• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

05.04.2019

20:48

ISPOVEST DEČAKA SVEDOKA STRAVIČNE NESREĆE NA PUTU KIKINDA - IĐOŠ: Video sam kako je auto samleo mog drugara!

Vesti

ISPOVEST DEČAKA SVEDOKA STRAVIČNE NESREĆE NA PUTU KIKINDA - IĐOŠ: Video sam kako je auto samleo mog drugara!

Podeli vest

Kristijan Nađ (16) ispričao je da se "audi" pojavio iznenada i da je pokosio njegovog brata Tibora (14) i Marijana Petrovića (14), koji su bili zajedno na jednom biciklu. Marijan je na mestu preminuo dok je Tibor sa teškim povredama smešten u bolnicu

Automobil se pojavio iznenada i udario u bicikl na kojem je bio Marijan Petrović i moj mlađi brat Tibor. Marijan je podleteo pod automobil, koji ga je gotovo samleo, a njegovo telo se otkotrljalo u jarak pokraj puta. Tibor je od siline udarca odleteo i pao na glavu - jako je vrištao.

Ovako za Informer počinje priču Kristijan Nađ (16), koji je i sam 2. aprila povređen kada je na njega i još dvojicu četrnaestogodišnjaka koji su bili na jednom biciklu naleteo automobil "audi A6", kojim je upravljao Dušan Š. (20) na putu Kikinda-Iđoš.

Foto: Informer DN

svedok, Kristijan Nađ

Pukla im guma

Pomoć

Vozač je bio u šoku, ali je pokušao da pomogne Marijanu i mom bratu Tiboru
Kristijan Nađ

- Išao sam kod drugarice, a Marijan kod devojke. Kada smo stigli do centra Iđoša, Marijanu se oko 19 sati probušila guma na biciklu. Tražili smo benzinsku stanicu kako bismo zalepili gumu. Međutim, nismo je našli. Zato smo krenuli nazad - kaže Kristijan i dodaje:

- Uzeo sam Marijanov bicikl i počeo da ga guram. On je vozio drugi bicikl, a na volanu mu je sedeo moj brat Tibor. Prešli smo dva do tri kilometra kada se iznenada pojavio automobil. Začuo sam prasak i video varnice.

STRAVIČNI DETALJI NESREĆE NA PUTU KIKINDA - IĐOŠ! Audijem" pokosio dečake na biciklima, jednog ubio, dvojicu povredio!

 

Foto: Informer DN

poginuo, Marijan Petrović

Ovaj šesnaestogodišnjak sa suzama u očima priseća se tragedije u kojoj je poginuo njegov drugar Marijan Petrović (14) i teško povređen njegov rođeni brat Tibor (14).

Tibor bolje, ali i dalje nestabilno

Doktorka Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, rekla je da je stanje Tibora Nađa i dalje nestabilno.
- Dečak je počeo spontano da diše, više nije na respiratoru i treba da operiše butnu kost. U odnosu na sredu, kada je bio priključen na veštačka pluća, može se reći da je boljeg opšteg stanja, ali je i dalje sve neizvesno. Primljen je sa višestrukim povredama mozga, kontuzijom pluća, prelomima butne kosti i lopatice - izjavila je dr Đuretić.

- Auto je mene malo zakačio, ali je svom silinom udario u bicikl na kojem su bili njih dvojica. Marijan je podleteo pod automobil i on ga je bukvalno samleo i telo mu se otkotrljalo u kanal pokraj puta. Moj brat je odleteo i pao na glavu. Počeo je da vrišti i plače. Bio sam prestravljen. U tom trenutku iz automobila je istrčao mladić koji je takođe bio u šoku. Pritrčao je Marijanu, koji je bio u kanalu i izvadio mu jezik iz usta kako bi mogao da diše. Zatim je došao do mog brata i počeo da ga smiruje. Ja sam sedeo na putu i video sam da sam i ja povređen - navodi dečak, kom je prilikom udesa polomljena potkolenica.

Hitna pomoć je, kaže on, brzo stigla, ali su lekari videli da je Marijan preminuo, pa su Tibora brzo prevezli u bolnicu.

Tiborov i Kristijanov otac Tibor Nađ (44) kaže da mu se srce steglo kada je čuo da su njegovi sinovi doživeli saobraćajni udes.

Nije bio pijan

- Odmah sam otišao u kikindsku bolnicu. Rekli su da mi je mlađi sin u teškom stanju, da je sav polomljen. Hitno je prebačen za Novi Sad. Sada stalno sedim pored telefona i čekam nove informacije - ispričao je otac dečaka.

Inače, nastradali Marijan Petrović živeo je u Kikindi sa babom, dedom, starijim bratom i stricem. Dečaka je majka napustila dok je bio beba, a otac mu je u zatvoru.

Foto: Informer DN

Podsetimo, nakon obavljenog uviđaja na putu Kikinda-Iđoš, gde se dogodila stravična nesreća, policija je alko-testirala Dušana Š., vozača "audija A6".

- Test je pokazao da vozač nema alkohola u krvi. Istraga bi trebalo da pokaže kako je došlo do nesreće, ali pretpostavlja se da je uzrok bio taj što biciklisti nisu bili osvetljeni niti propisno obeleženi - rekli su u policiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Žalosno,ali fazon je voziti besna i brza auta,drugo ništa nije bitno,na žalost.

Dragan

pre 5 godina

Situacija je u ovom slučaju vrlo jasna. Ako se utvrdi da je vozač automobila bio pod dejstvom alkohola, vozio brzinom većom od dozvoljene a to je u ovom slučaju 80km/h jer je udes bio van naseljenog mesta, ako je vozio bez svetala ili tehnički neispravno vozilo, treba da ide u zatvor. Ako nije uradio ništa od navedenog, on mora biti oslobođen na Sudu, jer su deca vozeći bicikle bez svetala prekršila Zakon o saobraćaju, koji bi trebao da važi jednako za sve učesnike u saobraćaju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17