• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

14.02.2019

22:58

MALI NIKOLA (12) SE UBIO ZBOG JEDNE JEDINICE! Mališan sahranjen, otac slomljen od bola: UČIO JE DA POPRAVI TU OCENU!

Vesti

MALI NIKOLA (12) SE UBIO ZBOG JEDNE JEDINICE! Mališan sahranjen, otac slomljen od bola: UČIO JE DA POPRAVI TU OCENU!

Podeli vest

Rođaci malog Nikole Markovića (12) nikako ne mogu da shvate da je zbog jedne slabe ocene u školi sebi oduzeo život. Nikolin otac: Učio je da popravi tu ocenu, ništa nije ukazivalo na tragediju

Mališan iz Negosavlja kod Medveđe Nikola Marković (12) ubio se u ponedeljak iz očevog pištolja, razočaran jer je imao jednu zaključenu jedinicu na polugodištu!

Nikolin otac Siniša, međutim, kaže da je njegov sin bio voljan da popravi tu ocenu, da zbog toga nije kinjio sina i da ništa nije ukazivalo da će dečak dići ruku na sebe iz tako banalnog razloga.

Svi pitaju: "Zašto?"

Mnogobrojni rođaci i prijatelji porodice Marković juče su ispratili na poslednji počinak nesrećno stradalog mališana. Reč koja se najčešće čula u povorci je "zašto", ali niko nije imao odgovor na to pitanje, čak ni Nikolini roditelji.

Siniša Marković nam je kroz suze ispričao da on i supruga Sandra, koja je u sedmom mesecu trudnoće, nisu primetili nikakvu promenu u ponašanju kod njihovog sina.

Foto: Informer

Nikolin otac Siniša Marković

- Ništa nije nagoveštavalo tragediju... Tačno je da smo razgovarali o njegovom učenju, ali reč je samo o jednoj jedinoj slaboj oceni. Nikola je tokom raspusta učio kako bi, čim krene nastava u drugom polugođu, mogao da popravi tu ocenu. Sve je to ukazivalo da smo razgovorom rešili sve i da Nikola ide dalje... - priča Siniša.

NADAM SE DA ĆE VAM NOVO DETE BITI BOLJE NEGO JA... Pročitajte POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO dečaka (12) koji se UBIO OČEVIM PIŠTOLJEM i zašto je pored pisma OSTAVIO 15 EVRA!

Nažalost, Nikola nije tako razmišljao. U njegovoj glavi su se mešali osećaji razočaranja zbog neuspeha i kritike roditelja, pa se odlučio na fatalan korak. Pripremio je oproštajno pismo, u kom je, između ostalog, stajalo:

"Ne mogu više da podnesem kritike zbog te loše ocene. Sada više nećete imati koga da kritikujete... Nadam se da će vas sledeće dete usrećiti i da će biti bolji nego ja. Nemam ništa više da vam ostavim, osim ušteđevine od 15 evra..."

Foto: Informer

Potresno pismo je čuvao do prve prilike kad bude ostao sam u kući, a to se dogodilo u ponedeljak, oko 18 sati. Mališan je pucao sebi u usta, a smrt je bila trenutna. Njegovo telo, u lokvi krvi, pronašle su majka Sandra i mlađa sestra. Kad je videla mrtvog sina, Sandra se onesvestila od šoka, a kad je ubrzo došla sebi, pozvala je muža.

- Bio sam tog dana u planini, zbog seče drva za ogrev. Živimo od toga... U sumrak me pozvala supruga, signal je bio loš, pa nisam razumeo svaku reč, ali sam shvatio da se nešto loše dogodilo i požurio sam kući... Tad sam video šta se desilo... - kazao je bolom skrhani otac.

Sandra je juče jedva stajala od bola pored belog kovčega u kom je bio njen sin. Kada je kovčeg iznet iz kuće, dvorištem se prolomio Sandrin vrisak, dok je njena majka u očaju pokušavala da zadrži ljude koji su odnosili telo njenog unuka na groblje.

Foto: Informer

 

DEČAK (12) PUCAO SEBI U USTA IZ OČEVOG PIŠTOLJA! Pored tela pronađeno OPROŠTAJNO PISMO ZA RODITELJE! Nezapamćena tragedija u selu kod Medveđe!

Izbegli, pa se skućili

Porodica Marković, inače, nije imućna, ali je veoma poštovana u Medveđi i okolini. Siniša je posle rata na Kosovu 1999. godine došao u okolinu Medveđe, u selo Crni Vrh. Tamo je upoznao Sandru, koja je u taj deo Srbije došla nakon što je proterana tokom zločinačke akcije "Oluja" iz Hrvatske 1995.

Posle kraćeg zabavljanja, Siniša i Sandra su se venčali i započeli zajednički život. Bili su u početku podstanari, ali Sinišine vredne ruke uspele su da zarade dovoljno da kupe kuću u naselju Negosavlje. Tu su dobili Nikolu, a zatim i ćerku. Sastavljali su kraj s krajem, ali su ipak bili srećni zbog dece, kojoj su bili posvećeni.

Kad se desila tragedija, policija je morala da obezbeđuje kuću Markovića zbog rizika da Siniša iz očaja digne ruku na sebe. Sandra je takođe u teškom stanju i pod stalnim je nadzorom lekara, kako od stresa ne bi imala spontani pobačaj. 

Pištolj zaključan, municija odvojena

Nikolin otac Siniša ispričao je da u legalnom posedu ima lovačku pušku karabin i pištolj.

- Strogo sam se pridržavao pravila o čuvanju oružja. Sve je bilo pod ključem. Posebno je pištolj bio obezbeđen, tako da je fioka u kojoj je ostavljen bila ojačana sa tri šrafa, koja sam ja jedva zavrnuo. Nije mi jasno kako je Nikola uspeo da ih odvrne. Pištolj je bio bez municije, koja stoji odvojeno iz predostrožnosti. Nažalost, on je sve to pronašao i napunio pištolj. Nisam mogao ni da posumnjam da će se latiti oružja, jer ga to nikada nije privlačilo. Nije bio radoznao da traži da razgleda oružje, a i kad sam ga pozivao da ide sa mnom u lov, on bi pustio kerove i vratio se kući. Jednostavno ga to nije interesovalo... Nikom nije jasno zašto se ubio - priča Siniša.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola K Bgd

pre 5 godina

Iz svega ostalog je imao prelaznu, iz geografije nije mogao... Nesto tu nije u redu... Proverite skolu i profesora.

Vesna

pre 5 godina

Mnogo bitna geografija.A ko bi pomislio da ce to toliko loše uticati na dečaka.Strašno.Kolege ubuduće budite bolji psiholozi.

Iris

pre 5 godina

I ta kretenusa od zene koja mu je ostavila tu slabu ocenu,zar nije mogla da mu pomogne i da mu da prelaznu.cccc uzas i od tih prosvetara.Kakva je to profesorka kad nije mogla da nauci decu za 2.

TANJA

pre 5 godina

Kao nikad mu otac nije pokazao kako se stavlja municija.I kako sme dete da zna gde stoji postolj.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija