• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

08.03.2019

14:25

ŠOKANTAN EPILOG SLIČAJA ADVOKATICE KOJA JE UBOLA NOŽEM SVOG KLIJENTA! Lidija neće odgovarati za svoj krvavi pir

Vesti

ŠOKANTAN EPILOG SLIČAJA ADVOKATICE KOJA JE UBOLA NOŽEM SVOG KLIJENTA! Lidija neće odgovarati za svoj krvavi pir

Podeli vest

Dan nakon što je advokat Lidija Opačić (39) iz Subotice juče pokušala da ubije svog dugogodišnjeg klijenta Darka Grunčića (34) policiji i tužilaštvu još nije jasno zbog čega se odlučila na takav korak

Ona se juče na saslušanju branila ćutanjem jer nije mogla da izjavu, ali je odmah, pošto joj je izrečena mera kućnog pritvora bez nanogice, odjednom imala snage da se oglasi na svom Fejsbukprofilu: "Dragi prijatelji, poznanici, mediji, ono što u životu najbolje znam da radim je da ćutim. Tako će biti i ovaj put".

(FOTO) OVO JE ADVOKATICA LIDIJA KOJA JE KLIJENTA NAPALA NOŽEM! Sipala mu lek u rakiju, nesrećnik se krvav sam oteturao do bolnice!

Iako niko od dvoje aktera, ni Opačić, ni Grunčić nisu želeli da kažu šta se zaista desilo, subotička policija ne isključuje mogućnost da su Lidija i Darko bili u emotivnoj vezi. To je jedan od pravaca istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja.

Gospođa Lidija je predivna osoba, pre svega kulturna, mirna, staložena, uvek spremna da izađe ljudima u susret i da im pomogne. Kroz godine poznanstva sa njom i susrete uvek sam imao utisak da postoje i pošteni i nasmejani advokati koji će vam izaći u susret bez obzira na vreme. Nadam se da će gospođa iz ovoga izaći jača i da će se utvrditi neophodne činjenice. Svoj utisak o njoj zadržaću i nakon ovoga jer je stvarno divna osoba i ko zna šta je uzrok ovog nemilog događaja - kaže jedan od komšija Opačićeve.

Sumnju policiji da je nešto više bilo od poslovne saradnje između advokata i klijenta, je i sama izjava žrtve Darka Grunčića koju je dao posle previjanja u bolnici.

Foto: facebook.com/Darko Grunčić

Darko Grunčić

Kako se saznaje, Darko je dao pismenu izjavu u tužilaštvu u kojoj je potvrdio "da su se dobro znali i sarađivali dobro".

- Verovatno sam svojim nekim ponašanjem izazvao taj čin, niti tražim krivično gonjenje niti odštetu, verovatno sam preterao - saopštio je u svojoj izjavi Darko.

Lidija je, kako su preneli mediji, Darku sipala lek za pritisak u rakiju, međutim lek na njega nije delovao. Advokatica je potom, prema navodima, dohvatila nož, ubola ga i nanela mu lakšu telesnu povredu. Darko je tada pobegao iz njene kancelarije i sam otišao u bolnicu da zatraži pomoć. Rana je sanirana i on nije životno ugrožen.

Prema informacijama iz istrage, posle privođenja Lidija je rekla da je htela da ga izbode nožem po vratu, ali nije definisala prirodu odnosa sa Darkom. Najpre je rekla da je u pitanju njen suprug, pa njen partner, da bi na kraju izjavila da se radi o njenom dugogodišnjem klijentu.

Tužilac će nakon istrage utvrditi da li je bilo namere prilikom povređivanja.

Dragan Inđić, otac Lidije Opačić, inače penzionisani advokat, izjavio je da je "klijent isprovocirao njegovu ćerku" i potvrdio da ne traži njeno gonjenje.

- On je isprovocirao Lidiju, i preterao je u tome, prema sopstvenom priznanju. Ne traži njeno gonjenje, nema nameru da je tereti, tako smo obavešteni i to nam je potvrđeno za sada - izjavio je on.

On je potvrdio da do sada nije bilo problema u susretima Lidije i Darka.

- On je čak molio njenog supruga da ne prijavljuje slučaj policiji. U prostoriji je bilo samo njih dvoje. Ona ga zastupa u nekoliko predmeta, šta se moglo desiti kod njega, oko te agresije, ne znam. Za nju mogu reći da znam svoje dete i da ne bi mogla reagovati agresivno iz čista mira. Sve je okončano danas, pušteni su oboje kući. Sada će tužilac odlučiti oko daljeg postupka u ovom slučaju - kaže otac advokatice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija