kraju ustremile na Niš, gde su tokom poslednjih mesec dana opljačkale najmanje sedam stanova - navodi naš izvor.

Majka jedanaestoro dece!

Kako saznajemo, V. Đ. ima čak 11 maloletne dece. Ona se nakon hapšenja pravdala da je samo čuvala stražu dok je njena zaova krala. Čak je kazala i da je bila veoma iznenađena kada je čula koliko je novca nestalo, jer je, navodno, njena zaova zadržala za sebe najveći deo plena.

U stilu profesionalnih kriminalaca, snaja i zaova su uvek menjale način na koji su odlazile u "akciju" kako ne bi bile uhvaćene.

- Ponekad su u krađu išle autobusom, a nekad iznajmljenim automobilima. Zvonile bi ljudima na vrata i ukoliko bi u stanu zatekle nekog, nudile su usluge vračanja ili bi tvrdile da otkupljuju stare stvari. Dok bi jedna zagovarala žrtvu, druga bi krišom krala dragocenosti. Međutim, ako bi stan bio prazan, razvaljivale bi bravu obijačkim alatom i na brzinu krale sve što je vredno, novac, nakit i druge dragocenosti - navodi naš sagovornik.

Zaboravile alat

Tako su, kaže on, jednom čoveku na Vizantijskom bulevaru, koji je nakratko napustio stan, ukrale čak 25.000 evra u kešu!

- Identifikovane su zahvaljujući tome što ih je prilikom pljačke u Ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu primetila čistačica, pa prilikom bekstva nisu stigle da pokupe obijački alat, što je preko otisaka prstiju omogućilo da budu identifikovane - rekao je izvor.

Snaja i zaova su sve ukradene stvari prodavale budzašto na pančevačkoj buvljoj pijaci, a novac su trošile, tako da policija nije uspela da pronađe ništa od milionskog plena.

MASKIRANI RAZBOJNICI OPLJAČKALI POŠTU U MILEŠEVU - OD RADNIKA OTELI 700 EVRA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija