• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

15.03.2019

11:13

"ŠPIJUN" IZ PETROVCA NA MLAVI ZARADIO NANOGICU! Prodavao lične podatke građana raznoraznim agencijama

Vesti

"ŠPIJUN" IZ PETROVCA NA MLAVI ZARADIO NANOGICU! Prodavao lične podatke građana raznoraznim agencijama

Podeli vest

Požarevac-Vlasnik Agencije "SIA-SIA" PR Petrovac, Rade Mitić (70) iz Petrovca na Mlavi osuđen je na godinu dana kućnog zatvora uz elektronsko praćenje zbog krivičnog dela odavanje tajne, koje se odnosi na Zakon o tajnosti podataka ličnosti

Mitić je nanogicu zaradio na osnovu Sporazuma o priznavanju krivice, koji mu je omogućuje, ako
prizna delo za koje se tereti, blažu kaznu. Inače, za ovo krivično delo zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina zatvora.

Požarevačka policija u saradnji sa Bezbedonosnom informativnom agencijom i Višim tužilaštvom u
Požarevcu 20. decembra prošle godine uhapsila je Radeta Mitića i protiv njega podnela krivičnu prijavu za odavanje tajne.

PI*KA OD ČOVEKA! IŽIVLJAVAO SE NAD DEVOJKOM, PA PLAKAO I KUKAO NA SASLUŠANJU!

Mitić je u pritvoru ostao sve do šestog februara ove kodina, kada je sa Višim tužilaštvom sklopio Sporazum o priznavanju krivice. Taj predlohg tužilaštva Viši sud u Požarevcu 26. februara prihvatio je i Radeta Mitića osudio na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor. Tim činom presuda je postala pravnožna, a Mitiću 45 dana provedenih u pritvoru biće uračunato u kaznu.

Kako smo saznali Rade Mitić, bivši načelnik policije u Petrovcu na Mlavi, je osuđen kao vlasnik Agencije za poslovne usluge "SIA-SIA" jer je neovlašćeno pribavljao i koristio lične podatke lica rodom sa teritorije Republike Hrvatske koji žive u Srbiji i te podatke za novac prosleđivao hrvatskim Agencijama sličnih delatnosti kao što je njegova Agencija.

Oni su te podatke, mahom iz JRMB, koristili za promet nekretnina čiji vlasnici žive u Srbiji. Prema našim saznanjima iz Višeg suda u Požarevcu Mitić je lične podatke pojedinih lica dobijao od, za sada, N.N lica, radnika MUP-a Srbije, koji su mu ih dostavljali iz baze podataka MUP-a Srbije.

Ovom sporazumnom presudom, kako smo saznali, nije stavljena tačka na ovaj slučaj, jer policija, Bia i Više tužilaštvo u Požarevcu, i dalje radi na identifikaciji službenika MUP-a Srbije koji su Mitiću dostavljali lične podatke građana,a koje je on neovlašćeno prosleđivao stranim Agencijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Pa naravno,ko bi mogao drugi takve stvari da radi,sve bivši vladari,jer neće i ne može sigurno pošten radnik iz železare,rudnika,fabrike,čistač ulica itd.Tome nikad kraja,nažalost,a zašto,zato što znaju da su presude male i da se posle par meseci nalaze na slobodi,pa jovo nanovo.

mare

pre 5 godina

da postoji drzava pravo i pravda pa da ga tuze osteceni gradjani zavrsio bi u kontejneru...ovako ce vec od kuce da mulja i mesetari...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija