• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2019

17:33

ISPITANA NOVA OSOBA U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Uskoro podizanje optužnice protiv Zorana!

Vesti

ISPITANA NOVA OSOBA U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Uskoro podizanje optužnice protiv Zorana!

Podeli vest

U okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, koji je i dalje osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, iako se od prošlog leta brani sa slobode, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana pravna zastupnica njihove zajedničke maloletne ćerke Jane Marjanović

U pitanju je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je da tužilaštvo neće saopštavati detalje iskaza pravnog zastupnika devojčice, radi zaštite njenih interesa, pa tako ni kako se advokat izjasnio po pitanju da li se pridružuje krivičnom gonjenju Janinog oca Zorana Marjanovića.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Kako su završeni svi drugi nalozi Apelacionog suda u dopuni istrage, očekuje se uskoro podizanje nove optužnice protiv Marjanovića. Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužialštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

Foto: facebook

 

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči. Inače, Zoranu Marjanoviću je prošle sedmice sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja supruge inače folk pevačice.

Protiv njega je u toku dopuna istrage, po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Odluka Višeg suda doneta je u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju. Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica - koje ukazuju da je "osnovana sumnja" da je Marjanović izvršio krivično delo na način kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu "opravdane sumnje".

Zbog toga, tužilaštvo u dopuni istrage moralo da prikupi niz dokaza i otkloni pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi. Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti se za krivično delo teško ubistvo. On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Foto: Informer

 

Prema toj nepotvrđenoj optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je ona počela da beži travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Inspektor

pre 5 godina

Medijski najpraćrnija tema crne hronike već skoro dve (nije dve, nego tri) godine i vi danas kažete "... posle pronalaženja supruge inače folk pevačice." Pa i vrapci znaju da je ona "inače" bila folk pevačica. Nisi u toku, izgleda ili si nov.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija