• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

01.02.2019

09:36

UHAPŠEN VOZAČ Zorana Babića zbog stravičnog lančanog sudara kod Doljevca!

Vesti

UHAPŠEN VOZAČ Zorana Babića zbog stravičnog lančanog sudara kod Doljevca!

Podeli vest

Policija je uhapsila vozača automobila "škoda superb“ D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u jučerašnjem teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojem je jedna osoba poginula, a pet je povređeno, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu

D. S. je "škodom" vozio direktora Koridora Srbije Zorana Babića, kada je oko 8.50 časova, verovatno zbog magle, ušao u poglešan kanal za napratu putarine i naleteo na "opel" u kojem je stradala putnica S. G. iz Debelice kod Knjaževca.

(FOTO) TEŠKA NESREĆA NA AUTOPUTU! POVREĐEN ZORAN BABIĆ, DIREKTOR KORIDORA SRBIJE - JEDNA OSOBA POGINULA!

Babić je u udesu teško povređen, kao i putnica M. A., sestra nastradale žene, dok su vozač "opela" S. A., vozač „pasata“ S. S. (64) i D. S. lakše povređeni.

Babićevom vozaču određeno je zadržavanje do 48 časova i nalazi se u KP zavodu u Nišu odakle će sutra biti priveden na saslušanje.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov izjavio je danas da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču automobila marke „škoda“ D.S. (1984) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče izazvao saobraćajnu nezgodu na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet zadobilo povrede. 

 - Juče se na državnom putu I-a reda, na naplatnoj stanici Doljevac u smeru ka Leskovcu, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri vozila i u kojoj je jedno lice poginulo, dok je pet osoba povređeno - rekao je Arsov i dodao da istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. 

Arsov je objasnio da je do nezgode došlo kada se vozilo marke „škoda“, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici. 

 - Od siline udara „opel astra“ se pomerila napred i udarila u vozilo „folksvagen pasat“, koje je takođe bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu - rekao je Arsov. 

Prema njegovim rečima istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo „škoda“ kretalo u trenutku saobraćajne nezgode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CEOT

pre 5 godina

Babic nije bio vezan, zato se i izlomio, a ovaj je vozio prebrzo, pa nije ni video naplatnu rampu. Ali dobro, ne ocekujem da to pise bez obzira koliko je logicno.

Plohov

pre 5 godina

Ma pustite te zene, decu... kako nam je Babic ? Jadan covek, prvi je morao da da intervju tesko povredjen, jos juce.

Milan

pre 5 godina

Svako mora da odgovara za ono što radi,istraga će pokazati.

Ceca

pre 5 godina

Treba da odgovara za svoju nepažnju, pa jedna osoba je izgubila život.

Sanda

pre 5 godina

A pri kojoj brzini na naplatnoj rampi, po magli?

sasa

pre 5 godina

Policija ce utvrditi sta je uzrok nesrece , do tada mozemo samo da nagadjamo.

Lela

pre 5 godina

Svako ko pocini bilo koji saobracajni prekrsaj mora da odgovara...

Dovla

pre 5 godina

Poštovana, s obzirom na sve, a naročito na posledicu, ovo je krivično delo.

mikica

pre 5 godina

Veoma stravican prizor. Magla je veoma opasna prirodna pojava. Usporite ljudi.

Danilo

pre 5 godina

Nesrece se dasavaju nada mse da namera svakako nije postojaIa DA CE SE USLOVI KAO I OKOLNOSTI TOKOM ISTRAGE RASVETLITI.

marko

pre 5 godina

Danas neko zapalio namerno, sutra slucajno, prekosutra magla... Mislim da nije problem u uslovima puta vec u onima sto ne prilagode vožnju istim!

Ivan

pre 5 godina

Strašno. Saučešće porodici poginule žene. Da nadležni što pre utvrde kako je došlo do nesreće.

Laki

pre 5 godina

bajaga vožnja. najmanje 150 m pre naplatne rampe je znak da je dozvoljena brzina 40 km na sat. da je babice vozač poštovao ograničenje brzine, bez obzira na maglu video bi da je ušao u pogrešnu traku i imao vremena da ili ukoci ili promeni traku. ovako je ubio jadnu ženu i zavio njenu porodicu u crno.

Vladana

pre 5 godina

Zbog jednog pogrešnog skretanja sve izgubiš.

Milan

pre 5 godina

Vozilo je vlasništvo firme Trace Srbija, firme koja je angažovaba na radovima na koridoru 10. Šta je Babić tražio u tim kolima? Pitam za babu.

Ana

pre 5 godina

Bez obzira ciji je vozac treba da bude uhapsen i osudjen za ono sto je uradio!

SS

pre 5 godina

Ne zna vozač da težak,glomazan teret ima veću inerciju vozila,i pobogu sa kojom brzinom je stručnjak prilazio naplatnoj rampi,pobogu šta radite vi koji treba da brinete o narodu,i da osionog vozača opomenete na brzu vožnju.Bez iznenađenja neka vozila po magistrali upale rotaciju i preko punih linija jure kao na trkačkim stazama.

Ivan

pre 5 godina

Niko ne može biti zaštićen. Svako će odgovarati za ono što je učinio.

Milica

pre 5 godina

Policija će utvrditi uzroke nesreće, a krivac će snositi posledice!

Nenad Koprivica

pre 5 godina

Stravična nesreća ali ne zbog magle no neprilagođene vožnje uslovima puta. Kada je velika magla, profesionalci voze 30kmh kako bi uočili prepreke na kolovozu. Ovo je čista bahatost ili nestručnost onoga ko bi morao biti obučeni vozač profesionalac ili je jednostavno imao naređenje da što pre stigne na odredište, da se ne hladi pečenje.

Drgo

pre 5 godina

Tako voze svi "nedodirljivi" Za te kamikaze zakon ne posoji..

Zivko

pre 5 godina

Ministru zekim da sto ore ozdravi i da nam zavrsi koridor. Bice to veci neimar od Mrkonjica. Zivot je pred njim. Samo napred.

nada

pre 5 godina

A poginula zena? Nje se niste ni setili da je pomenete. Babicu porucujete zivot je pred njim. A pred njom? Ispade da je vama njegova povreda vaznija od njenog zivota.

Rodja

pre 5 godina

Treba po izlasku iz bolnice uhapsiti i procesuirati i bahatog Babića zbog nekontrolisanja svog vozača kao starešine vozila i kabadahije.

Miki

pre 5 godina

Treba reci da svi vozaci drzavnih sluzbenika voze veoma brzo i nepostuju pravila saobracaja, jer smatraju da su iznad drugih aktera u saobracaju.Tako su se u proslosti isto desavali slucajevi gde na zalost imamo zrtve.Treba ih regulisati zakonom i spreciti tragedije.

Tomica Pantinac

pre 5 godina

У нормалној држави вест би гласила " Возач Драгана Бабића ухапшен а г. Бабић, директор ЈП Коридори Србије и бивши шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије ургетно смењен са места директора и искључен из чланства СНС! Бити посредни саучесник у убиству из нехата а остати привилегован, то вређа народ!

Dragana

pre 5 godina

Mislim da bi u normalnoj državi pisalo "Jedna osoba poginula i četiri osobe povređene u udesu koji je izazvao vozač Zorana Babića..." Ostalo ne bih menjala.

milan

pre 5 godina

Ukoliko se dokaže da je kriv svakako će odgovarati u skladu sa zakonom!

Abe

pre 5 godina

Žao mi je povređenih, posebno poginule. Međutim krivac nije samo vozač, krivac je i Babić jer on nije kao neko ko je vozaču direktno nadređeni ni na koji način uticao na njega da pravilno vozi, već mu je i sam bio primer nepravilnosti (nevezan spava u autu u pokretu). Vozač je osnovni krivac za udes, međutim i Babić je saučesnik, jer bio je dužan, a nije uticao na svoga vozača da pravilno upravlja motornim vozilom. Ovo je opšte poznata osionost državnog aparata pod devizom, ``mi smo država, nama niko ništa ne može``. Strašno je koliko vozači državne administracije nasilno, nepropisno i oholo voze, jer sami njihovi pretpostavljeni umesto da utiču na to da pravilno voze, oni baš naprotiv, uvek negde žure da bi onda čekali. Ovo je slika i prilika naše države, nekom siromahu naplaćuju kaznu za prekoračenje brzine od dva kilometra koju su izmerili nebaždarenim radarom, dok na drugoj strani za određene državne strukture propisi uopšte ne postoje.

Lazni Bot

pre 5 godina

Svaka ti je na mestu,nadamo se da ce pritisak javnosti uspeti bar da Babic podnese ostavku ali opet ce ga veliki vodja smestiti u neko ministarstvo setimo se Malog polupao Savamalu pa kao smenjen a postao ministar tako ce i sa ovim sto je spalio kucu novinaru satro uhapsen a posle ce da napreduje,Srbija drzava banana.

Torres

pre 5 godina

Na žalost smrtan ishod ponov na našim putevima.... saučešće porodici.

nevena

pre 5 godina

I posle kazu da institucije ne funkcionišu, poslednjih dana smo videli da partijska knjizica nije stit ako prekrsite zakon, to je pravi evropski put kojim korača Srbija i po tim vrednostima smo veoma blizu EU

Dejan

pre 5 godina

Sva sluzbena vozila se na autoputu ponasaju kao da su najaci i svi voze preko ogranicenja,dokle vise

Zorana

pre 5 godina

Svi smo mi vozači, sačuvaj nas Bože ovakvih stvari. Na putevim ase nikad nezna šta može da se desi.

Vazduplohovac

pre 5 godina

Domaci "strucnjak" za vazduplohove, pertijski uhlebljenik, nazalost nije jedini.

Dragana

pre 5 godina

Zaista mislite, urednici Informera, da je manje tragična ili važna vest da je jedna žena izgubila život, nego da je povređen onaj ko je posredno odgovoran za udes? Tako ste napisali u naslovu teksta.

NEVENA

pre 5 godina

Coveka koji je izazvao saobracajnu nesrecu u kome je jedna osoba ni kriva ni duzna izguboila zoivot, naravno da treba uhapsiti i kazniti za to krivicno delo.

Dragojlo

pre 5 godina

Taj kao i drugi su dobili posao preko veze a ne da li odgovara znanjem za takav posao!!Gde su vam vozaci sa 20 godina iskustva????

Goran

pre 5 godina

Sigurno je da nije ni malo lako ni ovom vozaču.

Vanja

pre 5 godina

Kada bi se pojedinci malo dozvali pameti, ovakvih nesreca bi bilo manje.

Natasa1996

pre 5 godina

Ovo je strasna nesreca i verujem da ce tuzilastvo ispitati sve cinjenice i uzroke ove tragedije!

Maja

pre 5 godina

Tragedija se desila. Tuzna slika za sve aktere.

iva

pre 5 godina

Policija ce odraditi svoj posao, a krivac ce da odgovara za svoju ne paznju.

era

pre 5 godina

Nije ni malo lako ni tom vozacu ali ce odgovarati za svoju ne paznju.

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija