• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

16.02.2019

08:38

IONAKO ĆU ZA TEBE DOBITI 10 GODINA I IZAĆI DO TRIDESETE! Jezive poruke koje je VELJKO (17) KOBNE VEČERI DOBIO OD UBICE!

Vesti

IONAKO ĆU ZA TEBE DOBITI 10 GODINA I IZAĆI DO TRIDESETE! Jezive poruke koje je VELJKO (17) KOBNE VEČERI DOBIO OD UBICE!

Podeli vest

Dopisivanje na Instagramu je završeno u 2.50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu. a onda je usledila tragedija

- Nikada nam se niko nije žalio na njega, nije pravio probleme. Bio je nasmejan i vedrog duha. Zašto ga je ubio, mi ni danas ne znamo - ovako kažu roditelji Veljka Vasiljevića (17), iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, otac Nikica i majka Veliborka.

Njihov sin je pre mesec dana nasmrt izboden nožem, a osumnjičeni za ovo krivično delo je Dušan Milanović (19), komšija iz ulice i Veljkov prijatelj, koji se nalazi u istražnom pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

- Naš sin je bio učenik treće godine na smeru ugostiteljski tehničar. U FK Radnički je branio, veoma je voleo fudbal. Učili smo ga da poštuje starije, i verovatno je zbog toga što je uvek bio kulturan imao mnogo drugova. Bio je omiljen među njima - nastavljaju Nikica i Veliborka.

(FOTO) DETALJI HORORA KOD SREMSKE MITROVICE! Drugari i komšije vraćali se iz provoda, a onda je jedan izvadio nož i ubio tinejdžera!

Zajednički drugovi dvojice mladića, koji u teškim trenucima pokušavaju da budu uteha unesrećenim roditeljima, u razgovoru se pitaju se zašto je Dušan te večeri uopšte poneo nož kada je pozvao Veljka da se obračunaju.

Od 12. januara porodični dom Vasiljevića u Ulici Slobodana Penezića zavijen je u crno. Veljka niko više ne može da vrati, a roditelji i njegov stariji brat Nikola (22) uzdaju se da će pravda pobediti na sudu i da će ubica biti najstrože kažnjen.

Foto: Informer

Bili su drugari: Dušan Milanović i Veljko Vasiljević

- On je mog sina ubo četiri puta nožem čije je sečivo dugačko 15 centimetara. Veljko je imao dva uboda u butinu, jedan u rame i jedan u srce. Ne znamo koji je bio fatalan, ali je sasvim jasno da je on išao s tom namerom da ga ubije - tvrdi otac Nikica.

On je tragičnu vest primio u Nemačkoj, gde je u tom trenutku bio kao vozač kamiona.

- Tog dana me je pozvao stariji sin i rekao da je Hitna pomoć odvezla Veljka i da moram da se vratim kući. Pokušavao sam da putem telefona dobijem više informacija, ali mi se niko nije javljao od ukućana. Onda me je pozvao Dragan, Dušanov otac, i rekao: "Ovaj moj debil je izbo Velju, primi moje saučešće." Parkirao sam kamion, počeo da se tresem, da plačem... - priseća se Nikica dok mu oči suze.

Foto: Informer

Mesto ubistva

U traganju za istinom, kako je došlo do ubistva posle sukoba koji je između njih dvojice izbio prvo u gradu, Veljkov otac pokazuje prepisku na Instagramu od te večeri između njegovog sina i Dušana.

- On je Veljku poslao poruku u 2.26 ujutru, da dođe na igralište da se obračunaju. Moj sin je stalno tražio odgovor na pitanje zašto ga je on napao u gradu, da nije bilo razloga, da ništa nije kriv, ali je on insistirao da dođe do terena. "Izlazim za minut, i to sam, nikoga neću zvati", napisao je Dušan. Čak mu je uputio i poruku u kojoj kaže: "Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do 30." - kaže Veljkov otac.

Dopisivanje je završeno u 2.50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu. Inače, između dvojice mladića ranije nije bilo sukoba.

Nekoliko trenutaka posle napada, naišao je N. K. (17), koji je zatekao Dušana na Veljku.

- Zgrabio sam ga i sklonio od njega. Dušan je nešto mrmljao, ništa nisam mogao da ga razumem, dok je Veljko ležao nepomičan, pomislio sam da se onesvestio. Nisam znao da je u tom trenutku već bio mrtav - priseća se Veljkov najbolji drug još iz vremena zabavišta.

On je sačekao Hitnu pomoć, koja je na poziv komšija već bila krenula. Ali bilo je kasno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 5 godina

Čuj ovo,10 godina za ovakvo ubistvo. 40 godina teške robije sa svakodnevnim teškim radom u rudničkoj jami ili kamenolomu, minimum ,bez mogućnosti pomilovanja ili skraćenja kazne,mada je doživotna primerenija kazna,pa će ovakvih ili sličnih slušajeva biti mnogo manje.Saučešče porodici,a pravosuđe da konačno radi svoj posao.

Klimt Bec

pre 5 godina

Da se ovakve tragedije nebi vise nikada desavale, da iz bahatosti i gluposti gube mladi zivoti !!! Kazna mora biti maksimalna ne samo zbog ucinjenog dela, vec za primer ostalima da znaju sta ih ocekuje...

Ljubiša

pre 5 godina

Strašno, ne daj Bože nikome ali ljudi, nije ni taj ubijeni dečkić baš bio normalan - gde mu je bio mozak da posle takve poruke i pretnje izađe, u gluvo doba noći na mračan fudbalski teren da se sretne sa nekim kojeg zna kao nasilnika? Izgleda da je i on sam pokušavao da se etablira i nametne kao veća faca od ovoga što ga je ubio ... Šta je hteo time da pokaže? Nisi ti nikakva faca, ne bojim se ja od tebe, malo će se pesnicama pobijemo i ima da te razbijem? A garant je znao da taj stalno ima nož jer su se družili.

Mile lala

pre 5 godina

Што га брига. Иде у смештај "Б" категорије Обезбеђено му обућа, одећа и школовање. Он је то све знао. А знао је и да овог другог више неће никад бити. Срамота од државе. Затвор мора да буде и освета за учињено, а не награда.

Maja

pre 5 godina

"Ovaj moj debil izbo Veljka...." kao da je ubio psa, a ne necije dete...onda me ni ne cudi sto je sin takav kakav je. Maksimalna kazna, kad vec ne moze dozivotna!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59