• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.rs

23.02.2019

08:40

DRAMA U PORODICI ĐOKOVIĆ! Jelenin deda od otmice ima HALUCINACIJE I STRAHOVE! Sudski veštaci mu zabranili da DOĐE NA SUĐENJE OTMIČARIMA!

Vesti

DRAMA U PORODICI ĐOKOVIĆ! Jelenin deda od otmice ima HALUCINACIJE I STRAHOVE! Sudski veštaci mu zabranili da DOĐE NA SUĐENJE OTMIČARIMA!

Podeli vest

Okončano je suđenje Branislavu Matiću i Draganu Jeriniću zbog kidnapovanja dede Jelene Đoković, supruge slavnog tenisera.

Pred Višim sudom u Valjevu juče je završeno suđenje optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića (81), dede Jelene Đoković, supruge proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, koja se desila u julu 2018. godine u Ljigu.

Završne reči, pred presudu, juče su izneli Branislav Matić (37) iz Sremske Mitrovice i njegov pomagač Dragan Jerinić (39), koje tužilaštvo tereti da su 25.jula 2018. godine ušli u kuću dede Novakove supruge, koji živi sam, oteli mu mobilni, 26.000 dinara, a zatim ga odveli u kukuruzište i vezali za stub. Od njegove porodice su tražili otkup od dva miliona evra i ostavili vezanog starca, čije je zapomaganje čuo komšija. 

Matić je priznao krivicu, dok je Dragan Jerinić tvrdio da "nije učestvovao u otmici".

- Sam sam izvršio otmicu dede Jelene Đoković. Jerinića sam označio kao pomagača pod pritiskom koji je na mene izvršila policija - rekao je Matić i počeo da se pravda:

POKUŠAJ OTMICE DEDE JELENE ĐOKOVIĆ! Pronađen vezan u kukuruzištu, OTMIČARI TRAŽILI DVA MILIONA EVRA!

- Kajem se! Izvinjavam se porodicama Đoković i Ristić. Na taj korak sam se odlučio da bih došao do novca za lečenje sestrine bolesne dece - rekao je on.

Tužilaštvo za Matića traži maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina, dok za Jerinića traži 10. Matićev advokat zatražio je da mu se izrekne blaža kazna, navodeći da sumnja da je najstroža kazna zatražena zbog toga što se radi o dedi žene Novaka Đokovića. Takođe je zatražio da sud ima u vidu tragičnu sudbinu Matića, koji je sa četiri godine ostao bez oca, a kasnije i bez majke.

Foto: printscreen/Andrijana Srećković

Iznošenju završnih reči nije prisustvovao oštećeni Milosav Radisavljević, i to zbog teškog zdrastvenog stanja, a iz istog razloga neće prisustvovati ni izricanju presude. To je stav i sudskog veštaka, neuropsihijatra Snežane Marjanović.

ŠOKANTNI DETALJI HAPŠENJA OTMIČARA: Dedu Jelene Đoković oteli GLUPAN I TUPAN!

- Njemu se stanje pogoršalo posle otmice, ima halucinacije, jak nemir i strahove, te više nije sposoban da sam brine o sebi, već je porodica morala da angažuje bračni par, da brine o njemu - rečeno je na suđenju.

Tužilaštvo je ostalo pri stavu da su Matić i Jerinić odgovorni za otmicu Radisavljevića. Zamenik višeg tužioca u Valjevu Zlatko Šulović naveo je da je Matić skoro u potpunosti priznao delo, te da je utvrđeno da je Jerinić, po njegovom nalogu, kupio par telefonskih kartica za mobilni, koje su kasnije koristili za dogovor o izvršenju dela. Tužilaštvo smatra da je u kuću Radisavljevića kroz prozor ušao Jerinić, te da je Matiću zatim otključao vrata.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Ova Jelena kao da forsira nekunaplatu po polisi osiguranja....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59