• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekspres/Alo/Informer.rs

18.03.2019

19:31

ČABA UBIJAO PIŠTOLJIMA KOJE POLICIJA NIKADA NIJE VIDELA! Urađeni su na specijalnom 3D štampaču, mogu da opale SAMO JEDNOM!

Vesti

ČABA UBIJAO PIŠTOLJIMA KOJE POLICIJA NIKADA NIJE VIDELA! Urađeni su na specijalnom 3D štampaču, mogu da opale SAMO JEDNOM!

Podeli vest

Kod profesionalnog ubice Čabe Dera (38), državljanina Srbije sa najviše crvenih poternica koji se nalazi u pritvoru u Češkoj, nađena su dva pištolja urađena pomoću najnovije tehnologije 3D štampača koja mogu da opale samo jednom

- Reč je o pištoljima koji su urađeni na specijalnom štampaču, koji može bukvalno da stvori bilo šta. Međutim, sve što se napravi na 3D štampaču je od poliestera, tačnije plastike. To je slučaj i sa pištoljima koji su nađeni kod Čabe Dera. Budući da su plastični, oni mogu da opale samo jednom. Ni srpska ni mađarska policija dosad se nisu srele sa tom vrstom oružja - prenose mediji i na navode da su ovi podaci navedeni u dopisu mađarske policije.

SVI BI DA SUDE "NASMEJANOM UBICI"! Pored Srbije, ČABU DERA hoće Češka, Mađarska, Holandija i Španija, ODLUKA PADA U HAGU!

Kako navodi taj nedeljnik, do sada je u Italiji jedino zaplenjeno nekoliko komada pištolja napravljenih pomoću 3D štampača, što je tamo izazvalo veliku polemiku u pravosuđu jer zakonom nije jasno definisano da li mogu da se okarakterišu kao vatreno oružje i da li mogu da budu predmet krivičnog dela.

Odakle Čabi Deru takva dva pištolja, nije poznato, ali je do sada utvrđeno da su oba napravljena pomoću najpreciznijih fabričkih nacrta za izradu oružja. Češka treba da odluči u koju će zemlju biti izručen Čaba Der, s obzirom na to da su poternicu za njim raspisale Srbija, Holandija i Mađarska. Sastanak u vezi s tim treba da bude održan Hagu.

Foto: politie.nl

 

Ubio troje za pet meseci

Pitanje je koliko je ljudi likvidirao Čaba Der u protekle dve godine, od kada je pušten iz zatvora. Sumnjiči se da je za pet meseci ubio tri osobe u različitim delovima Evrope.

Trenutno je državljanin Srbije koji ima najviše crvenih poternica, posle narko-bosa Zorana Jakšića, koji robija u zatvoru u Peruu zbog trgovine drogom i ubistava.

- Po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, Čaba je izrastao u ozbiljnog plaćenika. Angažovali su ga kriminalni klanovi širom Balkana da eliminiše nepoželjne. Pretpostavlja se da je za ubistvo Ivana Serdarušića u Holandiji naređenje stiglo iz Hrvatske, odakle je poreklom. Čaba Der govori mađarski, a njegov rodni kraj gravitira ka Mađarskoj, što je pogodovalo i tamošnjim kriminalnim grupama da ga vrbuju za prljave poslove - navodi izvor blizak istrazi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stampac

pre 4 godine

3D štampač? Koji bre štampač u 3D? Šta pričate, šta pišete? Na kojoj podlozi štampa taj štampač? Možda neka CNC mašina, pa u 3D. Možda. Ali štampač,,ma ajde. Važi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija